Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Ursus932

jedyny przewrót, jaki u nas bedzie to " bida z nyndza" dla najuboższych grup a i sredni tez dostana w dól 

zaraz bedzie 2 tyg, zaraz miesiac a Ty dalej sie nakrecasz, chlodna analiza tego co sie dzieje pozwala mi byc spokojnym o to że u nas cos ebnie ,

bo nic nie ebnie 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Spoko...inni giną za to żeby  koleś miał  możliwość  dalej robić  interesy, strzela się tam do dzieci, a ten obsrywa jeszcze tych ludzi...,,całkiem normalny gość " powiadasz.🤨

Mało to u nas się kręci jeszcze tych upaińców? I ani myślą wracać walczyć. 

1 godzinę temu, witejus napisał:

Jakoś mnie to nie dziwi,oni tylko formalnie z paszportu są ukraińcami.Mentalnie są bezpaństwowcami ,im jest tam dobrze gdzie mają co jeść,wypić i na grzbiet włożyć.W Polsce też by takich nie mało znalazł.

Takich europejczyków? 🤔

Opublikowano

@Ursus932 @jahooo Według mnie największe korzyści RSM są przy siewie. Suchy rok i siew w suchą ziemie, niczym spadnie deszcz nawóz w granuli "dojdzie" to RSM już dawno będzie wchłaniany. Nie chodzi o cenę nawozu a przynajmniej nie tylko o nią, tu chodzi o to że zwiększamy swoje możliwości. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

@Ursus932 @jahooo Według mnie największe korzyści RSM są przy siewie. Suchy rok i siew w suchą ziemie, niczym spadnie deszcz nawóz w granuli "dojdzie" to RSM już dawno będzie wchłaniany. Nie chodzi o cenę nawozu a przynajmniej nie tylko o nią, tu chodzi o to że zwiększamy swoje możliwości. 

Ja nie neguję sensu stosowania RSM - tylko każdy powinien spróbować i ocenić przy własnej technologii i agrotechnice. W małych gospodarstwach może się okazać, ze zysk pożerają dodatkowe koszty.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, V12 napisał:

@Ursus932

jedyny przewrót, jaki u nas bedzie to " bida z nyndza" dla najuboższych grup a i sredni tez dostana w dól 

zaraz bedzie 2 tyg, zaraz miesiac a Ty dalej sie nakrecasz, chlodna analiza tego co sie dzieje pozwala mi byc spokojnym o to że u nas cos ebnie ,

bo nic nie ebnie 

nic oprócz gospodarki. 

Opublikowano
46 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kto ich obuczy? O Może  Jarek z Agnieszką🤠

46 minut temu, kris91 napisał:

A dogonisz je? 🙊🙊🙊

36 minut temu, slawek74 napisał:

tylko kto je ujarzmi 🤔

Do wszystkich zacytowanych: ale pomyślcie, jakby taki ruski w tanku zobaczył naprzeciw siebie Polaka na koniu w pełnym pędzie, nie myślącego skręcać tylko walącego na wprost to by się na pewno zesrał.

Ruski nie musi wiedzieć że akurat koń dziki i jeździec nim nie steruje😂

• Haha 3
Opublikowano
28 minut temu, jahooo napisał:

A co to za różnica - ukrainiec , żyd czy niemiec ?

Pecunia non olet  - to najważniejsza zasada

W tej chwili Ukraińcy giną za wojnie, która de facto chroni nasze d*py, rodziny i domy przed atakiem rosjan. I dlatego trzeba im pomagać, bo im dłużej się trzymają, im większe strat zadadzą ruskom, tym lepiej dla nas. Nie oszukujmy się, rosja się o nas upomni. Im bardziej dostają wp***dol teraz - tym później.

Możecie kręcić nosem na te rodziny, co do nas przyjechały, ale ich ojcowie i mężowie tam walczą z reżimem. Na różne sposoby. I są wśród ukraińców tacy sami oportuniści jak tu, na forum - aby się tylko nażreć i ciepło było, to może mi koło domu jeździć nawet ruski.

Tylko to jest droga do nikąd. Wielu z tych, co twierdzą, że nie warto im pomagać - powiem tak, ludzie, którzy walczyli w Powstaniu Warszawskim napluliby wam w twarz.

Ja wiem doskonale że lepiej niech to się dzieje na ich podwórku, ale teraz i jak i wcześniej mam to samo nastawienie do tego narodu. 

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Do wszystkich zacytowanych: ale pomyślcie, jakby taki ruski w tanku zobaczył naprzeciw siebie Polaka na koniu w pełnym pędzie, nie myślącego skręcać tylko walącego na wprost to by się na pewno zesrał. Ruski nie musi wiedzieć że akurat koń dziki i jeździec nim nie steruje😂

na ,,kunia,, to takich lżejszych zawodników trzeba by wsadzac 🤭😁

Opublikowano
22 minuty temu, Leszy napisał:

Starzy ludzie zawsze powtarzali, że okupacja niemiecka to nie była nawet w połowie tak ciężka jak wyzwalanie przez rusków. 

Ano i dla mnie na wschod od polski to jedna i ta sama swolocz. Ruskie, białorusy i ukry jednego warte 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

na ,,kunia,, to takich lżejszych zawodników trzeba by wsadzac 🤭😁

Jakby zobaczyli Bananka na koniu, to by im biegów do tyłu zbrakło. Jakby przyp.. w pełnym pędzie w tank, to :

images?q=tbn:ANd9GcR5vX2L_ouUNk49dy5kypu

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

nic oprócz gospodarki. 

no inaczej, ubrałem w słowa, pamietaj tez ze bedzie grupa i moze nie mała co sie na tym u nas jeszcze bardziej dorobi 

Opublikowano
19 minut temu, V12 napisał:

@Ursus932

bo nic nie ebnie 

Głos rozsądku. Zaraz uznają Cię za proruskiego bo nie wpływa na Ciebie propaganda 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, marcin19071980 napisał:

A to akurat jest takie bardziej centrum. 45 km na południe od Kijowa. Ja tam nie będę ich uczył kogo mają popierac za długo się znamy. Każdy ma swój rozum i niech myśli sobie co chce nie mnie to zmieniać.Tak jak tu kilka razy napisałem coś w temacie o polityce nie zgodnego z przekonaniem wielu innych to najlepiej by człowieka widłami zabili. Jeszcze tylko w temacie o pogodzie można normalnie porozmawiać. W każdym razie z tego co opowiadali to Ukraincy dostają ostre baty i wojsko pochowało się w miastach i bo gdyby nie to, to rzeczywiście wojna trwała by 5dni. 

Ale to żadne rewelacje to co tu napisałeś, kto się interesuje tym konfliktem od początku to już dawno doszedł do takich wniosków. Już nawet wywiad USA ostatnio pisał że straty po stronie Ukraińskiej są o wiele większe niż to co podają. A co do przewrotu w Rosji to bym sobie raczej nadzieji nie robił, tam ponad połowa Rosjan popiera Putina i jego działania. Wystarczy wejść sobie na rosyjskie fora żeby zobaczyć co tam ludzie wypisują. Jak kogoś interesuje to może sobie wejść na jedno z większych for Pikabu.ru i zobaczyć jak niektórzy tam mają sprane mózgi.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Andpol napisał:

Po ile u Was węgiel? Wczoraj byłem na składzie ruch niesamowity cena 1500zł. tona i następna dostawa już 2 tysi.

W piątek brałem ecogroch na przyszły sezon po 1350 .sobota był po 1400 a na jutro ma być 1600 . Mieszanka wesołej z czyms tam .  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v