Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, hubertb napisał:

No tak tylko On chce przestawić się na ziarno i dać spokój ogonom. Więc wypadało by dbać o plony czyli np. skracać. 

Chłopie a co Ty myślisz że takim zwykłym dziadem jak mam teraz nie skróci , robię nim i środki działają 

Bydło musi być ,co to za gospodarstwo bez gnoju

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

ACD3OhYFH1pZao8fOwuPVIVXx7clPSTN.jpg

Gdyby głupota miała skrzydła to by była gołębicą - jedyne co mi się nasuwa jak czytam takie coś i nie chodzi mi oto, że ktoś kogoś zrobił w konia

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Gdyby głupota miała skrzydła to by była gołębicą - jedyne co mi się nasuwa jak czytam takie coś i nie chodzi mi oto, że ktoś kogoś zrobił w konia

Policja jak by zaczęła trochę działać w takich głupich wpisach to gorzej by nie było 

By miały realny kawalerski w śledczym, tak ze dwa miesiące bodaj 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopie a co Ty myślisz że takim zwykłym dziadem jak mam teraz nie skróci , robię nim i środki działają 

Przecież ja nie mam skomplikowanego i też skracam. Pryskam na grzyba itp. Chodzi raczej o ilość wyższy plon uzyskuje się przy odpowiedniej opiece która wymaga użycia opryskiwacza częściej. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Wszystko można, ale to już na prawdę wymaga precyzji. Ciapek z jednym biegiem do oprysku i byle jaki opryskiwacz temu nie sprzyja. 

Mialem na starym telefonie filmik jak strzykawka polalem wodę z tym adiuwantem na mokra trawę, momentalnie wchłonęło, a czysta woda spłynęła. Co ciekawe, jak pryskalem na rosie w nocy to jak kończyłem pryskać i składałem lance to zboże było suche. A jak jechałem w lanie to koła mokre się robiły od rosy. 

Tylko tak jak piszesz to już wymaga dość precyjnego ustawienia opryskiwacza i prędkości, jeśli mowa o tych prostych maszynach bez elektroniki. Bo jak się machnąłem i na flagowy dałem połowę dawki na pierwszym przejeździe(za małe ciśnienie) to w żniwa pokazał kombajn mój błąd :o

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Policja jak by zaczęła trochę działać w takich głupich wpisach to gorzej by nie było 

By miały realny kawalerski w śledczym, tak ze dwa miesiące bodaj 

Ototo👍

Opublikowano
38 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Widziałem , niby Mercedes wśród myjek , drogie jak złoto . To i remont tani nie będzie 

I ty chcesz zachodni traktor, ech a już myślałem żeś zmądrzał 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Powiedzmy 

Kupiłem go z luzami, przez lata użytkowania się też wybił 

Teraz pasowało by o to zadbać 

Komplet ze sworzniami? To cena ok raczej. Gościu co nam przyjeżdżał z tokarnia i spawał ją do ładowarki bierze obecnie 6 tys za otwór... 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Karol6130 napisał:

Ale kiedyś taki case to było moje realne marzenie, na które prawie było mnie stać 

Ale człowiek wtedy był młody, bał się inwestować 

Wtedy chciałem 60 ojciec kazał 95

Zacząłem targować, i im się ceny rozjechały, a że nie byłem przekonany do 95 to odpuściłem 

Teraz by była taka 60 akurat to lekkich prac 

Ale chyba większego opryskiwacza niż 800l taki Jx 60 by nie dzwignął 

9 minut temu, mf362 napisał:

Agresta jest chyba jx70 

Jx 70 mam, to to samo co 60 tylko dawka paliwa inna. Samemu można ją zwiększyć.

800l biardzki 15m calabria z rsm jeździłem bez problemu.

Agregat agromasz talerzowy 2,7 1200kg dźwiga i ciągnie

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Przecież ja nie mam skomplikowanego i też skracam. Pryskam na grzyba itp. Chodzi raczej o ilość wyższy plon uzyskuje się przy odpowiedniej opiece która wymaga użycia opryskiwacza częściej. 

No częściej tak ,

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Komplet ze sworzniami? To cena ok raczej. Gościu co nam przyjeżdżał z tokarnia i spawał ją do ładowarki bierze obecnie 6 tys za otwór... 

Tak komplet 

Mówił że drożej bo faucheux gorszy w obróbce 

Stoll i quicke był by tańszy 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Ja już się dzisiejszego wieczora przekonałem, że nie. Jednocześnie się upewniłem, że to jest ten sam Marcin bo przez chwilę miałem wątpliwości 😉

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

No przy obiedzie przemyślałem to wszystko , popatrzyłem na ceny części do zachodnich ... doznałem szoku i się ocknąłem , ładnie by mnie ten Jasiu @jahooo urządził 🤨

Na Facebooku to jest taki bum na zetory i ursusy że szok 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v