Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Jeśli będziesz często z tego korzystał dojdzie do uszkodzenia pompy. MF ma specyficzne sterowanie podnośnikiem. 

A to niby z jakiego powodu, wyjaśnij mi ;) To jakby miało dojść do uszkodzenia pompy bo często korzystam z hydrauliki zewnętrznej .

Opublikowano

@Łolek ale z tego co patrzę to tam nie tylko ja się nadziałem, wystarczy poczytać aktualne opinie 

Choć rok temu skala ocen oscylowała koło 4 gwiazdek, teraz: 1,5 

Perła Tężni

https://maps.app.goo.gl/gAkXjLeWuhkg5P3x7

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Licząc od garażu to tak 🤭

A właśnie nie, kosz stoi przy garażu 

Widzę że masz o mnie takie samo zdanie jak moja żona 

Opublikowano

W normalnych warunkach pompa tłoczkowa pracuje tylko podczas podnoszenia ramion, ten ciągnik steruje wydatkiem pompy po prostu. Gniazdo hydrauliki zewnętrznej "jest bo jest". Żeby to zrobić porządnie należy wy separować obwód do hydrauliki zewnętrznej. 

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla Ciebie tyle rzeczy jest nie do pomyślenia, że głowa mała. U mnie koty nie wchodzą to pozamykane praktycznie cały czas i dziury pozabijane. Metalowe teraz wyszorowane, worek się wrzuci i lux na zboże, po 100kg wejdzie.

Polecam wypróbowanie trzymania pampersów zużytych w środku lata gdzie u mnie odbiór tego jest co dwa miesiące.... Czy w workach czy w kubłach czy gdziekolwiek

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Polecam wypróbowanie trzymania pampersów zużytych w środku lata gdzie u mnie odbiór tego jest co dwa miesiące.... Czy w workach czy w kubłach czy gdziekolwiek

Nie mam dzieci, sąsiad też, ja jeszcze chowany na pranych pieluchach. U nas w lecie biorą co dwa tygodnie kosze i odpady zielone jeśli ktoś ma a raz w miesiącu szkło/plastik. Powstało to głównie przez to, że "nowi" oddają te odpady zielone. 

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Chyba wszędzie jest co dwa miesiące. 

Zawsze można wrócić do tetry

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Polecam wypróbowanie trzymania pampersów zużytych w środku lata gdzie u mnie odbiór tego jest co dwa miesiące....

To jest Pieter, dla niego to abstrakcja. 

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Zawsze można wrócić do tetry

Chyba jesteś niepoważny. To dopiero wychodzi krocie. 

Opublikowano
44 minuty temu, Łolek napisał:

A że  ja głos  rozsądku 🤔, dzięki Przemku, po prostu pisze to z praktyki  mam raucha to jeden pies z kuhnem  koledzy  mają  amazone i mówią że często  pod koniec  w jednej  komorze jeszcze trochę  nawozu  a w drugiej zero, no ale wolna wola  każdy  ma swoje preferencje 

Też mam RAUCH-a starszy model i sobie chwalę. 

Opublikowano
26 minut temu, Piotrek1975 napisał:

za kulkę ale sam belujesz, tak?

Tak dokładnie. 

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

A garaż to nie czasem w rogu 🤔

Garaż w rogu od pola stoi, droga z drugiej strony działki 

6 minut temu, Karol6130 napisał:

Chyba wszędzie jest co dwa miesiące. 

No gdzie, u nas komunalne zabierają 13 razy w roku, a w poprzednich latach jeszcze częściej 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

kiedy-rodzice-pytaja-mnie-dlaczego-nie-zamierzam-miec-dzieci-pszczoly-miod-dzieci-smrod-pazdzioch.jpg

Pioter ty poprostu nie dorosłeś emocjonalnie żeby być w związku a co mówić o pociechach. 

Opublikowano

Jakie profity? Plusy? I tak nie zrównają kosztów. Zszargane nerwy, nieprzespane noce jeśli wzięte małe na wychowanie i brak czasu na lenistwo. Wolę drób, przynajmniej nie gada i wymaga opieki średnio przez godzinę dziennie a może nawet i mniej.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Jakie profity? Plusy? I tak nie zrównają kosztów. Zszargane nerwy, nieprzespane noce jeśli wzięte małe na wychowanie i brak czasu na lenistwo. Wolę drób, przynajmniej nie gada i wymaga opieki średnio przez godzinę dziennie a może nawet i mniej.

500 plusy 1000 plusy odpisy od podatku ba jak sobie zrobisz 4 to i emerytura będzie za wychowanie

6 minut temu, bratrolnika napisał:

Garaż w rogu od pola stoi, droga z drugiej strony działki 

No gdzie, u nas komunalne zabierają 13 razy w roku, a w poprzednich latach jeszcze częściej 

Co dwa miesiące u mnie śmieci każda frakcja jedynie popiół w sezonie zimowym teraz to śmieci za dużo nie będzie u ludzi bo pójdą w komin 

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

jak sobie zrobisz 4 

Najpierw niech dopuści do siebie jaką pannę bo tak to tylko w kij dmuchał. 😫

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v