Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Moja będzie 20cm krótsza. 2,4x4,8x1m i trujkaty 

Odbiór w czerwcu.

To jak moja

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Tak ale znajdź tanio sztywną szóstkę z papierami nie za miliony 🤷

To kupione dzięki @stempos1980, wypatrzył wieczorem a rano już stał z garścią pieniędzy pod bramą.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

dwustronną poniżej 30 byś znalazł...

To będą dwie mniejsze za te kwotę i na pewno więcej wejdzie jak na jedną dużą 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

10 minut temu, 6465 napisał:

Mnie wyjdzie 30. 

znajdzie znajdzie

6465 napisał:

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

To kupione dzięki @stempos1980, wypatrzył wieczorem a rano już stał z garścią pieniędzy pod bramą.

dokładnia czasem trzeba ,,polować,, 👍

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Na taką to trzeba 40 tyś , dziękuję postoje 

A ile ton pszenicy na to wejdzie 🤔

Na mojej było coś ponad 9t

1F229900-0DE4-4C1D-9D12-8CD5BD5F840A.jpeg

Edytowane przez adrian09
Opublikowano
Ursus932 napisał:

10 minut temu, slawek74 napisał:

dwustronną poniżej 30 byś znalazł...

To będą dwie mniejsze za te kwotę i na pewno więcej wejdzie jak na jedną dużą 

jedną byś zetorem pociągną ale dwóch będzie ciężko

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Ciekawe ile tera moja pronarka warta jak znów inflacja do gory 😂

Radziu nie gniewaj się ale te pronarki to zabawki. Dla mnie to max 25tys. U nas po sprzedawali i kupują hlki po odbudowie. 

Opublikowano
radekz200 napisał:

małe tanieją duże drożeją 🤷‍♂️😁

6465 napisał:

1 minutę temu, radekz200 napisał:

Radziu nie gniewaj się ale te pronarki to zabawki. Dla mnie to max 25tys. U nas po sprzedawali i kupują hlki po odbudowie. 

popieram 👍

dzisiaj bym kupił skorupę nawet na jednej osi i jakąś sztywną 6t jak d50

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

22 tys 😛

8 minut temu, adrian09 napisał:

Na mojej było coś ponad 9t

A jaka to ?

8 minut temu, slawek74 napisał:

jedną byś zetorem pociągną ale dwóch będzie ciężko

A po co dwie na raz , jedna na polu stoi pod kombajn a pełna już jedzie do domu

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Kiedyś pożyczyłem pronarke to kolega mi mówi tylko nie syp na maxa bo przy wywracaniu do tyłu nie wiadomo jak się zachowa.

Ja na swoją jednoosiówkę metalfacha, który solidnością też nie grzeszy, sypię powyżej 4,5 tony i problemu z wywracaniem nie widzę.

Opublikowano
Przed chwilą, jacor73 napisał:

Ja na swoją jednoosiówkę metalfacha, który solidnością też nie grzeszy, sypię powyżej 4,5 tony i problemu z wywracaniem nie widzę.

A ile ma ładowności? Pronarka ma 6t a pszenicy wejdzie 9 spokojnie.  Przeładuj swoją o 3t.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

A ile ma ładowności? Pronarka ma 6t a pszenicy wejdzie 9 spokojnie.  Przeładuj swoją o 3t.

3. 5 tony na jednej osi, przecież tam 6 ton to nie ma żadnych szans żeby weszło, chyba że piachu.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

To ona nie taka jak @Pafnucy ego?  7 To spoko wytrzyma.

To ma wymiary jak moja Metalchem 4x2x1 w środku skrzyni 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacor73 napisał:

3. 5 tony na jednej osi, przecież tam 6 ton to nie ma żadnych szans żeby weszło, chyba że piachu.

Wejdzie 8m3 x 750 kg gęstość ( dobra pszenica ma więcej ) to już 6 ton a jeszcze jak ma skosy , owsa nie liczymy 🙂

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Wejdzie 8m3 x 750 kg gęstość ( dobra pszenica ma więcej ) to już 6 ton a jeszcze jak ma skosy , owsa nie liczymy 🙂

w tym roku gęstość 75 to już niezła pszenica

poza tym taka przyczepa ze 2t też waży i to leży na osiach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v