Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Długi? Może byś go mi sprzedał do opryskiwacza?

Długi? Może byś go mi sprzedał do opryskiwacza?

No długi, ze 180 cm ma złożony. 

Sprzedać bym go nie chciał bo mi do kosiarki potrzebne sprzęgło kierunkowe 

Opublikowano
Pafnucy napisał:

5 minut temu, songo napisał:

Śniegu nawaliło że nawet nie wiadomo gdzie droga a gdzie pola heh

co za ford?

Przed chwilą, 6465 napisał:

Wyciagaj biere Marka, Darka i Mariusza i jedziemy to nam kulig zrobisz. Aby tam po drodze ognisko naszykuj kup kiełbasę,keczup i musztardę. 🍞 nie musisz kupować bo kto biedę zna to i bez chleba się najie.

nie widzę przeciwwskazań.👍

focus mk2fl

Opublikowano

5 lat, 1.8 benzyna, przez te 5 lat nic się nie zepsuło, wymieniłem aku i opony. silnik tylko do dupy bo bierze olej. i cholernie głośno słychać silnik w aucie przy 120 tylko buuuuu.

• Like 1
Opublikowano

W fordach są krótkie przełożenia.  W 1.6 Mk2  3 tys jest 100 km/h 

Przed chwilą, songo napisał:

5 lat, 1.8 benzyna, przez te 5 lat nic się nie zepsuło, wymieniłem aku i opony. silnik tylko do d*py bo bierze olej. i cholernie głośno słychać silnik w aucie przy 120 tylko buuuuu.

Dużo tego oleju bierze ? 

Opublikowano
36 minut temu, 6465 napisał:

A dej pan spokój. Byliśmy z nimi w niedzielę u Mikołaja gminnego po prezenty. Padał śnieg i mrozilo. Od wtorku gil się za nimi ciągnie e drzwi nie idzie zamknąć.

Moich jak wywoziłem na sankach za traktorkiem to trzy razy przy piecu stali żeby odmarznac, ale skończyć zabawy nie chciały 

26 minut temu, 6465 napisał:

Wyciagaj biere Marka, Darka i Mariusza i jedziemy to nam kulig zrobisz. Aby tam po drodze ognisko naszykuj kup kiełbasę,keczup i musztardę. 🍞 nie musisz kupować bo kto biedę zna to i bez chleba się najie. I Adama też bierzemy.to wiesz żeby nie brakło.

Do tej wesołej ekipy dołączyłbym jeszcze Krzysia spod szpitala, a że on najmłodszy to by pokierował spowrotem 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

W fordach są krótkie przełożenia.  W 1.6 Mk2  3 tys jest 100 km/h 

Dużo tego oleju bierze ? 

Astronomiczne ilości 1-2l na 1000, muszę kiedyś w końcu oddać do remontu ten silnik bo już tyle oleju przepalilem że połowę kapitalki bym zrobił,

Największa zaleta tego auta to prowadzenie, naprawdę kapitalnie się tym w zakręty wjezdza

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

sie tobie sprzęgło nie ślizga?

Czemu niby?

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Dej go mi. 

bierz. nawet dziś.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, songo napisał:

5 lat, 1.8 benzyna, przez te 5 lat nic się nie zepsuło, wymieniłem aku i opony. silnik tylko do d*py bo bierze olej. i cholernie głośno słychać silnik w aucie przy 120 tylko buuuuu.

Jaki to opel?

A już  widzę focus 🙋‍♂️, dużo aut tak ma nie przejmuj się, co do oleju to często nowe auta mają normę spalania oleju 0.6l na 1000km 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
57 minut temu, szymon09875 napisał:

@Agrest obacz, mój dzisiejszy zakup. Szerokokątny ze sprzęgłem kierunkowym plus przeciążeniowym, jedyny minus to brak osłony. Ale cena to rekompensuje. 

IMG_20221216_181133.jpg

Ja zamówiłem, ale dostawa dopiero koniec stycznia. I nie wiem czy czekać. Cena już wyższa o stówę jak na aukcji, a do stycznia daleko.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale własnym🤔😁🤭

Każdy rolnik postępowy sam zapładnia swoje krowy. 😉

Adam, focusa szukasz? Jeśli tak to polecam. Jeden z fajniej jeżdżących aut jakie miałem. No i prawie bezawaryjny. Nie licząc tego co przedwczoraj w nim wymieniłem, ale to nie jakieś typowe dla modelu usterki bo tłumik, tuleje wahaczy, łożysko w kole i klocki.

Edytowane przez Bananek
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jaki to opel?

fokus ford

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v