Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

pany u was też tak ukraińce napierdalają samochodami bez opamiętania ? dziś jeden by mnie w miescie jebnął bo wyprzedzał na pasach przed skrzyżowaniem a drugi prawie mi w traktor przydupcył jak na pole jechałem.

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

pany u was też tak ukraińce napierdalają samochodami bez opamiętania ? dziś jeden by mnie w miescie jebnął bo wyprzedzał na pasach przed skrzyżowaniem a drugi prawie mi w traktor przydupcył jak na pole jechałem.

nasza za biedna gmina to spokój od ukrainców 

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, marulekk napisał:

tylko jest jedno ale , Agresta kłos bedzie 10cm a twój 3cm :P 

ja ostatnio rtez tuje kupiłem to razem z doniczkami, żonie w prezencie dałem niech ma coś :D 

Po ile płaciłeś? 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

🛌🏻

12 godzin na dobę???🙆‍♂️     a nie. 11 chyba.

niemowlęta mniej śpią. :D

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Co się paliło ?

Dawne jezioro. Kilka hektarów nieużytków. Najprawdopodobniej od strony dawnej plaży ktoś zapruszył ogień. Do tego wiatr i szło jak diabli. Straż pożarna z całej okolicy. Już z sąsiadem maszyny zczepialismy i w pole wyprowadzaliśmy. Straż pożarna z całej okolicy była, a teren trudny bo to grzęzawiska są. Klasycznie żaden hydrant nie działał więc wodę musieli z kilku kilometrów dowozić. 

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Co jest? 

• Sad 3
Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

To u nich norma. 

Brat im auta kupywal, z Mińska jak wrócili do Skórca to przód był do wymiany, a to słupek, a to krawężnik, znak wziął wyrósł 

Kupią auto i nieraz za 2 miesiace już drugie bo nie ma sensu naprawiać 

6 minut temu, Pafnucy napisał:

12 godzin na dobę???🙆‍♂️     a nie. 11 chyba.

niemowlęta mniej śpią. :D

Bo cyca nie mogą tak długo ssać 😉

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, donweter1989 napisał:

Dawne jezioro. Kilka hektarów nieużytków. Najprawdopodobniej od strony dawnej plaży ktoś zapruszył ogień. Do tego wiatr i szło jak diabli. Straż pożarna z całej okolicy. Już z sąsiadem maszyny zczepialismy i w pole wyprowadzaliśmy. Straż pożarna z całej okolicy była, a teren trudny bo to grzęzawiska są. Klasycznie żaden hydrant nie działał więc wodę musieli z kilku kilometrów dowozić. 

Mogło dosięgnąć zabudowań? 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Leszy napisał:

Mogło dosięgnąć zabudowań? 

Mogło. Ogień na 10 metrów. Sąsiad miał najgorzej bo wprost na niego szło. Ja jestem bardziej po skosie względem przemieszczania się ognia, ale farfocle żaru wszędzie po gospodarstwie latały. Na szczęście na tym gospodarstwie wszystko jest murowane i nie mam tam jakichś większych stogów.

Screenshot_20220331-215227.png

Screenshot_20220331-215123.png

Edytowane przez donweter1989
Opublikowano

u nas codziennie byly dwa pozary- w dzien w sasiedniej wsi jeden psychiczny podpalal , u nas w nocy strazak gdy z pracy wrocil - tak prawie codziennie przez 2 tygodnie-ugasili kawalek to podpalali dalej.

teraz bedzie spokoj -desz pada, teraz nawet ze sniegiem.

Opublikowano (edytowane)

Stare pomosty. Rok temu jeszcze tam ryby łowiłem

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Co to za blaty na drugim zdjęciu? Do chodzenia? 

5 minut temu, Leszy napisał:

Pewnie jakby regularnie podpalał zanim się masy nazbiera zbyt dużo, to ogień były mniejszy. 

Wiesz to był szok. Ja od dzieciaka tam ryby łowię. To wszystko spalone to kiedyś woda była. Ostatni rok wnet na amen to wysuszyło. Człowiek nawet nie myślał obok jakiego zagrożenia przebywa.

Screenshot_20220331-220028.png

Edytowane przez donweter1989
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Wstawać wstawać nie opierdalać się. +2⁰ dość mocno wieje wiatr.

Widzę żeś lekki jak skowronek 

Wieje jak cholera i 1 na plus 

Witajcie wszyscy dobrzy ludzie 🙋‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v