Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie i panowie , taki o to problem rozebrałem serwomechanizm w zetorze żeby nim założe tura wszytkie luzy wyeliminować i teraz nie działa nie skręca w żadną stronę , tłok na pokrętle źle ustawiony ? Zapowietrzony układ chyba nie 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Panie i panowie , taki o to problem rozebrałem serwomechanizm w zetorze żeby nim założe tura wszytkie luzy wyeliminować i teraz nie działa nie skręca w żadną stronę , tłok na pokrętle źle ustawiony ? Zapowietrzony układ chyba nie 

takie same masz jak w Ursusie?

Opublikowano

Nie on ma 72xx więc tam jest taki chory siłownik, była to pierwsza rzecz jaka wyleciała z ciągnika. Nawet 2h nie popracowała ze mną wspólnie. On ma problem z rozdzielaczem. A jak założy tur będzie miał cały czas problem uszkodzeń sworznia głównego osi, bo to rozwiązanie jak każdy siłownik wzdłuż ciągnika mocno napiera na oś. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Nie on ma 72xx więc tam jest taki chory siłownik, była to pierwsza rzecz jaka wyleciała z ciągnika. Nawet 2h nie popracowała ze mną wspólnie. On ma problem z rozdzielaczem. A jak założy tur będzie miał cały czas problem uszkodzeń sworznia głównego osi, bo to rozwiązanie jak każdy siłownik wzdłuż ciągnika mocno napiera na oś. 

A tam , tu chodzi żeby teraz skręcało ... 

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Siłownik jest pusty nie ma oporu wiec niby jak ma się otworzyć rozdzielacz? 

To jak to odpowietrzyć 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Yoyo

Yoyo

To rano za tobą jechałem. 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Nie . Ja mam EL 8AK..

To jednak nie 😂

58 minut temu, slawek74 napisał:

nie wolno by krowa ciele wylizała 😱😁

To jej to powiedz 

Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

Przypuszczam, że skręciłeś na sztywno, dajesz impuls z kolumny i nie otwiera zaworka

Otwiera bo rusza się ten sworzeń kulowy 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

powyżej 250V roboty udojowe Lely się wyłączają

Zeby zmniejszyć napięcie wystarczy rozwinąć ze 100m jakieś w miarę potrzeb cienkiego przewodu i napięcie spadnie lub ogólnie jakiegoś przewodu aby długo ale to operator powinien dobrze wyregulować transformator na te 230v co powinno być.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
12 minut temu, hubertb napisał:

A odepnij wąż przelewowy, i sprawdź czy olej jest pompowany przez rozdzielacz.

Leci taki ale więcej powietrza

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Zeby zmniejszyć napięcie wystarczy rozwinąć ze 100m jakieś w miarę potrzeb cienkiego przewodu i napięcie spadnie lub ogólnie jakiegoś przewodu aby długo ale to operator powinien dobrze wyregulować transformator na te 230v co powinno być.

tak to sobie można się bawić przy spawarce za 300zł, a nie przy robotach udojowych po 1milion złotych sztuka

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

tak to sobie można się bawić przy spawarce za 300zł, a nie przy robotach udojowych po 1milion złotych sztuka

Też nie bo pojawia się indukcyjność na wejściu, to najlepszy sposób żeby uszkodzić przetwornicę spawarki. 

9 minut temu, Ursus932 napisał:

Leci taki ale więcej powietrza

Do pompy zakręcony jest zawór bezpieczeństwa odkręć i wyczyść. 

Opublikowano
9 minut temu, Strongman napisał:

W sklepach sprzedają przepalony olej do smarowania łańcucha pił, niby jaki filtrowany:D

Do pił olej litrami i w ,,przyrodę '' . Kapnie olej z ciągnika ,to cię ekolog gotowy uśpić .😐

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v