Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, stempos1980 napisał:

Straż wyje  na alarm pewno wypadek

9 godzin temu, marcin19071980 napisał:

U nas dzisiaj dwa razy wyjazd mieli do suchej trawy. 

Wczoraj jechałem z Ostrowca na Annopol to za Bodzechowem ktoś podpalił chaszcze na rozlewiskach Kamiennej. Kilkadziesiąt hektarów poszło z dymem.

Straż stała na asfalcie i zabezpieczała jedynie ewentualny przerzut ognia , nie próbowali gasić.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

takie pytanie, do mtz-ta czy belarusa,zeby zmienic te ruskie gniazda hydrauliczne wystarczy kupic normalne i zalozyc czy trzeba jakies nyple redukcje przejsciowki? Z tego co zmierzylem to niby gwint 22 wkrecany w przewod wiec powinno byc p&p. Mam jedno gniazdo wkręcane do przyczepy a drugie chce euro do hydropaku i wtedy tą samą.dzwignią operuje tylko zeby podniesc to tak jakbym opuszczal i odwrotnie?🤔

W ruskim musi drobniutki gwint. Mam ruskie siłowniki to nasz gwint do pewnego momentu się wkręca i stop.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bananek napisał:

W ruskim musi drobniutki gwint. Mam ruskie siłowniki to nasz gwint do pewnego momentu się wkręca i stop.

Ja mam kupione zwykłe M18 gniazda i pasowały do MTZ-ta, akurat do mojej wersji

Teraz mam hydraulikę wymienioną, to już inny temat i musiałem kupić nyple żeby to pożenić z bułgarskim rozdzielaczem

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Radziecka technika nie uznawała gwintów calowych które zwyczajowo stosuję się w hydraulice. 

?? chyba mówisz o hydraulice wodociągowej, bo w siłowej sa normalne gwinty metryczne

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jahooo napisał:

?? chyba mówisz o hydraulice wodociągowej, bo w siłowej sa normalne gwinty metryczne

Nie, mówię o hydraulice siłowej. Typowymi gwintami są calowe. Nietypowymi są metryczne. Ponieważ mamy blok wschodni to mamy mieszankę. 

Musisz rozebrać całość cylindra i wałek. Tuleje dostępne w sprzedaży są podłego mosiądzu. Należało by je dorobić z brązu ale przy dzisiejszych cenach to krocie.

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Zachodzisz do sklepu w najgorszym wypadku ,bierzesz stare gniazdo ,a tam całe półki z tym hu....... ,gdyż jak tu kolega podpowiedział ,trzeba to pożenić ale tyle tego jest że najwyżej domówią  .

Opublikowano
34 minuty temu, stempos1980 napisał:

I co tu może być nie tak 

IMG_20220322_072421.jpg

Adam a jakie objawy , bo nie jestem w temacie ?

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Odpowiem za kolegę zbyt nisko podnosi.

Zbyt nisko to ile ? Bo to pojęcie względne 

Przecież luzy idzie od razu zdiagnozować , może rozdzielacz 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Tu tylko pomoże  braweran czy wiagra i się wyżej uniesie 

@stempos1980Adaś num konta wyślę priv i przelej tam 100 za poradę 

Mojemu podnośników osobistemu nic z tych rzeczy jest nie potrzebne więc tylko dzięki za poradę 🤭 

11 minut temu, Ursus932 napisał:

Adam a jakie objawy , bo nie jestem w temacie ?

Tak jak kolega @hubertb napisał za nisko podnosi .

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

A popychacz tłoka jest prosty ?

Wyjmę tłok to dopiero sprawdzę czy prosty ale dźwignia na wale ma luzy bo jak przytrzyma się za ramię i ręką złapie się to stuka.

8 minut temu, Ursus932 napisał:

Zbyt nisko to ile ? Bo to pojęcie względne 

Przecież luzy idzie od razu zdiagnozować , może rozdzielacz 🤔

Po opuszczeni belki są blisko ziemi a nie powinno tak byc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v