Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@hubertb

Ile roboczogodzin można policzyć w f. Kuga za wymianę tulejek na wahaczach 2x tył 2x przód?

Wurwiłem się bo auto na podnośnik w piątek trafiło,we wtordk odstawiłem. Byłem o 9tej i został przód do złożenia. Szefa nie było, telefonu nikt nie odbierał, koła zostały dokręcone jak po 13stej po auto w ciemno przyjechałem, robotnik zerwał się do montażu. Po dodzwonieniu do szefa pytam o cenę, ten że musi policzyć. We wtorek ureguluję ale już czuję że będzie bolało. Od razu mu naświetliłem sytuację, ale chciałbym wiedzieć mniej więcej koszt robocizny.

Opublikowano
2 minuty temu, Wędrowycz85 napisał:

A gdzie to ja cie zaatakowałem? Zacytujesz?

chętnie. i to osobiście. cykorzysz?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja tam auto oddaję do "normalnego" mechanika od cywilizowanych samochodów dla ludu a nie od jakichś "srearri". 

Ilu normalnych mechaników elektrodą naprawia skrzynie biegów? 

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A za chwilę - kurła, znów roebane, znów naprawiać. 

Pioter 4700 mth bez dotknięcia  jak by  twój ciapek tyle przeszedł to by się nawet kabina rozsypała, 3500 mth z turem zrobił  i  daje żarem 💪

to tyle co moja e-ma 😁💪

Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

Przyjedź weź moją potestujesz to będziesz miał jakiś pogląd. Nie jest to mercedes, ale dość powiedzieć, że to babcia tego vicona co pytałeś wyżej.

W tym sezonie nie ma już na czym po testować 🤔. Ale dzięki za propozycje.

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Nowomowa ludzi zza Wieprza.

Nie pieprz Piotrze wieprza pieprzem, bo przepieprzysz... 🤭🤭🤭

,,Raz do rzeźni ,rzeczki brzegiem sześć prosiatek szło szeregiem.Z drugiej strony szło dziewczęcie,i o dziwo też na rżnięcie'' 🤭🤭

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

W tym sezonie nie ma już na czym po testować 🤔. Ale dzięki za propozycje.

Daleko nie masz, jak coś to wal. Sam kupując maszynę lubię potestowac różne rozwiązania.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

W traktorze? Każdy normalny, prawdziwy mechanik z czasów POM czy SKR. Do młodszych nie oddam, chyba, że mnie życie zmusi. A auto? Nie znam się na naprawach samochodu, ja tylko koła zmieniam, tankuję i żarówki zmieniam. Tylna wycieraczka wybijała mi bezpiecznik to ją wypiąłem i nie używam, w sumie nawet nie potrzebna.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

słusznie... w erze migomatów... :ph34r:

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

chętnie. i to osobiście

Osobiście  to możesz sobie robić co chcesz na Ruskiej Wsi. A tu na forum przestań  kłamać i bezpodstawnie mnie oczerniać  bo żadnego ataku nie było.  To ty się zachowujesz jak zwykły cham wyzywając mnie od dupków.  No ale tym juz się moderatorzy  zajmą. 

Opublikowano

porozmawiasz ze mną w cztery oczy?

pisz na priv / nie zaśmiecajmy tematu...

czy się boisz starego dziada?    no boisz sie? sam przyjadę.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Przypomnij rok? 

2013 kuga II 4X4 TDCI 2.0 163KM

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

To zależy od stylu jazdy, nacisk na nią jest w określonych warunkach. W M-ce problem zwiększono. 

Jedna z emek ma u nas ponad 10tys.mtg, pierwsze 20 lat była jedynym ciągnikiem na 13ha przy warzywach i krowach, czujesz co ten ciągnik przechodził??? 

I to nie tak że wszystko było z nią cacy, bo psuła się, ale nie bardziej niż inne ciągniki

Rocznik 91, z tych co to podobno je już z odpadów skręcali, jak tu ostatnio jeden napisał 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W traktorze? Każdy normalny, prawdziwy mechanik z czasów POM czy SKR.

🤦‍♂️ I tak w Polsce 80 traciła wzmacniacz a w 30 czy pospawiesz czy nie to nic nie da. Ta nakrętka się nie odkręca tylko zostaje zerwana, w M efekt się spotęgował bo koło pięknie pcha tą nakrętkę. Poprawna naprawa to dorobienie jak najszerszej nakrętki, najlepiej jeszcze z dość ciasnym gwintem. Tokarz taką dorobi za około 50-100zł.

Opublikowano

Kurrrrrrła ale się urobilem. Pola obsiane wszystkie. Ziemniaki udalo sie wykopac,dzwoni znajomy ze jednak dzisiaj da rade i do 18 bylo po robocie. Tylko sie troche zagadalismy i ciemno sie zrobilo,ale pochowalem wszystko( @Bananek czekam na odpowiedz odnosnie pochówku). Jutro do roboty i bedzie dobry hardcore. A od poniedziałku deszcz

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

25 minut temu, szymon09875 napisał:

Vicona mogę śmiało polecić bo miałem 1901. W tym budżecie to już 26/29 możesz szukać 

A zdarzyło Ci się zbierać praktycznie surową trawę? Bo "podobno" pasówki do mokrej sianokiszonki się nie nadają...

tylko podobno . prasowałe. żywą trawę nie raz że bele po tonie i lepiej miały

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

porozmawiasz ze mną w cztery oczy?

pisz na priv / nie zaśmiecajmy tematu...

czy się boisz starego dziada?    no boisz sie? sam przyjadę.

Nie słuchaj przyjedzie ze śwagrem i wezmą cię z partyzanta 😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Kurrrrrrła ale się urobilem. Pola obsiane wszystkie. Ziemniaki udalo sie wykopac,dzwoni znajomy ze jednak dzisiaj da rade i do 18 bylo po robocie. Tylko sie troche zagadalismy i ciemno sie zrobilo,ale pochowalem wszystko

pewno TATO pomógł... ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Kurrrrrrła ale się urobilem. Pola obsiane wszystkie. Ziemniaki udalo sie wykopac,dzwoni znajomy ze jednak dzisiaj da rade i do 18 bylo po robocie. Tylko sie troche zagadalismy i ciemno sie zrobilo,ale pochowalem wszystko( @Bananek czekam na odpowiedz odnosnie pochówku). Jutro do roboty i bedzie dobry hardcore. A od poniedziałku deszcz

Noż jpdl. @Bananek to ty i za grabarza robisz? Temu tak sutanny się trzymasz.

I w tym momencie czarno Cię widzę🥺🥺🥺

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v