Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

MFy? Bogato się bawita😃

Może jd 🤫

Najlepsze to że chłopak zainteresowany zakupem ładowarki nie dostał na testy. 

Wczoraj się dowiedziałem że dali temu co i tak nie kupi 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Były żniwa czy talerzowka?

pług. kilka kwiatów sprzedałem. słabe zainteresowanie, a zapowiadało się dobrze. ale urokliwe to nawet.

pszenzyto już rośnie.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

pług. kilka kwiatów sprzedałem.

pszenzyto już rośnie.

Miałeś na kwiaty? Masz jakieś dokumenty sprzedaży?

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

pług. kilka kwiatów sprzedałem.

pszenzyto już rośnie.

Miałeś na kwiaty? Masz jakieś dokumenty sprzedaży?

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Może jd 🤫

Najlepsze to że chłopak zainteresowany zakupem ładowarki nie dostał na testy. 

Wczoraj się dowiedziałem że dali temu co i tak nie kupi 

To może i mnie dadzą, ja też nie kupię 😃

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Masz jakieś dokumenty sprzedaży?

coś tam mam.

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

no bo to tak w całym kraju. w tym roku są.

Za dawnych lat jak u teściów mieszkałem to przyczepę czubatą 2,2*4m z burtami pół metra w cztery osoby zbieraliśmy w 5-6 godzin, plus jedna osoba do trzasania 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

A gorzka skóra ? Pamiętasz takie ? I jeszcze mieliśmy kompotówki - nie wiem, jak się nazywały, były lekko żółte w pionowe czerwone paseczki, akurat na koniec lipca dojrzewały. Niektóre drzewa u rodziców jeszcze cara Mikołaja I pamiętają, już tylko kilka zostało takich

Gorzka skórka to Starking mi się kojarzy, a smak słodki landrynkowy. Skórka brudnoburaczkowa. 

Grafsztynek Północny, jak dojrzał to różowy miąższ się robił. Przepyszne. Też duże drzewa rosły

5 minut temu, malaczarna napisał:

Mam zaszczepione szare i złote renety na jednym drzewie i drugie drzewo z kronselka chyba. Kosztel najlepsze jabłko i Malinówka. Z racji braku oprysku, nawożenia ostatnich suchych lat drzewa mi padaja

Straszne zgniluchy, tak jak boskoop. 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

coś tam mam.

Miałam teraz kontrol z agencji. Wspaniałomyślnie zapytali czy mam dokumenty na sprzedaż np ziarek z dyni czego miałam 2 ary albo ziemniaki które sprzedaje znajomym... 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Pany pytanie za 100pkt. Siuntka +kosiarka 185cm. Będzie hulać???🤔🤔

no ba.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, radekz200 napisał:

Banan ładny? Można już kasować czy agencja nie karze?

Banan ładny. Żonie chyba pasuję. A rób co chcesz, Twoje pole. Ja swój wczoraj zaorałem.

Mój średnio 120cm. Zaorane tak sobie, ale żeby było na czarno trzeba by go najpierw talerzowką potraktować. A ropa droga żeby dwa razy to samo pole grzebać. 

Taki poplon robi za***ista strukturę gleby. Ziemia przesypuje się mimo, że tu glina. 

IMG_20220930_153924.jpg

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Miałam teraz kontrol z agencji. Wspaniałomyślnie zapytali czy mam dokumenty na sprzedaż np ziarek z dyni czego miałam 2 ary albo ziemniaki które sprzedaje znajomym... 

rozwiń
?

Opublikowano

da

1 minutę temu, farmtrac8244 napisał:

W oponę bezdętkową da się włożyć dętkę? Pytałem dziś o opony do Farmera to te co mnie interesują bezdentkowe.

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

No tak, było napisane że grochówki.

Tz małaczarna napisała.

Jeszcze mieliśmy jedno drzewo. Ojciec nazywał je żelaźniaki. Chyba orzech włoski jest miększy 

Mam taką starą jabłoń, że teraz jabłka jak kamienie. Trzeba zebrać w kosze i do piwnicy. Po Bożym Narodzeniu są kapitalne i fajnie się przechowują. Potężna jabłoń. 

• Like 1
Opublikowano

Serio pytam. Bo się cud stanoł o czeska rozwaliłem 🤭 i pasowało by coś kupić. Sąsiad zetorkiem 5320 chyba śmiga taka na 2. Dało by radę na 3 tylko na nóżkach oszczędza...

A w praktyce bezdetkowa jak się sprawdzi?

• Confused 1
Opublikowano

Serio pytam. Bo się cud stanoł o czeska rozwaliłem 🤭 i pasowało by coś kupić. Sąsiad zetorkiem 5320 chyba śmiga taka na 2. Dało by radę na 3 tylko na nóżkach oszczędza...

skoro 30 daje radę z 165, to co by 60 nie dała z 185?

ale optymalnie jest 165.

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Jak nie jesteś na VAT, mogą ci skoczyć

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Na pola zaglądają czy tylko papiery?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v