Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

Można to jakimś środkiem opryskać?

I mi pasuje znowu w tym roku 0.5 ha zasiać warzyw 

Na nicienie ciężko o jakiekolwiek środki. Jest jakis 10kg za tysiaka prawie jak nie ponad w tych czasach.

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ja nie zapomnę jak na początku tego wirusa poszedłem do sklepu bez maski a jakaś baba zaczęła się na mnie wydzierać że gdzie ja mam maseczkę że ich wszystkich po zarażam 😂 za chwilę przyszedł kolejny bez maski i do niego też zaczęła się pruć 😂

Jakimś tam wielkim przeciwnikiem maseczek nie jestem, ale zdarzylo mi się kiedyś zapomnieć, wchodzę do budy z chińskim żarciem a jakaś baba się na mnie drze, nie wiele myśląc założyłem kask bo akurat motorem przyjechałem😂

• Haha 5
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Teraz z jakąś "rakietą" się prowadza, taka półtorej normalnej dziewczyny

Spotkałem się kiedyś z takim określeniem jak jeden chłopak mówił do dziewczyny, że jest półtorej panny.Co miał na myśli? 

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Teraz z jakąś "rakietą" się prowadza, taka półtorej normalnej dziewczyny

A właśnie patrzę😀, jakie seiciento, koła czyści potem szyby te samą szmatą, halogeny ciągnikowe na dachu🙆‍♂️

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Winnetou napisał:

Spotkałem się kiedyś z takim określeniem jak jeden chłopak mówił do dziewczyny, że jest półtorej panny.Co miał na myśli? 

Może trzeba było mieć kategorie C żeby ją w tańcu poprowadzić

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

i przestała? :D

Tak, zgłupiała chyba, stała z otwartą buzią

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A właśnie patrzę😀, jakie seiciento, koła czyści potem szyby te samą szmatą, halogeny ciągnikowe na dachu🙆‍♂️

Grzesiu, kolega chyba odpuścił, nie wiesz nic??

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Grzesiu, kolega chyba odpuścił, nie wiesz nic??

Wczoraj z nim gadałem to duma, ale on taki szybki że🤦‍♂️ nie wiem nad czym on się zastanawia. Ja bym brał na jego miejscu, ale to wiesz musi sam zdecydować.

Edytowane przez GRZES1545
  • Thanks 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Lecą na Polsacie chłopaki do wzięcia, i Jaruś mówi: jakbym miał dziecko to bym o nie dbał, jak o psa🤦‍♂️

A u tego od seicento, kobita już zaplanowała że do przyszłego roku chce dwójkę dzieci już mieć 👀👀👀👀

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Dziś spawalismy drzwi do stodoły,

będzie fotka i za ile wyszły?

Opublikowano
44 minuty temu, Leszy napisał:

Przecież nikt nigdy nie twierdził, że maska chroni przed Cię przed zarażeniem. Teoretycznie to miała chronić innych abyś ich przypadkiem nie zaraził. 

A praktycznie to służy do pisania mandatów i reperowanie budżetu państwa.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Glebogryzarką tak ale nie na pył.

Glina glinie nie równa, ale domyślam się że masz gleby minutowe i niestety jeśli nie trafisz z terminem uprawki to nic nie pomoże.

Ręcznie za czasów jak byłem młody silny pracowity i głupi w dwa i pół dnia zasiałem 1,3ha marchwi ręcznie siewnikiem jednorzędowym szczoteczkowym.

Redliny co 62,5cm, po dwa rządki na redlinie

Jak były jeszcze buraki to 0,5 ha zasialem tym sam jednego roku w jeden dzień. Nigdy więcej. Zazwyczaj sialiśmy we dwóch. Jeden robił rundę góra dół a drugi leżał na snopku i potem zmiana. Na jesień przyszło mi samemu to wyrwać i to był ostatni rok takiej plantacji. Rok później był tylko pasek buraka a reszta kukurydzy. Kolejnego roku burak zniknął z płodozmianu.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Przeszło 1200 wyświetleń 🙆

Co to jest, coś sprzedawałem to 13tys. Wyświetleń mi w 11dni napykali

będzie fotka i za ile wyszły?

Jeszcze daleko droga. Ledwo ramki do jednych zrobione dziś.

Jeszcze ramki do drugich trzeba, pomalować i blachę przykręcić. 

Opublikowano

lubisz wcześniej wyliczyć. ile?

A akurat za to ja nie płacę, to nie liczyłem 

Jak coś na handel robię to oczywiście, wcześniej wyliczone wszystko, a potem jak za coś przepłace to wkurwiony chodzę że się budżet nie spina...

Zdjęcie z dziś poniżej

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Co oglaszaleś

Teczwórkę

Screenshot_20220205-184509.png

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v