Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

pincet 🙊

ojca za rękę i do krus

To tak się nie da 🙊 

Po szkole mi powiedział że on nie będzie ubezpieczenia mi płacił, no to nie bujaj się 

To też nie ma co się przepracowywać 😉

Trza by było znowu iść do starego co z ubezpieczeniem a jak nie to będę dalej tak się "bujać" 

jak pomagasz w gospodarstwie to ma obowiązek ubezpieczyć jako domownika chyba że się uczysz to masz ubezpieczenie

kris91 napisał:

Niech zarejestruje się w pośredniaku jako bezrobotny, to może jeszcze by dostał zasiłek 😂😂😂

prędzej mu robotę znajdą niż dadzą zasilek 🤪

TheraRolnik napisał:

i wtedy można leżeć wentylem do góry a kasa sama przyjdzie 😎

marzysz🤣

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

prędzej mu robotę znajdą niż dadzą zasilek 🤪

To chyba dobrze, ojciec uwolni się od syna tyrana 😂😂😂😂😂😂 Pijaka niech poudaje, to w gminie dostanie pieniądze na wyjście z alkoholizmu, dają coś ok.800zł 🙊🙊🙊

Opublikowano
6 minut temu, kris91 napisał:

To chyba dobrze, ojciec uwolni się od syna tyrana 😂😂😂😂😂😂 Pijaka niech poudaje, to w gminie dostanie pieniądze na wyjście z alkoholizmu, dają coś ok.800zł 🙊🙊🙊

Na flaszkę te 800?🤔🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano

Durnoty nie koniec w unii .

Asystent i ogranicznik prędkości ISA obowiązkowe w autach już od lipca .

Od 6 lipca 2022 r. inteligentny asystent kontroli prędkości będzie obowiązkowo instalowany we wszystkich nowo homologowanych samochodach osobowych, dostawczych, ciężarowych czy autobusach. Dwa lata później pojawi się już w każdym nowym samochodzie bez względu na homologację. Jednak jakie auto, taki asystent. Nie wszystkie modele będą automatycznie zmniejszać prędkość, gdy pojedziemy zbyt szybko.

Układ ISA to inteligentny asystent kontroli prędkości, którego zadaniem jest przekazywanie kierowcy informacji o zbyt szybkiej jeździe i zależnie od pojazdu stopniowe spowolnienie

W najbardziej zaawansowanej wersji ISA spowolni samochód, korzystając z funkcji sterowania silnikiem. Układ nie ma wpływu na pracę układu hamulcowego. Przewidziano jednak wyjątek od zasady

Samochody wyposażone w układ ISA będą gromadzić dane o stylu jazdy. Producenci samochodów przekażą dane o stylu jazdy kierowców odpowiednim organom UE

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/isa-asystent-i-ogranicznik-predkosci-obowiazkowy-w-nowych-autach-od-lipca-2022-r/4bhb2fr

Pogoda - 4 bez opadów i taka do czwartku będzie na + .

Opublikowano

@radekz200

https://sprzedajemy.pl/przyczepa-rolnicza-pronar-t653-2-6t-dostepne-od-reki-na-plac-kozenin-2-e30984-nr56051548

2 minuty temu, galan99 napisał:

Asystent i ogranicznik prędkości ISA obowiązkowe w autach już od lipca .

Od 6 lipca 2022 r. inteligentny asystent kontroli prędkości będzie obowiązkowo instalowany we wszystkich nowo homologowanych samochodach osobowych, dostawczych, ciężarowych czy autobusach. Dwa lata później pojawi się już w każdym nowym samochodzie bez względu na homologację. Jednak jakie auto, taki asystent. Nie wszystkie modele będą automatycznie zmniejszać prędkość, gdy pojedziemy zbyt szybko.

Układ ISA to inteligentny asystent kontroli prędkości, którego zadaniem jest przekazywanie kierowcy informacji o zbyt szybkiej jeździe i zależnie od pojazdu stopniowe spowolnienie

W najbardziej zaawansowanej wersji ISA spowolni samochód, korzystając z funkcji sterowania silnikiem. Układ nie ma wpływu na pracę układu hamulcowego. Przewidziano jednak wyjątek od zasady

Samochody wyposażone w układ ISA będą gromadzić dane o stylu jazdy. Producenci samochodów przekażą dane o stylu jazdy kierowców odpowiednim organom UE

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/isa-asystent-i-ogranicznik-predkosci-obowiazkowy-w-nowych-autach-od-lipca-2022-r/4bhb2fr

Pogoda - 4 bez opadów i taka do czwartku będzie na + .

A jak ktoś będzie wiózł kogoś rannego do szpitala to co, człowiek umrze bo głupi system nie pozwoli przekroczyć prędkości? 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

które to durnota?

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Sam znam osobę która stwierdziła że nie warto pracować jak dali 500+.Mają siedmioro dzieci i z dniem jak wpłynął przelew to się zwolnił.

Gorzej będzie gdy za parę lat przyjdzie emerutura i nie będzie z czego naliczyć bo ani składek ani ciągłości lat. Ale cóż nie brakuje takich.

• Like 2
Opublikowano

Ja za przyczepke samochodową spoznilem sie z oc 5 dni. UFG sie dopomnialo 400zl kary. Sasiad za samochod chyba miesiac nie zaplacil to 5tys przyszlo kary ale jakos sie umową uratowal. Ale jaja,leci polskie radio 1,jakas piosenka,a nagle cypis i cos o wódce spiewa ale zaraz sie zmienilo,jakies fale.naszly czy co?

Opublikowano
31 minut temu, kris91 napisał:

Miesięcznie? 

Opublikowano
38 minut temu, slawek74 napisał:

jak pomagasz w gospodarstwie to ma obowiązek ubezpieczyć jako domownika chyba że się uczysz to masz ubezpieczenie

Tylko że ja zameldowany jestem gdzie indziej a nie na gospodarstwie także i musi i nie musi 

Na papierze nie ma że ja tu jestem 

Opublikowano

A to nie możesz mieszkać tam gdzie jesteś meldowany ? byś się nie musiał z ojcem widłami ganiać 🙊

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Tylko że ja zameldowany jestem gdzie indziej a nie na gospodarstwie także i musi i nie musi 

Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A to nie możesz mieszkać tam gdzie jesteś meldowany ? byś się nie musiał z ojcem widłami ganiać 🙊

Ta pójdę tam i z kim się będę wyzywać i widłami ganiać ?? 🙊🙊

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

A tak z innej beczki dostałem zaliczkę dopłat w kwocie uwaga ,,78,,gr i teraz się zastanawiam w co zainwestować 🤔🤭

W tonę saletry a pozostałą sumę co brakuje dopłacisz kredytem .

Opublikowano
9 minut temu, TheraRolnik napisał:

To gdzie Cię zameldowali? U sąsiadów 😜

Opublikowano
galan99 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

A tak z innej beczki dostałem zaliczkę dopłat w kwocie uwaga ,,78,,gr i teraz się zastanawiam w co zainwestować 🤔🤭

W tonę saletry a pozostałą sumę co brakuje dopłacisz kredytem .

🤦‍♂️

Leszy napisał:

9 minut temu, TheraRolnik napisał:

To gdzie Cię zameldowali? U sąsiadów 😜

może u psa w budzie 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v