Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

Napewno nie ty 🤭🤭

Bo mi niepotrzebna 🤔

7 minut temu, Łolek napisał:

@marcin010 sąsiad pana Michała piękną sztukę kupił 

To nie znam gościa 

Jaką ,  lely ??

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

No i przednówek.

Tyle w magazynie zostało, a był pełen🤷‍♂️

Teraz chyba trza do jakiego mleczarza na kilka miesięcy iść. Choć ciepło będzie w oborze a i mlekiem może poczęstuje😁

20221108_160323.jpg

coś ty. 

każdy mleczarz Ci powie że siem nie opłaca 🤭

fajny magazyn. podoba się dla mnie, 

też bym posprzątał, ale zainteresowania brak, a i leży, nie ryczy, nie mruczy, oj chyba jeszcze w przyszłym roku będzie trzeba lucerny wyorac. 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Bo mi niepotrzebna 🤔

To nie znam gościa 

Jaką ,  lely ??

Ma fotkę wstawić to zobaczysz a ja nie zostałem upoważniony, choć widziałem ją pierwszy 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

90000 zaoferować i  jeszcze by zarobił na nim.

Ciekawe czy przetarg ustawiony będzie.

Żeby mi posadzkę zasrały?

Dasz zboża na opas?🤭

Agrest ale mogłeś jednak brać tansza blachę bo tam u góry trochę zabrakło i dziura swieci 😂😂😂😂

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Teraz chyba trza do jakiego mleczarza na kilka miesięcy iść. Choć ciepło będzie w oborze a i mlekiem może poczęstuje😁

Kurde, że nie spisałem danych. Ostatnio gdzieś ogłoszenie widziałem, że szukają małżeństwa do pracy w gospodarstwie mlecznym. Byś żonę jeszcze w to wkręcił. ;) 

Opublikowano

6 minut temu, HF86 napisał:

coś ty. 

każdy mleczarz Ci powie że siem nie opłaca 🤭

fajny magazyn. podoba się dla mnie, 

też bym posprzątał, ale zainteresowania brak, a i leży, nie ryczy, nie mruczy, oj chyba jeszcze w przyszłym roku będzie trzeba lucerny wyorac. 🤔

A powiem Ci że wybudowany

wtedy kiedy trzeba. Pierwszy rok z większą ilością zboża.

Teraz żniwa i handel to pełen luz i przyjemność. Wszystko mechanicznie się zrobi. Tylko pozamiatać trochę.

Dziś wyjechały zmiotki w trzech asortymentach. Łącznie 29,5t. A miałem trochę dokupić żeby auto zapełnić🤭

Opublikowano
12 minut temu, Dziad932 napisał:

@Łolek a u Ciebie w okolicy za ile tak średnio hektar można kupić ?

Pewnie jak to w Łódzkim bez 100tys nie podchodź.Przynajmniej u mnie takie ceny.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Agrest napisał:

No i przednówek.

Tyle w magazynie zostało, a był pełen🤷‍♂️

20221108_160323.jpg

ładna hala.

to po co Ci drugi jak ten pusty bywa? magazyn znaczy.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

Ma fotkę wstawić to zobaczysz a ja nie zostałem upoważniony, choć widziałem ją pierwszy 

Jutro z rana, dziś przed zmrokiem się nie wyrobiłem żeby pstryknąć 

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Pewnie jak to w Łódzkim bez 100tys nie podchodź.Przynajmniej u mnie takie ceny.

U mnie tańsza , zależy jeszcze jaka ale za 60 można kupić 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Dziad932 napisał:

@Łolek a u Ciebie w okolicy za ile tak średnio hektar można kupić ?

Po pierwsze nie można kupić, ja kupiłem przez miedze za płotem 7 lat temu 160 tyś za hektar, teraz chcieli za 2 ha 90 za kl6 jałowcową to podziękowałem 

Ale tak 50 do 80jak coś się pojawia 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Dziad932 napisał:

Nie ma takiej możliwości za taką cenę u mnie coś kupić.A krowiarzy nie mamy.Dzierzawy do 4tys dochodzą a te z KOWR nawet powyżej.

5 minut temu, Dziad932 napisał:

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

7 lat temu 160 tyś za hektar

ło matko . warto tyle płacić? czym sie kierowałeś przy zakupie?

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy napisał:

ładna hala.

to po co Ci drugi jak ten pusty bywa? magazyn znaczy.

Sprzedałem żeby było gdzie sprzęt pochować, bo lada miesiąc dwa trzeba rozbierać stodołę by na jej miejscu stawiać.

Trzeba ulokować grosz, bo więcej taki rok się nie powtórzy.

Od przyszłego roku trzeba będzie zacząć oszczędzać. Idą chude lata.

Opublikowano

no zgoda. jednak to kupa pieniędzy 7 lat temu.

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Szersza działka, tyle i aż tyle 

Nieraz taka inwestycja potrafi dać lżejsze życie na pokolenia 

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie ma takiej możliwości za taką cenę u mnie coś kupić.A krowiarzy nie mamy.Dzierzawy do 4tys dochodzą a te z KOWR nawet powyżej.

U mnie nie są okolice typowo rolnicze , to i nie ma takiego parcia na ziemie

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Idą chude lata.

że przez to że pis odejdzie? :ph34r:

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

ło matko . warto tyle płacić? czym sie kierowałeś przy zakupie?

Pewnie chciał poszerzyć siedlisko , a to się trafia zazwyczaj  raz w życiu 

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

17 minut temu, Łolek napisał:

Jutro z rana, dziś przed zmrokiem się nie wyrobiłem żeby pstryknąć 

Nie wiem czy mogę się przyznać, ale i ja już ją widziałem. 😉

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

pany autostrada a2 na odcinku WAWA łódź jest płatna aktualnie ? orientujecie się ?

Czym chcesz jechać?

2 godziny temu, Uziu92 napisał:

pany autostrada a2 na odcinku WAWA łódź jest płatna aktualnie ? orientujecie się ?

Czym chcesz jechać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v