Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

to taki żart, gra literek.

2 minuty temu, radekz200 napisał:

Dlaczego?

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

dobra. przekonaj mnie do jakiejś partii. tak bez kłótni i frazesów.

Ale to nie ten temat. Zresztą patrz niżej, nie mam z tym problemów przyznać się na kogo głosowałem ostatnio i poprzednio.

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tylko wiesz, coś pasuje, jeden aspekt a kilka innych nie pasuje w danej partii.

Ostatnio głosowałem na Konfederację a wcześniej na Kukiza, nie dlatego że się zgadzam całkowicie z ich programem wyborczym ale dlatego żeby była różnorodność w sejmie. Osłabiając tym samym dwie główne partie. System wyborczy u nas jest tak skonstruowany, że PO i PIS będą w czołówce ale zawsze można ich osłabić. 100 tys. głosów czy więcej oddanych na inną partię niż PIS czy PO nie można raczej sfałszować lub unieważnić.

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Ostatnio głosowałem na Konfederację a wcześniej na Kukiza, nie dlatego że się zgadzam całkowicie z ich programem wyborczym ale dlatego żeby była różnorodność w sejmie. Osłabiając tym samym dwie główne partie. System wyborczy u nas jest tak skonstruowany, że PO i PIS będą w czołówce ale zawsze można ich osłabić. 100 tys. głosów czy więcej oddanych na inną partię niż PIS czy PO nie można raczej sfałszować lub unieważnić.

To jest wszystko pięknie ale po co głosować na kogoś jeśli z jego działaniami i programem się nie zgadzam? Dla różnorodności mam się nie zgodzić ze swoimi przekonaniami?

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

A to następny netflix kręci?

nie wiem, ale wielkie parcie jest na czarnego, już ten miał być z innym aktorem, ale podobno w necie było masię negatywnych opinii

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wcale nie taki kurdupel, znam mniejszego gościa od niego, ledwo zza kierownicy go widać.

Tylko wiesz, coś pasuje, jeden aspekt a kilka innych nie pasuje w danej partii.

Pewnie jakieś teorie spiskowe znów i to znając życie z prawej strony sceny politycznej👀

Żadne teorie 

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Przynajmniej sensowna odpowiedź a nie jak nasz wieczny poszukiwacz "nie pójdę na wybory a potem będę się śmiał z wyboru tych co poszli. 

Mamy chyba tych samych kandydatów i nastawienie podobne 😉

Patrz wyżej. Być może.

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To jest wszystko pięknie ale po co głosować na kogoś jeśli z jego działaniami i programem się nie zgadzam? Dla różnorodności mam się nie zgodzić ze swoimi przekonaniami?

Bo nie ma takiej partii z którą byś się utożsamiał w 100%. Żeby cokolwiek w tym kraju sie zmieniło musiały by minąć ze dwa pokolenia. Jest tylko ten problem, że te dwa pokolenia będą się uczyły władzy od tych obecnych i przejmą ich nawyki. Czyli nic się nie zmieni.

Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

A to ta co wyciągnęła ze swojego konta wszystkie oszczędności i potem jeździła po województwie i wpłacała do bankomatów na niby jej nowe konto ?

Kliknęła w link i zalogowała się na konto w banku. Wyczyścili do zera.

Opublikowano (edytowane)

Żeby  coś sie zmieniło, musiałaby wejść odpowiedzialność polityków za wypowiadane słowa, a urzędników - realna odpowiedzialność za wydawane decyzje. Nalezałoby przywrócić artykuł bodajże 2 sprzed II WS

(…) Art. 2. Urzędnik, winny:

przyjęcia bądź podarunku lub innej korzyści majątkowej, bądź obietnicy takiego podarunku lub innej korzyści majątkowej, danych w zamiarze skłonienia go do pogwałcenia obowiązków urzędowych lub służbowych, albo żądania takiego podarunku lub korzyści majątkowej;

innego przestępstwa służbowego, popełnionego z chęci zysku i z pogwałceniem obowiązków urzędowych lub służbowych w b. dzielnicach rosyjskiej i pruskiej, a w b. dzielnicy austriackiej nadużycia władzy urzędowej, popełnionego z chęci zysku - będzie karany śmiercią przez rozstrzelanie. (…)

Na niższą karę mógł liczyć sprawca korupcji czynnej. Osoba próbująca choćby bezskutecznie wręczyć łapówkę miała być karana ciężkim więzieniem od 4 do 15 lat. Gdyby jednak dopuszczała się takiego przestępstwa "zawodowo" kara była taka sama jak w przypadku urzędnika. (…)

Art. 4. Winny udziału w przestępstwach, przewidzianych w art. 1 i w ust. 2 art. 2 tej ustawy, o ile udział taki nie pociąga za sobą kary surowszej w myśl art. 1, będzie karany ciężkim więzieniem (domem karnym) od 4 do 15 lat; jeśli zaś winny dopuszcza się takiego przestępstwa zawodowo - będzie karany śmiercią przez rozstrzelanie. (…)

Ustawodawca przewidział jednak klauzulę niekaralności.

Art. 5 (…) Jednak będzie wolny od kary ten, kto przyczyni się do wykrycia lub udowodnienia dokonanego przekupienia, zanim władza, powołana do ścigania, dowie się o jego czynie. (…)

Kary mógł też uniknąć urzędnik winny kradzieży lub przywłaszczenia (sprzeniewierzenia), który dobrowolnie zwrócił mienie kradzione lub przywłaszczone (sprzeniewierzone), albo w inny sposób wynagrodził szkodę, zanim jego wina ujawniona została przed władzą do ścigania przestępstw powołaną.

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Bo nie ma takiej partii z którą byś się utożsamiał w 100%. Żeby cokolwiek w tym kraju sie zmieniło musiały by minąć ze dwa pokolenia. Jest tylko ten problem, że te dwa pokolenia będą się uczyły władzy od tych obecnych i przejmą ich nawyki. Czyli nic się nie zmieni.

To wolę aby nic się nie zmieniło. Konfederacja ze względu na politykę społeczną jest u mnie na całkowicie przegranej pozycji, podobnie jak PiS. Tu bliżej mi do lewej strony. Natomiast gospodarczo to raczej na odwrót.

Opublikowano
1 minutę temu, jajonasz napisał:

o nie, po trójce kilka dni dochodziłem do siebie xD

dzisiaj trójka.... i to w jedynce....🤔

Opublikowano

Dlatego uważam, że wybory powinny być osobiste i bezpośrednie na konkretną osobę, a poparcie dla kandydatów powinno być imienne, a nie na zasadzie "lista krajowa". W ten sposób żadna partia prawdopodobnie nie mogłaby wystawić kandydatów we wszystkich okręgach

Opublikowano
1 minutę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

A jak wtedy będziesz mówił "a nie mówiłem " to skąd będę wiedział , że akurat o to chodziło ? 🤔

Domyślisz się może co kiedyś pisał bidny dziad z kurpi. 

A tym czasem kawka i ciasteczko 😍

16411402561318670912555493058013.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ja jeszcze trójki nie widziałem 🙈

no to dziś o 21 w jedynce będzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v