Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może za szczelnie w tej oborze. ja swoje budynki mało kiedy zamykam. temperatura aby tylko poidełka nie zamarzaly. I bydło dużo zdrowsze bo zapalenie płuc czy grzyby to rzadkość. 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Bananek napisał:

Spróbuj pozbyć się zwierząt. 😉

Można powiedzieć że dopiero co weszły. A puste stało od 2006r 

@HF86 miałem otwarte do tej pory aż nie zaczęły kaszlać

Edytowane przez adrian09
Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

obora na płytko czy głęboko?

jakie zwierzęta i jak gęsto?

Kojec 5.5x6 całość ma 11x5.5 nie ma tam stropu tylko okręcone blachą od środka. 
Stoi tam teraz 6 sztuk jałówek na głebokiej

Opublikowano
26 minut temu, Bananek napisał:

@Chłoporobotnik, patrz. Wszystkie przezimowały. Trzęsą d*pami, głodne jak cholera. Dziś ciasto doniosłem. 

IMG_20220312_095013.jpg

IMG_20220312_094143.jpg

O kurka, pszczółki. Ja wieczorem się biorę za cięcie sosny na korpusy.

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

a wysokość ? może obornik trzeba częściej usuwać nie będzie parować

Często usuwam jakieś 20-30cm i jest wybierany a wysokości to 2.7m

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Zostaw sosnę. Kup styrodur.

Jeszcze mi podziękujesz.

Gospodarka na pół korpusach. Lubię drewno, wk***ia mnie wszechobecny plastik. Plecy jeszcze zdrowe;).

Opublikowano

Nasz pan Wójt coś nie ma szczęścia do uchodzcow. Nawet flagę ukrainy już z konta gminy sciagnoł. Już drugiej rodzinie się nie spodobało i tak powiem szczerze że sam nie wiem o co chodzi. Mieszkanie 100m trzy pokoje kuchnia łazienka, prawie nowe meble telewizor internet a tym h..... nie pasuje. No nie jest to Mariot ale wszystko za darmo i jeszcze źle. 

Opublikowano

trochę się ludziom oczki otwierają. jest część ludzi bardzo poszkodowanych których wszystko ucieszy, ale z połowa to wojna bramą do europy i lepszego świata na dogodnych warunkach. 

Opublikowano

U nas tak samo gosciu Wynajął  mieszkanie w małej miejscowości i pojechał na granice i czekał 10 godzin żeby ktoś wsiadł , każdy tylko do dużych miast che jechać . Rodzina posiedziała 3 dni ogarnęła sie i pojechała do Włoch . 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

@Chłoporobotnik, patrz. Wszystkie przezimowały. Trzęsą d*pami, głodne jak cholera. Dziś ciasto doniosłem. 

IMG_20220312_095013.jpg

IMG_20220312_094143.jpg

I ja muszę dziś do swoich zajrzeć bo niektórym ostatnio się już ciasto kończyło. 

Ja tam do drewnianych korpusów nie jestem przekonany, styrodur albo styropian lekki, poręczny, jedyny plus drewnianego to łatwiejsza dezynfekcja wg mnie.

3 godziny temu, MonteChristo napisał:

Ocho, zapowiadaj mszę po ukraińsku, zaraz będziemy gośćmi we własnym kraju

https://www.youtube.com/watch?v=9ttyV5JuXXw

Słonecznie, +2 i bez wiatru o dziwo.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Widze że do biedronki jedziesz

Na zakupy😁 przejeżdżam koło parkanu to na Piotrka dołek wygrzebany na nowym cmentarzu. Dowiedziałem się że nie miał u teściów lekkiego życia. On to zrobił gdzieś za granicą, jeden mówi w Belgii drugi na Węgrzech? 😔

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Przydał by mi się taki chłopak co by chciał traktorem w polu robić. Ale nie taki wariot.

🙋🏻‍♂️

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Jeśli to nie fejk to nawet Białorusini zgłaszają się do obrony Kijowa przed ruskimi 

https://kwejk.pl/obrazek/3883312/bialoruskie-oddzialy-ochotnicze-deklaruja-pomoc-w-obronie-kijowa-przed-rosyjska-napascia.html

Prawda

49 minut temu, 6465 napisał:

🔥 z rury przód do góry 😁

IMG_20220312_103103.jpg

Do biedry po 🍻 jedziesz? 

• Like 2
Opublikowano

MARE macie taki sklep? To ruski i zaraz po rozpoczęciu wojny zbojkotowali go ale już prawie normalnie funkcjonuje. Z okolicznych wsi zaopatrują się w nim bo tańszy od Biedry.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v