Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@TheraRolnik

Ty to jednak dzieciak jests. To, że u ciebie na wsi policja nie zatrzymuje, nie znaczy że tak jest w całym kraju. Nawet u nas na zadupiu czasem drogówka się zapuszcza. Ostatnio w środku mojej wioski stali - mała miejscowość, poza głównymi drogami. 

@Ursus932

Teraz to chyba od 1500zl, no i zatrzymanie dowodu. Zależy też na kogo trafisz - będzie czepliwy, to poszuka czy Ci tam gdzieś olej nie kapie itd i możesz skończyć na lawecie.  

Ostatnio kuzyn jechał ciągnikiem z dwiema przyczepami - drogowka zatrzymała go, bo szukali kogoś innego, ale nie znaleźli, a że akurat miał ciągnik tego koloru, jaki szukali, no to jego zatrzymali. Oczywiście to bardzo rzadko się zdarza, no ale na nieszczęście niewiele trzeba.

Opublikowano
52 minuty temu, soltys48 napisał:

Ładniejszy od Radkowego prawda? 

IMG_20220301_080548.jpg

Nie ma takiej opcji. 

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

@Pafnucy

I Ty uległeś emocjom🙆🏻‍♂️

Przecież jeszcze ze 3 tyg wiosny mie będzie

To nie emocje. To... rzepak. 

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, slawek74 napisał:

1.5tys 😁🤭

od 20zł do 1500zł lubicie panikę siać jak zwykle 

Mnie zatrzymali 2 dni po i dali świstek że mam tydzień na zrobienie, bez mandatu, bez zabrania dowodu

popatrzył że samochód sprawny i nie czepiał się 

Edytowane przez pawel885
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, daron64 napisał:

@TheraRolnik

Ty to jednak dzieciak jests. To, że u ciebie na wsi policja nie zatrzymuje, nie znaczy że tak jest w całym kraju. Nawet u nas na zadupiu czasem drogówka się zapuszcza. Ostatnio w środku mojej wioski stali - mała miejscowość, poza głównymi drogami. 

@Ursus932

Teraz to chyba od 1500zl, no i zatrzymanie dowodu. Zależy też na kogo trafisz - będzie czepliwy, to poszuka czy Ci tam gdzieś olej nie kapie itd i możesz skończyć na lawecie.  

Ostatnio kuzyn jechał ciągnikiem z dwiema przyczepami - drogowka zatrzymała go, bo szukali kogoś innego, ale nie znaleźli, a że akurat miał ciągnik tego koloru, jaki szukali, no to jego zatrzymali. Oczywiście to bardzo rzadko się zdarza, no ale na nieszczęście niewiele trzeba.

No i co z tego że stoją ?? I stoją pewnie żeby ciągniki łapać ? 🤣🤣 

Jak wiesz albo nie wiesz to sporo jeżdżę w transporcie ulicami, robię setki kilometrów i nigdy jeszcze nie zatrzymali bo i po co ? 

A tu panikują bo przeglądu nie ma no i jak on ma jechać 🤷

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
pawel885 napisał:

45 minut temu, slawek74 napisał:

1.5tys 😁🤭

od 20zł do 1500zł lubicie panikę siać jak zwykle 

Mnie zatrzymali 2 dni po i dali świstek że mam tydzień na zrobienie, bez mandatu, bez zabrania dowodu

popatrzył że samochód sprawny i nie czepiał się 

teraz to ty mnie się czepiasz 🤔 może jeszcze nie weszło ale ma wejść od 1.5 do 3tys idź poszukaj gdzie indziej ,,kolegów,, do mamrota

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

teraz to ty mnie się czepiasz 🤔 może jeszcze nie weszło ale ma wejść od 1.5 do 3tys idź poszukaj gdzie indziej ,,kolegów,, do mamrota

Ta zara 30tys dadzą i będą się pytać czy płacisz czy ciągnik im oddajesz 🤣

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, TheraRolnik napisał:

A tu panikują bo przeglądu nie ma no i jak on ma jechać 🤷

Jak ktoś ma sporo za uszami to do końca życia będzie gaciami trząsł ze strachu. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ta zara 30tys dadzą i będą się pytać czy płacisz czy ciągnik im oddajesz 🤣

Ale jednej rzeczy nie rozumiem. Jeśli masz wszystko sprawne to czy to taki problem jechać na stację na przegląd w terminie? Tym bardziej dla kogoś takiego jak Ty.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ale jednej rzeczy nie rozumiem. Jeśli masz wszystko sprawne to czy to taki problem jechać na stację na przegląd w terminie? Tym bardziej dla kogoś takiego jak Ty.

A czy Ty łapiesz że czasem na stację kontroli pojazdów może być kilkanaście kilometrów?

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

teraz to ty mnie się czepiasz

widzę że tu każdy się oburza jak komuś się ploteczki przerwie, nie ważne że głupoty piszą ale ważne że coś piszą ...  minimalna stawka nadal 20zł lub pouczenie 

Czyli jak ewidentnie ktoś zapomniał o przeglądzie dzień, dwa, a pojazd jest sprawny to groszowe sprawy

• Like 1
Opublikowano

No jak te klamoty robione ,sześćdziesiątka z miesiąc po przeglądzie już ma braki w oświetleniu ,a takie,,zachodnie'' ,tak jak w samochodzie ,mało kiedy co zginie 🤷‍♀️ . No w sumie jak  u nas po wiosce mało kto świateł i kierunków samymi ciągnikami używa w dzień ,chyba że widzi inny pojazd to kierunek tak ,ale światła ? [ ano weś użyj jak nima 🙆‍♀️]

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, kizak napisał:

No jak te klamoty robione ,sześćdziesiątka z miesiąc po przeglądzie już ma braki w oświetleniu ,

No sorry, jak dobrze wykonana instalacja to nic nie ginie

w siuntce instalację wykonałem osobiście 10 lat temu, podczas remontu, do tej pory działa wszystko, z usterek to kilka stacyjek zostało wymienionych, i z dwa lata temu klakson zginął, ale to wsuwka spadła

• Like 2
Opublikowano
32 minuty temu, PRIMO napisał:

Jak ktoś ma sporo za uszami to do końca życia będzie gaciami trząsł ze strachu. 

Lub za bardzo życzliwy jest. Mam takiego sąsiada wszystko musi mieć ok bo nie jednemu zaszedł za skórę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v