Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry Wszystkim 

Teraz -2.4 ale o 1 w nocy było -4. 

20 minut temu, 6465 napisał:

@Pafnucy patrz jaki cieloczek byś p pomógł załadować bo samemu ciężko 😔

IMG_20220315_055040.jpg

Tobie wyskoczył przed auto? 

14 minut temu, Łolek napisał:

Ooo tto to

Coś na plusie i pochmurno 

Dzień dobry wszystkim 

Dziś 15ty pamiętajcie o podatku rolnym 

Podatek i śmieci to wczoraj płaciłem.

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Marek, Ty chodzisz za podatkiem po ludziach, czy sami przynoszą? 

Ja wczoraj zapłacił, 500 zł poszło... 

Kto ma ochotę to przynosi, nie chodzę nie dziaduje 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry Wszystkim 

Teraz -2.4 ale o 1 w nocy było -4. 

Tobie wyskoczył przed auto? 

Podatek i śmieci to wczoraj płaciłem.

Dzięki Bogu nie. W Józefowie na przystanku czeka na autobus w kierunku Warszawy 😁

• Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Zapłacę jak będę miał ochotę. Żarówki w lampie przed bramą od miesiąca nie mogę się doczekać 

Ale żarówka to energetyka nie gmina

A według mnie możesz wogle nie płacić 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

A nasz w większości chodzi. 

Ja mu noszę, po sąsiedzku to blisko, nieraz się nie przypomni i sam za mnie założy. 

Lux Sołtys 👍

Cały czas śle listy do powiatu, o poprawę drogi, o nowe lampy 

Hydranty żeśmy uruchomili we wsi, do tej pory może ze dwa były sprawne. 

Dba o świetlicę, choć mamy ją do spółki z dwoma wsiami 

Tak jeszcze ze dwie kadencje i trzeba będzie zrobić z niego wójta 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

U nas pani sołtys kilka dni wcześniej wysyła zawiadomienie. I kto ma życzenie to jedzie do niej i płaci 

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Ale żarówka to energetyka nie gmina

A według mnie możesz wogle nie płacić 

Gmina 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

U nas pani sołtys kilka dni wcześniej wysyła zawiadomienie. I kto ma życzenie to jedzie do niej i płaci 

Też tak robię tylko ja jestem pan nie pani 😉

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Gmina 

To u was za oświetlenie ulic odpowiada gmina 

• Like 1
Opublikowano

Tak. Gmina ma swojego konserwatora i wszystkie lampy są własnością gminy 

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

U nas też pani sołtys puszcza najpierw kartki z zawiadomieniem tydzień przed i każdy zanosi podatek 

Stary sołtys chodził po domach i zbierał 

U nas są SMSy

Opublikowano

u nas już mało kto nosi. tak sołtysa lubią 🤭

ja od razu w banku z resztą rachunków za cały rok oplace i spokój. wiosna ciężka, ale potem tylko prąd i woda drugie półrocze. 

Opublikowano
8 godzin temu, tomek222 napisał:

To pewnie ten i to jest tankowiec.

Screenshot_2022-03-14-21-59-53-621_com.flightradar24free.jpg

Kierunek przez lipsko delikatnie ns płd wsch  idealnie pasuje

Opublikowano
6465 napisał:

9 minut temu, Łolek napisał:

Zbliżeniowo 🙊

Opublikowano
8 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Nie ma takiego prawa. Podpisujesz umowę w której jasno są określone warunki.

Co z farmami które hektary paneli montują przy wioskach, też dostają zakazy produkcji?

Tak, dostają. Warto przeczytać umowy, co może PGE

Opublikowano
Łolek napisał:

to tylko kwestia czasu 😉

Też mnie to martwi, że kwesta czasu i podatek znów trzeba będzie płacić. Na szczęście zbieram ciągle faktury na kolejne modernizacje. Ciekawe czy uwierzą, że tyle wełny w oborę wsadziłem, albo grzejniki czy 7 szt drzwi z futrynami. 😉 Panele, gresy, gładzie, kartongipsy...

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Tak, dostają. Warto przeczytać umowy, co może PGE

Czytałem wczoraj. Mają też i obowiązki . Nie ma takiego punktu w umowie o którym piszesz. Jak gdzieś znalazłeś to pokaż mi taki zapis.

Opublikowano

Rysiek, wstawaj.

Piękna pogoda i powiało optymizmem. Bambry będą dalej się rozwijać bo baryłka już 101$.

Cieszmy się i radujmy😁😁😁

Ino hektar na usłudze taniej omłócą i robotę Ci zabiorą 😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v