Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Widząc zdjęcie myślę, że szybko dojdziesz co grzebałem.

276978835_656913172047365_7959933261937007397_n.jpg

Sadzeniaczki,też muszę się zaopatrzyć.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Zobacz, tutaj owies siany rozsiewaczem.

Lubin tylko raz siałem siewnikiem na tym polu które teraz też będzie obsiane łubinem, nie był nic lepszy niż po rozsiewaczu. 

Tak

O kabina identyko jak w mojej siądce.

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Widział ktoś bociana tego roku.

Bo już dość późno a bywały wcześniej.

własnie sie tez nad tym zastanawiałem bo u nas niema 

2 minuty temu, Strongman napisał:

własnie sie tez nad tym zastanawiałem bo u nas niema 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Rychło wczas.

A co że za późno,u nas końcem kwietnia się sadzi. Ja w połowie posadzę mi dużo nie potrzeba. Myślę 100kg kupić

Opublikowano

@6465 Kiedyś taka kabina to szczyt luksusu. ;]

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

To bez przykrycia wcześniej niż w lipcu nie ukopiesz.

A po co wcześniej kopać. Może troszkę przy domu posadzę wcześniej żeby szybciej młode mięć do zsiadłego mleka.

Opublikowano

@6465 Kuzyn miał c360 w starych blachach i kabinę czeską tą skośną z rur to fajnie ten ciągnik wyglądał. Kupił plastikową maskę i kabinę wymienił i brzyski ten traktor po mojemu się zrobił.

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

Wyjątkowo wcześnie bo końcem lutego 3szt  leciały w moich okolicach, i tego samego dnia po lubelskiej stronie Wisły dwa kolejne.

Ale od tamtej pory nic.

Jedynie gęsi liczone w dumie chyba w tysiącach.

Czajki też bardzo wcześnie przyleciały

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

@6465 Kuzyn miał c360 w starych blachach i kabinę czeską tą skośną z rur to fajnie ten ciągnik wyglądał. Kupił plastikową maskę i kabinę wymienił i brzyski ten traktor po mojemu się zrobił.

Mi też te plastikowe się nie podobają. Te czeskie romby były spoko. Zostawiłem orginalne oświetlenie z mocowaniami do autosanki. Może kiedy jaka będziesz remontował na stan fabryczny to ci sprzedam🤔

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Ważne by przy drabinie posadzić. Człowiek tak urobiony jak Ty przecież nie będzie się schylał po ogórka🤭

W zeszłym roku w foliaczku wszystkie wiszące były. Jakie owocowe drzewka w mokra ziemię sadzic? 

Opublikowano

Ale ta mokra gleba wyschnie czy korzeń non stop w wodzie?

Śliwy tolerują trochę wyższy poziom wód gruntowych.

Najgorsze jest zalewanie korzeni podczas pełnego ulistnienia.

W lutym zalane miesiąc wytrzyma, w czerwcu po 10 dniach się udusi.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Mi też te plastikowe się nie podobają. Te czeskie romby były spoko. Zostawiłem orginalne oświetlenie z mocowaniami do autosanki. Może kiedy jaka będziesz remontował na stan fabryczny to ci sprzedam🤔

ja swoją c330 powolutku staram się na oryginała robić. Ale bez przesady to ciagnik roboczy.

Opublikowano
27 minut temu, szymon09875 napisał:

Czemu nie ?

Nawet jak siewnikiem sialem to szedł na około 5 cm.

Tam jest taki piach, że nie liczę na to że się będzie nadawał do koszenia. Pójdzie talerzowka i żyto.

To nie możesz zagęścić dobrze przed siewem 🤔i po obowiązkowo wał 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Ale ta mokra gleba wyschnie czy korzeń non stop w wodzie?

Śliwy tolerują trochę wyższy poziom wód gruntowych.

Najgorsze jest zalewanie korzeni podczas pełnego ulistnienia.

W lutym zalane miesiąc wytrzyma, w czerwcu po 10 dniach się udusi.

Jakieś 20m od miejsca w którym chce to wsadzić jest studnia z dwóch kręgów 90. Jeden nad ziemią a 30cm poniżej poziomu gruntu lustro wody. Czereśnie wsadziłem w zeszłym roku i wypadły. 

Opublikowano

No ja widziałem dzisiaj 2 gaski, nowo zakupione pole 10km od domu i 4 razy na nie musiałem jechać bo raz zaprowadzić traktor z turem przyjechać ciongnikiem z rozrzutnikiem potem znowu zabrać ciągnik z turem i potem pojechać i z talerzować a w dodatku filtr się zapchał paliwa ze pełnej mocy nie miałem tylko na 1200obrotów i coraz gasł, jutro trzeba rozbierać.

Była taka kupka za 300zł

20220323_081238.jpg

Potem ją rozwiozłem a później stalerzowałem.

20220324_124600.jpg

20220324_164235.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

@Krzak wstaw kiedy zdjęcie tej c330. Masz na niej kabinę?

Kiedyś może wstawię. Mam kabinę tzw rurkową z plandekowym dachem

Opublikowano
21 minut temu, Strongman napisał:

A co dziecko ma Ci przynieść  🤔

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Wyjątkowo wcześnie bo końcem lutego 3szt  leciały w moich okolicach, i tego samego dnia po lubelskiej stronie Wisły dwa kolejne.

Ale od tamtej pory nic.

Jedynie gęsi liczone w dumie chyba w tysiącach.

Czajki też bardzo wcześnie przyleciały

Pewnie jakieś miejscowe leciały .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v