Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Przykre jest to co mówisz 

Czy ja wiem? Też jem osobno, dania spożywane przez resztę członków rodziny mi nie odpowiadają to sam sobie pichcę i jem. Czasem na niedzielę się zrobi coś razem. Jak się ma różne gusta i preferencje to najlepsza opcja.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

pod ziemniaki przeorać

Żadnej orki wiosną. Wiosną się nie orze, tylko się przesusza i nic z tego nie ma. Na wiosennej orce jeszcze mi się nic nie udało, ani ziemniaki ani jęczmień ani owies.

a ile Ty lat gospodarzysz że masz takie doświadczenie ?

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

a ile Ty lat gospodarzysz że masz takie doświadczenie ?

Ja 5 lat, ojciec z dziadkiem robił 25 lat i to samo było. Dziadkowy upór na orkę wiosenną pod ziemniaki i jęczmień nigdy się nie udawał. Po orce zimowej było w porządku a po wiosennej klapa po całości, chyba, że mokry rok. 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Czy ja wiem? Też jem osobno, dania spożywane przez resztę członków rodziny mi nie odpowiadają to sam sobie pichcę i jem. Czasem na niedzielę się zrobi coś razem. Jak się ma różne gusta i preferencje to najlepsza opcja.

U młodego to chyba nie o różnice smaku chodzi 

Opublikowano
12 minut temu, Łolek napisał:

Na imprezach koło Łowicza obowiązkowy punkt programu jak i szła dzieweczka studzienka i takie tam 

Przykre jest to co mówisz 

Czemu przykre 🤔 ja już się przyzwyczaiłem do tego

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

U młodego to chyba nie o różnice smaku chodzi 

Chyba nie do końca. Ale w sumie może jego ojciec też taki jak i on to i mają problem po całości żeby się dogadać. Bo to nie jest zwykłe spięcie jak u każdego, bo nie uwierzę, że ktoś nie miał z ojcem żadnych spięć, czasem ze swojej a czasem nie ze swojej winy.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja 5 lat, ojciec z dziadkiem robił 25 lat i to samo było. Dziadkowy upór na orkę wiosenną pod ziemniaki i jęczmień nigdy się nie udawał. Po orce zimowej było w porządku a po wiosennej klapa po całości, chyba, że mokry rok. 

Według mnie masz książkowy przypadek podeszwy płużnej. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, hubertb napisał:

Według mnie masz książkowy przypadek podeszwy płużnej. 

Niemożliwe, przez 12 lat rył tam bamber 4 skibowym obrotowym Kvernelandem. To na pewno dużo głębiej orał niż 25 lat temu C-385 z UG 3 czy C-360 z dwoma skibami. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Możliwe, orka wiosenna nie jest niczym dobrym przy dzisiejszej pogodzie ale nie oddziaływała by tak cholernie mocno. U mnie mam to samo na kilku stanowiskach. Bamber mógł sobie 12lat ryć na 25cm a ty ryjesz na 20 i masz problem gotowy. 

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Gdzie się podziało Twoje poczucie humoru 

Uleciało wraz z młodością 😂

2 godziny temu, 6465 napisał:

Bój się Boga. Jutro to jaja święcić nie biznes kręcić.

Młody jestem zdążę i tu i tu 😉 kasiora się przyda na święta, przyjdzie kto mnie obleje a ja mu kasiory nie dam jeno jakie pisanie to jeszcze łomot mogę dostać 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Tak ale kurze

toż wiem że nie kogucie. B|

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Podobno passat to kurpioka marzenie 🙊

Bieda tera z Passatami, musi ludzie wykupili żeby kapitał ulokować. Ehh ciężko kupić porządnego b5 96 rok 1.6 z LPG w kolorze kość słoniowa. No po prostu beżowy kruk, a i przebieg poniżej 200tys 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Czy ja wiem czy problem? Rosnąć rośnie, plony mnie całkowicie zadowalają. Głębosz to u nas maszyna nieznana, nie widziałem nikogo kto by takim czymś robił. 

Nie musisz głęboszować, wystarczy że ktoś raz by przeleciał to na 30cm lub nawet głębiej. A to czy masz u siebie problem łatwo sprawdzić, szpadlem. Jeśli drugi sztych idzie ciężko to problem jest już znaczny. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Nie musisz głęboszować, wystarczy że ktoś raz by przeleciał to na 30cm lub nawet głębiej. A to czy masz u siebie problem łatwo sprawdzić, szpadlem. Jeśli drugi sztych idzie ciężko to problem jest już znaczny. 

No wiadomo, że lekko nie idzie bo glina, u każdego, sąsiad zawsze narzeka jak trzeba jakąś zdechłą kurę zakopać, że ciężko ryć, jeszcze jak sucho to w ogóle. Na 30cm? Czym? Usługę brać? Żeby całą glinę na wierzch wyorali... 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ten o którym mówię mógłby wykupić Inter vax i jeszcze kilka podobnych firm, chłop się nie chce rzucać w oczy :o

I słusznie, zaraz jakaś menda by na niego gadała albo chciała kasiory pożyczyć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v