Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

I cyk po 5 zł od transakcji. U mnie też można limit na 100000 ustawić, właśnie sprawdziłem. A jak na moim nie ma to bierze z innego o podobnym numerze. 😂🤣

Ciekawe jaki limit wypłat mają w Dino 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Bo żaden bankomat nie wypłaci 35 tys... A to właśnie napisałeś i jest to bzdura zmyślona i tyle... Widać że nie masz kasy ani pojęcia i tyle 

Masz rację 

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

I cyk po 5 zł od transakcji. U mnie też można limit na 100000 ustawić, właśnie sprawdziłem. A jak na moim nie ma to bierze z innego o podobnym numerze. 😂🤣

Wszystkie mam za darmo :o

Opublikowano
49 minut temu, Bananek napisał:

Kurwinsony, chcieli mnie dziś oczyścić. Telefon do PGE czy to prawda i baba gada, że absolutnie, przez SMS nigdy nie informuje się o takich interwencjach. Sprawa zgłoszona, pewnie za jakiś czas policja wezwie na zeznania jak @Agresta. 

Screenshot_20220225_170044.jpg

U mnie telefon sam jako spam to oznacza.

Jak kogoś okradną to mogą wezwać. Jeśli nie to mają to w doopie.

Słuchajcie,  czy to dobry sprzęt? Dwie lodówki dwie zamrażarki dwa telewizory, oświetlenie jakieś bez problemu pociągnie?

A w razie jakby wody w sieci nie było to głębinówkę ruszy?

Mocy nie znam, grudziądzka 7 stopniowa?

20220225_171512.jpg

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przynajmniej Ursus udaną C-330 wtedy wypuścił 👀

@jahooo z @6465 dobrze chyba poradzili, prawie dwa tygodnie od posypania kizerytem i pszenica ciemno zielona jak u nikogo praktycznie.

I ja bym to zrobił tylko nie idzie wjechać niestety w pszenżyto

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Słuchajcie,  czy to dobry sprzęt?

Mam z Yato, tylko mniejszy, 800W. Daje radę pociągnąć elektrykę w gazowym piecu C.O i dwie zamrażarki. A sam, bez podłączania niczego innego to małą pompę w studni a i kątówkę 900W dał radę na chwilę pociągnąć. Mój przynajmniej pali bezproblemowo.

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

I ja bym to zrobił tylko nie idzie wjechać niestety w pszenżyto

Mnie nie dotyczy "siew maszynowy", po niedzieli Polifoska pod ziemniaki pójdzie, kapka soli pod kukurydzę i saletra na pszenicę.

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

U mnie telefon sam jako spam to oznacza.

Jak kogoś okradną to mogą wezwać. Jeśli nie to mają to w doopie.

Słuchajcie,  czy to dobry sprzęt? Dwie lodówki dwie zamrażarki dwa telewizory, oświetlenie jakieś bez problemu pociągnie?

A w razie jakby wody w sieci nie było to głębinówkę ruszy?

Mocy nie znam, grudziądzka 7 stopniowa?

20220225_171512.jpg

Z pompą może być problem bo jednak na start potrzebuje dużo mocy.

7 stopniowa grudziądzka to koło 3 kw silnik

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

@Agrest, nie nada się. Zobacz na naklejce agregatu masz 1000 m n. p. m., a powiat Lipski leży o wiele niżej. Poniżej masz dowód. 😉

IMG_20220225_180149.jpg

Screenshot_20220225_180024.jpg

To jest. Używać 1000 metrów nad poziomem morza 😁

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam z Yato, tylko mniejszy, 800W. Daje radę pociągnąć elektrykę w gazowym piecu C.O i dwie zamrażarki. A sam, bez podłączania niczego innego to małą pompę w studni a i kątówkę 900W dał radę na chwilę pociągnąć. Mój przynajmniej pali bezproblemowo.

Mnie nie dotyczy "siew maszynowy", po niedzieli Polifoska pod ziemniaki pójdzie, kapka soli pod kukurydzę i saletra na pszenicę.

Ja nie będę 600m długosci szedł z buta😁

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Ja nie będę 600m długosci szedł z buta😁

Zależy jaka dawka, jak nieduża to jedna miska w jedną stronę by starczyła🤔 Przy 100kg/ha kizerytu, 15m szerokości i 150m długości dałem radę na raz obejść. To nie, nie da rady, by trzeba worki porozstawiać po długości.

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Z pompą może być problem bo jednak na start potrzebuje dużo mocy.

7 stopniowa grudziądzka to koło 3 kw silnik

2 stopniowa grudziądzka ma silnik 2,2kW

Ten generator ma 5,5kW przez 5 minut max mocy ciągłej, ale podejrzewam, że realnie max połowę tej mocy, czyli te 2,2kW się  raczej łapie, bez prób nie będziesz wiedział

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

2 stopniowa grudziądzka ma silnik 2,2kW

Ten generator ma 5,5kW przez 5 minut max mocy ciągłej, ale podejrzewam, że realnie max połowę tej mocy, czyli te 2,2kW się  raczej łapie, bez prób nie będziesz wiedział

To lepiej niech go nie podłącza do pompy

Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

No to gdzie, będzie musiał jechać w góry. A ile to kabla trzeba. A nu jeho.

Tak to jest jak się kupuje a instrukcji nie czyta😁 skrzynkę ogarnąłem

Opublikowano
33 minuty temu, Bananek napisał:

@Agrest, nie nada się. Zobacz na naklejce agregatu masz 1000 m n. p. m., a powiat Lipski leży o wiele niżej. Poniżej masz dowód. 😉

IMG_20220225_180149.jpg

Screenshot_20220225_180024.jpg

Widziałem i nawet taki laik jak ja wie że przewidzixne do 1000m npm ze względu .

A ja mieszkam 178m npm co z GPS w aucie wynika. I okrutnie ta funkcja mi się podoba bo jadąc w nowych terenach lubię sobie sprawdzać jak wysoko /nisko jestem😁

Wracając do agregatu  warto na zasilenie domu taki kupić?

4000zł.

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Ogólnie sporo bo po ostatnich przygodach wiatrowych dużo ludzi kupuje

Może by i kupił coś takiego,telefon chociaż by podładował.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v