Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

eko koszenie. może jakieś dotacje na to by dałoby radę wziąć, czy coś 🤔

16541696955836612141036592224132.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, GRZES1545 napisał:

To będą płakać szczególnie młodzi...sąsiad kierowca w budowlanym zawiózł zaprawę w workach po 25kg i pustak do szkoły o profilu budowlanym. To k**wa mówił że paletę 10 chłopa z godzinę rozładowywali i stękali że ciężko, a byli tacy że po woreczku i stwierdzenie ,,pier**lą niech nauczyciel sam nosi"🙆‍♂️

Coś nie coś potrafią. Jedna z zasad budowlanki mówi "mało robić dużo stękać" 

• Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

A mnie na kobietę namawiali 😁

Słońce wyłazi. Dziś by trzeba popołudniu siatki na ogórki w tunelu założyć 🤔

Pranie by Ci robiła 🤔

Mózgu 

5 godzin temu, stempos1980 napisał:

Dalej muszę sam się męczyć z kółkami bo jeden mości jego mość zarzekał się że przyjedzie i wbije kołki w nagrodę i wypioł tyłek. 

Taka szlachta psia jego mać😁 

IMG_20220602_080931.jpg

Wiesz ze jak bliżej byś mieszkał to bym pomógł 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pranie by Ci robiła 🤔

Mózgu 

Wiesz ze jak bliżej byś mieszkał to bym pomógł 

Już wbite kołki.

A tego psełdoobrńce ludzi uciśnionych miasta Ghotam city to sobie zapamiętam😁

Opublikowano

Miejmy nadzieje że na wschodzie Polskie nie będzie tak szybko smażyć jak na zachodzie .

Dawno nie czekaliśmy tak długo na upały. Najnowsze prognozy mogą zaskoczyć

1 czerwca rozpoczęliśmy meteorologiczne lato. Pogoda nie przypomina jednak tej pory roku — często wieje, pada i jest zimno. Najnowsze prognozy wskazują, że na temperatury przekraczające 30 st. C musimy jeszcze poczekać. Będzie jednak i tak wyraźnie cieplej niż w ostatnich dniach, ale nie zabraknie także opadów.

Coraz więcej wskazuje na to, że w tym roku na upały poczekamy najdłużej od 14 lat (mapa: wxcharts.com)

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To nie wzór do naśladowania

Nie powodzi im się źle. Obaj tylko z ziemi żyją. Jeden to taki dziad do mnie zbliżony bo tylko C-330 i 5ha, drugi ma oprócz C-330 C-360 3P i jakiegoś DF. Też im syf nie przeszkadza, jak i mi 😁

dobre 😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Jak lubisz Marcinie darmo robić to jak ma być interes 

Ja lubię ludziom pomagać , szło coś zarobić bo mam niskie koszty eksploatacji , szejsiontka + sipma 

Ale czasu brakuje na swoje a co dopiero usługi , wcześniej jak ojciec więcej robił to było inaczej 

Opublikowano
7 minut temu, Dziad932 napisał:

Ja lubię ludziom pomagać , szło coś zarobić bo mam niskie koszty eksploatacji , szejsiontka + sipma 

Ale czasu brakuje na swoje a co dopiero usługi , wcześniej jak ojciec więcej robił to było inaczej 

Trzeba oddzielić byznes od pomocy niektórym można darmo reszta płaci, ludzie nauczą cię rozumu i skóra zrobi się grubsza 

• Like 3
Opublikowano

Dzisiaj byl sasiad w odwiedzinach u tescia i mowil mu ze juz nie bedzie robił,aby na nogi stanął to bedzie dobrze. Powiem Wam ze jednak tesc w sobie ma troche tego ciepła i milosci do drugiej osoby. Calkiem inaczej teraz ze mną rozmawia. Mogloby tak juz zostac do konca. Niech robi to co powinien na emeryturze,czyli siedziec i odpoczywać. Jeszcze tesciową rwa kulszowa złapała i tez ledwo chodzi.

Dzwonilem pytac z tym solarem to mi babeczka z serwisu powiedziała ze takie uszkodzenie,a nawet jakiekolwiek nie wplywa na działanie solarow i bedą ciagle sprawne jak do tej pory. Musze wezwac serwisanta z okolicy ale.tez wyslac do nich zgloszenie mejlowe co z tym zrobic,czy produkują takie modele zeby mozna bylo samą szybe wstawic czy juz caly kolektor. Ide jeszcze do sasiada zmierze jaki wymiar mają solary bo ta sama.firma a duzo młodsze. U nich na parterze umieszczone to dostęp latwy a u mnie wyzej,tyle ze z brzegu to latwiej wymontowac niz ze srodka

6 minut temu, Łolek napisał:

Trzeba oddzielić byznes od pomocy niektórym można darmo reszta płaci, ludzie nauczą cię rozumu i skóra zrobi się grubsza 

Znajomy co bralem obornik nic nie chcial ode mnie kasy,mowil ze jak trzeba to zebym przyjezdzal i bral ile chce

4 minuty temu, Bananek napisał:

A ludzie koszą...

IMG_20220602_152356.jpg

Wlasnie przed chwilą tez sasiad dalszy pojechał kosic,ale on na sianokiszonke zbiera

Opublikowano
16 minut temu, Dziad932 napisał:

To czego nie ruszasz z budową chałupy 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Dzisiaj byl sasiad w odwiedzinach u tescia i mowil mu ze juz nie bedzie robił,aby na nogi stanął to bedzie dobrze. Powiem Wam ze jednak tesc w sobie ma troche tego ciepła i milosci do drugiej osoby. Calkiem inaczej teraz ze mną rozmawia. Mogloby tak juz zostac do konca. Niech robi to co powinien na emeryturze,czyli siedziec i odpoczywać. Jeszcze tesciową rwa kulszowa złapała i tez ledwo chodzi.

Dzwonilem pytac z tym solarem to mi babeczka z serwisu powiedziała ze takie uszkodzenie,a nawet jakiekolwiek nie wplywa na działanie solarow i bedą ciagle sprawne jak do tej pory. Musze wezwac serwisanta z okolicy ale.tez wyslac do nich zgloszenie mejlowe co z tym zrobic,czy produkują takie modele zeby mozna bylo samą szybe wstawic czy juz caly kolektor. Ide jeszcze do sasiada zmierze jaki wymiar mają solary bo ta sama.firma a duzo młodsze. U nich na parterze umieszczone to dostęp latwy a u mnie wyzej,tyle ze z brzegu to latwiej wymontowac niz ze srodka

Znajomy co bralem obornik nic nie chcial ode mnie kasy,mowil ze jak trzeba to zebym przyjezdzal i bral ile chce

Wlasnie przed chwilą tez sasiad dalszy pojechał kosic,ale on na sianokiszonke zbiera

Jest powiedzenie,, że jak robisz społecznie masz bidę wiecznie,, 

Mogę robić darmo i pomogę, ale nie można zapominać o sobie bo w większości przypadków jak coś Ci się zj**ie to już znajomych nie ma 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

Co zrobić takie jest życie 

11 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie mam nerw do tej całej papierologi i odwagi do kredytu 

Opublikowano
Dziad932 napisał:

17 minut temu, Łolek napisał:

11 minut temu, Karol6130 napisał:

dajesz zlecenie architektowi i wszystko i wszędzie sam pójdzie i załatwi,

Opublikowano
19 minut temu, Dziad932 napisał:

Wydaje mi się że pewności siebie trochę ci brakuje, musisz uwierzyć w swoje możliwości 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Też bym pojechał, ale z dwa tygodnie nie wjadę na łąki. Tzn wjadę, ale nie wyjadę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v