Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Pioter to niech lepi nie przyjeżdża bo mi się bardzo pić chciało. A biedracdo 22

IMG_20220805_220326.jpg

😲 co ty?🤨 nosem👃 wciągasz?

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

bylem 3 tygodnie w sanatorium - to najdluzsza przerwa w zyciu od seksu, nie jest to przyjemne uczucie, tyle lat regularnie a tu nagle przerwa......

kurna,podrobka czipsow,piwa i soku ???? zboez nie obrodzili ? premii w pracy nie bylo ???

no i dozynki- w zyciu tyle nie namlocilem,choc pola niewiele przybylo-moglo byc lepeij ale na susze id rogie nawozy nie poradzi..

teraz tylko spieniezyc-jutro od 8 handel...

Kupuje to na co mnie stać. I wcale się tego nie wstydzę.

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Nie tyka moich grzybków nawet do wódeczki. 

Cwany, wyczuł pismo nosem, zabójcze spojrzenie Cię zdradziło.    :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Tu większość ubiera się u prady jada najlepsze posiłki pija najlepsze trunki, a przychodzi co do czego to daj piontaka

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Może zgłoszenie ataku psów na policję.

@Pafnucy pisał że u niego już dwóch gości psy obgryzły. Żartów nie ma przy takiej watasze wygłodniałych psów.

Może jeszcze powiatowy ispektor weterynarii?

Zwłaszcza że one dalej się tam mnożą. Teraz załatwiły cielaka a jak bardzo zgłodnieją mogą się brać za krowy. Drugi sąsiad mówił że już sarnę też jedną załatwiły. Chyba trzeba znaleźć w internecie pismo urzędowe i zamieść do gminy I już bez żadnych pobłażliwości tylko brać sprawę na ostro.

6 minut temu, Agrest napisał:

Może zgłoszenie ataku psów na policję.

@Pafnucy pisał że u niego już dwóch gości psy obgryzły. Żartów nie ma przy takiej watasze wygłodniałych psów.

Może jeszcze powiatowy ispektor weterynarii?

Zwłaszcza że one dalej się tam mnożą. Teraz załatwiły cielaka a jak bardzo zgłodnieją mogą się brać za krowy. Drugi sąsiad mówił że już sarnę też jedną załatwiły. Chyba trzeba znaleźć w internecie pismo urzędowe i zamieść do gminy I już bez żadnych pobłażliwości tylko brać sprawę na ostro.

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Tak. Na dwie maszyny u siebie w dzień opędzone. Grunt to sprawny odbiór to można za***rdalać aż szumi. Hederow się nie odpina to i czasu nalatuje 

z 5 ton Jeszcze zostało. rosa nie dała skończyć. 

plon satysfakcjonuje i daje do myślenia że nadmiar hodowli to był błąd. 

lekkim chlebkiem trzeba żyć. 

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Tu większość ubiera się u prady jada najlepsze posiłki pija najlepsze trunki, a przychodzi co do czego to daj piontaka

Jak bym miał wydajność 8t z ha to bym na zakupy poszedł do Dino 😀😀 a tak to w biedrze.

Opublikowano
2 minuty temu, dejmian90 napisał:

wszystko na piśmie i za potwierdzeniem odbioru. skany pism i potwierdzenie. 

tego się tylko boją. bo w razie tv masz wszystko nie podważalne. 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Tomasz, a u was to jakoś na dniach odpustu nie będzie???

Słyszałem o czymś takim, jakoś nigdy nie zdarzyło się spróbować 

Już w niedzielę się rozpoczyna piknikiem rodzinnym. I od poniedziałku trzydniówka. A ja topie dziś smutek bo mi się dziś urlop kończy.

• Thanks 1
Opublikowano

I ja dziś zrobił około 45t ziarniaków.  Zostało że 35t do zbioru.  Jutro by dożynkował ale coś o opadach wieszczą

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Już w niedzielę się rozpoczyna piknikiem rodzinnym. I od poniedziałku trzydniówka. A ja topie dziś smutek bo mi się dziś urlop kończy.

Idź do pracy, chociaż trochę odpoczniesz

Mialem to samo tydzień do tyłu 

Opublikowano

niech pada. poplony i kukuruszka też chcą rosnąć. a i trawy jeszcze pociągną. 

Opublikowano
7 minut temu, dejmian90 napisał:

Napisz podanie o odłowienie z opisem zaistniałej sytuacji. 2szt. składasz w sekretariacie, jedną odbierasz od razu z potwierdzeniem przyjęcia. To jest psi obowiązek gminy.

Opublikowano

A ja dzisiaj zwiozlem.slome i pod dach prawie wszystko bo jeszcze 10 bel.zostalo na lawecie. Bizon juz wyczyszczony,heder schowany. Podorywki zaczete. Tylko nie wiem ile bela 140 po pasowce ma w sobie 120 po sipmie. Bo moze za duzo bede mial a lepiej więcej obornika @Rolnik1973 jak w tym roku za poferment placisz od beczki?ile tego na ha dajesz?

Opublikowano

W poniedziałek pchnąłem małe🤭 auto jęczmienia po 1177 brutto.

Tanio, ale chyba dobrze zrobiłem bo jest gdzie sypać resztę.

20220801_150550.jpg

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

znam to z wlasnego doswiadczenia-czpisow nie kupuje bo mnie nie stac, soku nie kupuje bo mnie nie stac-robie swoje z tego co mam w ogrodka,z piwa to tylko harnasia w puszce po wyplacie-nie racccuje wiec nie pije

9 minut temu, 6465 napisał:

Jak bym miał wydajność 8t z ha to bym na zakupy poszedł do Dino 😀😀 a tak to w biedrze.

ale w dino jest taniej i lepszy towar niz w stonce ....

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

A to nie moze miec gospodarki kole Strykowa??

palikot ma niedaleko mnnie interes a jest z bilgoraja..

mialem machac ale nie chcialo mi sie...

gdzies od 3,37 h pieknie pokazana moja wies z helikoptera, .38 jestem i ja 😂

https://sport.tvp.pl/61658709/tour-de-pologne-7-etap-na-zywo-skawina-krakow-transmisja-online-live-stream-w-tvp-582022

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, danielursus3p napisał:

Kiedyś stałem na rynku przy budzie z mięsem za taką psitą, i ona mówi "poproszę kawalek słoninki dla sikorek" gość wyciągnął taki płat z pół świni i pyta ile ukrócić a ta mówi że może być cały. A ten wjebał to na wagę a tam 2,3kg. I mówi to sporo ma pani tych sikorek. Myślałem że pierdolne ze śmiechu.

Ja chcę kupić słoninę czy kaszanę to kupuje i h*j komu do tego co będę z tym robił.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

jak jakaś uzależniona finansowo od mężczyzny to będzie mu posłuszna

Wtedy można cuda wyprawiać a ona uda że nie widzi. Gdzie Ty pracujesz że tyle kobiet tam? 

Opublikowano

@Bananekpisales ze landiniec na pompie siada? W zetorze chyba tez pompa do roboty,jak zgasnie to tez przez chwile.ma.ciezko zakrecic ale odpali, ale.podczas jazdy jakby go przymulało. Na dodatekmcos w przednim moscie zaczelo szukac podczas ruszania ze skreconych koł. I trzeba bedzie rozbierac a roboty mam dla niego sporo jeszcze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v