Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie z łódzkiego  po ile u nas chodzi hektar ziemi rolnej ?

3/4 klasa 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

No i podobno bydlaki w dół od nowego tygodnia, ceny myślą na nawozy w euro wyrażać. 😂

Wszystko nasze pójdzie w duł a ich zostanie  na takim samym poziomie lub trochę stanieje tak zawsze było od prl i będzie i kiedyś świniak był po  3zł i teraz jest, ale kiedyś ciągnik kosztował nowy 25tyś z tą różnico.

Jóź w internetach widać ze są strajki.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, lamboEVO100 napisał:

Niee, za dużo treści w tym temacie aby być w temacie 😂

Tomasz od którego kiedyś brałeś byczka do krycia pytał czy mógłbyś się z nim skontaktować. Sądzę że wiesz o kogo chodzi

Opublikowano

ja robię w budynkach teraz,elektrykę, ale te ledy to nie są złe,niby wszyscy ze tak prąd podrożał ze rachunki większe poprzychodziły a mi nie nawet niższe przez te ledy bo z pół roku temu wymieniłem.

Opublikowano

wyrównanie na koniec roku dostaniesz to się zdziwisz 😂

Opublikowano
Strongman napisał:

ja robię w budynkach teraz,elektrykę, ale te ledy to nie są złe,niby wszyscy ze tak prąd podrożał ze rachunki większe poprzychodziły a mi nie nawet niższe przez te ledy bo z pół roku temu wymieniłem.

Za jakiś czas porównaj to z żywotnością punktów świetlnych. I podasz mi wnioski, ok? Ja jestem zdania, że żadna to oszczędność. Albo to samo co zwykłe żarówki, albo i drożej. Zakup takich źródeł światła droższy, częściej trzeba wymieniać, bo elektronika zawodzi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dostałem i się zdziwiłem.

9 minut temu, Bananek napisał:

Za jakiś czas porównaj to z żywotnością punktów świetlnych. I podasz mi wnioski, ok? Ja jestem zdania, że żadna to oszczędność. Albo to samo co zwykłe żarówki, albo i drożej. Zakup takich źródeł światła droższy, częściej trzeba wymieniać, bo elektronika zawodzi.

Takie zwykłe żarówki led to się palą do miesiąca jak wadliwa ale na gwarancji dają drugie i jak podziała dłużej niż miesiąc to będzie działać już pół roku działają. ale ja głownie to mam w ubożę te świetlówki led i jestem zadowolony

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
31 minut temu, Ursus932 napisał:

Ludzie z łódzkiego  po ile u nas chodzi hektar ziemi rolnej ?

3/4 klasa 

Chłopie weź się w garść, jeszcze będzie pięknie , możesz zaprzeczać , możesz się bronić ale ja wiem że to kupno Zetora odebralo Ci zapał do gospodarzenia ..  ale trzeba żyć dalej a nie wyprzedawać wszystko ... Kiedyś pokochasz fendta i życie nabierze barw 

• Haha 8
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, pawel885 napisał:

Chłopie weź się w garść, jeszcze będzie pięknie , możesz zaprzeczać , możesz się bronić ale ja wiem że to kupno Zetora odebralo Ci zapał do gospodarzenia ..  ale trzeba żyć dalej a nie wyprzedawać wszystko ... Kiedyś pokochasz fendta i życie nabierze barw 

Nigdy bym fenda nie kupił , z zachodnich to tylko John 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

ŚNIEG ,WIATR ,ZAWIEJE , zciągałem samochód ze skarpy ,właściciel nawet w niego nie wsiadł by odpalić ,taki mial przechył . a na drodze lód,na polu śnieg i opony tylko śpiewają  ,ale jakoś z blokadami udało się ,ale co właściciel przez dobrą godzinę .może dwie wystygł to jego😐

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

Tyle to nowa kosztuje 😂 szuka jakiegoś gamonia 😂

Radek kupuj a nie się zastanawiasz, jak pytałeś to w full opcji te 52 czy54 z plandeka stelażem itp

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nigdy bym fenda nie kupił , z zachodnich to tylko John 

Ech Marcin ty to lubisz kasę na paliwo wydawać 

A ziemie u nas niedostępne ale 6 może 7 dych 

Opublikowano
11 minut temu, pawel885 napisał:

Ale tak z samego rana takie wywody 😂

Jedno jest pewne w tych zetorach to jak w miarę dobry stan to tam kosztów eksploatacji nie ma 15 litrów turdusa na rok i dwa filtry paliwa ...

Opublikowano
44 minuty temu, Strongman napisał:

Wszystko nasze pójdzie w duł a ich zostanie  na takim samym poziomie lub trochę stanieje tak zawsze było od prl i będzie i kiedyś świniak był po  3zł i teraz jest, ale kiedyś ciągnik kosztował nowy 25tyś z tą różnico.

Jóź w internetach widać ze są strajki.

Zobacz co gwiazdeczka zrobił.. Wypiął się na tych swoich wyznawców i z pslem chce działać, a wiemy że PSL jak najbardziej był za 5 dla zwierząt. No i szykuje się miejsce podobno na kolejnego wice ministra rolnictwa "kogoś z opozycji", a już mamy 6 tych vice. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v