Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Coś ukradł? 

2 minuty temu, HF86 napisał:

miedze tyczyles z nie doszlym tesciem 🤔

A bo ściąłem w SWOIM lesie 6 dębów i sąsiad gadał, że ktoś przy nich się kręcił ale myślał że to ja. No i wczoraj już sobie na kawałki ciąłem i przyjechały pały, że zgłosił ktoś że bez zezwolenia drzewa wyciąłem 🤦‍♂️

Opublikowano

I to w okresie lęgowym. Oj wezmą się łekologi za takich🤭

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

A bo ściąłem w SWOIM lesie 6 dębów i sąsiad gadał, że ktoś przy nich się kręcił ale myślał że to ja. No i wczoraj już sobie na kawałki ciąłem i przyjechały pały, że zgłosił ktoś że bez zezwolenia drzewa wyciąłem 🤦‍♂️

Las graniczy z państwowym ? 

Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie składasz wniosek do UG/starostwa i możesz wycinać, wywózka dopiero po wizycie pracownika/leśniczego ze starostwa.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dobry somsiad 😂 oj by policja musiała jechać do innego zdarzenia zaraz 

Ale to na bank nie sąsiad, bo ja wiem o jego wystepkach a on o moich 😂😂😂

2 minuty temu, Agrest napisał:

I to w okresie lęgowym. Oj wezmą się łekologi za takich🤭

A nie, bo w połowie lutego wycinane, tylko mnie legat zaatakował 😂😂😂

2 minuty temu, hubertb napisał:

Las graniczy z państwowym ? 

Nie, normalnie działki prywatne zwykłe są ze wszystkich stron i tylko u mnie zakwalifikowane jako las 🤦‍♂️

5 minut temu, GRZES1545 napisał:

A miałeś  odbijałem albo będziesz  odbijał ?

Panie, bez zgłaszania i cechowania  bym nie dotykał 🙊🙊🙊🙊 Kazałem im do nadleśnictwa jechać i niech się dowiedzą czy zgłoszone 🙊🙊🙊

1 minutę temu, jacor73 napisał:

Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie składasz wniosek do UG/starostwa i możesz wycinać, wywózka dopiero po wizycie pracownika/leśniczego ze starostwa.

No u nas też, piszesz podanie z ilością drzew i gatunki, ścinasz, przyjeżdża leśniczy, cechuje i można robić co się chce, a między czasie papier przychodzi o zgłoszeniu 🕺🕺🕺🕺

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Nie, normalnie działki prywatne zwykłe są ze wszystkich stron i tylko u mnie zakwalifikowane jako las 🤦‍♂️

W moich stronach często słyszałem o przypadkach gdzie leśniczy zgłasza wyrąb, często okazuje się że to nie właściciel wycina tylko ktoś kradnie. Stad pytanie. 

Co do zgłaszaczy komuś się zrobiło szkoda. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Szymon, moja mówi, że da Ci 2300 i zabieramy. 

Jakbyś przestawił liczby to może 🤔 

Citroen C3 2006 rok jest za 2800, silnik do poprawek. Albo scenic 1.6 benzyna też ładny. Za 3 

Opublikowano

pany ja mimo, że nie spałem całą noc i nadal leżę w łóżku i nie wiem co dalej. brzydzę się sobą życiem, boję się jutra i piszę żeby coś napisać ale i tak nie pomaga. ja kiedyś bylem wesołym chłopakiem , jeszcze całkiem niedawno tryskałem z humorem miałem plany a tera tak leżę i w kółko te same myśli. nie wiem co dalej ile tego życia przede mną? a ja chcę umrzeć , choć śmierci też się boję. przepraszam wszystkim dziś już nie dam rady więcej napisać. przepraszam

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Spytaj @pawel885 ile razy od staruchów mu na gadałem a starszy kilka lat

ehhh tyś młody.... chyba żyjesz swoim zdjęciem z facebooka ze studniówki i nie masz lustra w domu , ja to mam z 2010 chociaż czyli aktualne xD

Opublikowano
szymon09875 napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

Szymon, moja mówi, że da Ci 2300 i zabieramy. 

Jakbyś przestawił liczby to może 🤔 

Citroen C3 2006 rok jest za 2800, silnik do poprawek. Albo scenic 1.6 benzyna też ładny. Za 3 

berlingo partner albo coś tamiego do 5tys nie słyszałeś ? córce bym corolle oddał

Opublikowano
2 minuty temu, leber napisał:

pany ja mimo, że nie spałem całą noc i nadal leżę w łóżku i nie wiem co dalej. brzydzę się sobą życiem, boję się jutra i piszę żeby coś napisać ale i tak nie pomaga. ja kiedyś bylem wesołym chłopakiem , jeszcze całkiem niedawno tryskałem z humorem miałem plany a tera tak leżę i w kółko te same myśli. nie wiem co dalej ile tego życia przede mną? a ja chcę umrzeć , choć śmierci też się boję. przepraszam wszystkim dziś już nie dam rady więcej napisać. przepraszam

A co się stało ? Że tak myślisz negatywnie ?  

Opublikowano
1 minutę temu, leszek1000 napisał:

A co się stało ? Że tak myślisz negatywnie ?  

dziękuje za zainteresowanie, ale nie mogę. pozdrawiam i żegnam

Opublikowano
Przed chwilą, leber napisał:

dziękuje za zainteresowanie, ale nie mogę. pozdrawiam i żegnam

O dobrze piszesz ,przeżegnaj się na początek ,wejdż na internet na drogę krzyżową ,na pewno nie będzie gorzej ,trochę tych zmartwień ,, przekaż'' Bogu ,pomaga   ,powinno ulżyć .

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v