Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

A ponoć tura sprzedałeś już ??

Był chętny ale nie mam czasu żeby to odkręcić , w całości musi iść ...

Opublikowano
jarecki napisał:

Bananek   wsparcie bedzie dla gospodarstw mających TUZ i powiązane bedzie że jak będą przeżuwacze to otrzymasz dodatkowo kase do utrzymania łąk a do bydła tak jak było do tej pory z tym żę w niektórych woj. płatność już do jednej sztuki bo do tej pory musiały być 3 sztuki .  np jak posiadasz bydło  1 djp na 3 ha .to dostaniesz dodatkowo np 400 zł do łąki + dopłaty do bydła .                w sumie jest już takie powiązanie w pakietach chyba rolnosrodowiskowych typu ekologiczne TUZ ateraz zostanie rozserzone  na  zwykłe uprawy 

Dzięki. A to się będzie składało z wnioskiem o dopłaty czy jakoś oddzielnie?

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

A co ? Krowy się cielą ? 🙊🙊

Nie , ale mam inne roboty 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Dzięki. A to się będzie składało z wnioskiem o dopłaty czy jakoś oddzielnie?

na razie to są  założenia w którym kierunku ma iść polityka dopłat , głownie chodzi o  pretensje żę osoby mające łąki pobierały dopłaty tylko za skoszenie na równi z tymi którzy hodowali przeżuwacze i pierwszym etap  róznicowania było wprowadzenie dopłat do krów i młodego bydła 

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A jak się krowa zacznie cielić a ty zajęty to co wtedy 😱😱

Ostatnio mam takie szczęście że same w nocy się cielą 😊

Opublikowano
2 godziny temu, Marcin133 napisał:

Znasz tereny😉 ten drugi to mój Szwagier😀💪

Weź no daj mi namiar może bym z nim pogadał co mnie interesuje i byśmy się dogadali.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał:

na razie to są  założenia w którym kierunku ma iść polityka dopłat , głownie chodzi o  pretensje żę osoby mające łąki pobierały dopłaty tylko za skoszenie na równi z tymi którzy hodowali przeżuwacze i pierwszym etap  róznicowania było wprowadzenie dopłat do krów i młodego bydła 

Tylko co dają te założenia jak zara nie będzie i tych przykładowych 400 zł...? 

Oto sąsiedzi zakładaj coś 1300 euro za ugorowane... A u nas pierdaczy się o jakieś brednie i jakieś plany i założenia z których wyjdzie w końcu jedne wielki gieeee... I to gieeee zostało już ogłoszone jako że wielki sukces i przebicie średniej unijnej dopłaty do ha... Cyrk i tyle... 😁😁🤔🤔🤔

Co poprawka projektu to stawka spada... Ciekawe ile jeszcze razy trza to poprawiać żeby nic z tego nie ostało.. 😁😁😁 Ale sukces już ogłoszony... 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, mf362 napisał:

Za 30 tys zł można mieć lepszy ciągnik. 

Lepszy nie lepszy co mnie to , wszytko kwestia klienta , a ceny teraz nawet za szejsiuntki są wysokie 

Starego siewnika na łańcuszku też ciężko idzie sprzedać a mój w czwartek pojechał do nowego właściciela 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
17 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Tylko co dają te założenia jak zara nie będzie i tych przykładowych 400 zł...? 

Oto sąsiedzi zakładaj coś 1300 euro za ugorowane... A u nas pierdaczy się o jakieś brednie i jakieś plany i założenia z których wyjdzie w końcu jedne wielki gieeee... I to gieeee zostało już ogłoszone jako że wielki sukces i przebicie średniej unijnej dopłaty do ha... Cyrk i tyle... 😁😁🤔🤔🤔

Co poprawka projektu to stawka spada... Ciekawe ile jeszcze razy trza to poprawiać żeby nic z tego nie ostało.. 😁😁😁 Ale sukces już ogłoszony... 🤔

Jak Unia przykręci śrubkę, a już to robi - nie będzie żadnych dopłat. To jak liczenie skóry na niedźwiedziu

Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

Lepszy nie lepszy co mnie to , wszytko kwestia klienta , a ceny teraz nawet za szejsiuntki są wysokie 

Starego siewnika na łańcuszku też ciężko idzie sprzedać a mój w czwartek pojechał do nowego właściciela 

Zależy co komu potrzebne 

Sam te pieniądze ale z tobą na sezon do pracy

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Zależy co komu potrzebne 

Sam te pieniądze ale z tobą na sezon do pracy

Marek nie wiem czy Ci się to opłaca , ja mało robię a dużo jem 😛

4 minuty temu, Karol6130 napisał:

@Pafnucy

Nie kupione 

Szłem papier pisać i baba przyjechała przebiła cenę. 

Zaczęła płakać że ona to ma 20 ha a my to z 50 

Ale jak zgodzone , to niech spada 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v