Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja będę chciał go na modernizacje kupić wiec właśnie wielkość gospodarstwa będzie się liczyła i większego mi nie przyznają ale jak dla mnie będzie już wystarczający. Sprzęt w większości już jest wybrany pozostaje składać wniosek i cierpliwie czekać.

Opublikowano

Witam na forum.

Mam ten sam problem,otóż nie wiem co wybrać...FM 5435 lub JD 5080M?

Czy mógłbym prosić o informację dotyczącą awaryjności tych modeli? Jakie są ich najczęstsze usterki?

P.s.

Mam jeszcze jedno pytanko ..Czy znacie może innych dilerów FM oprócz Korbanka?

Bardzo proszę o odpowiedz.Pozdrawiam .

Opublikowano

Jeśli wybór pomiędzy JD M, a MF 5435 to tylko MF... lepsza skrzynia, bogatsze wyposażenie, dużo większy. Alternatywa dla tego MF jest seria R i tu można się już zastanawiać nad wyborem :lol: Inny diler niz Korbanek , to raczej trudne, ale jak dla mnie nie ma się czego obawiać. O awaryjności MF 54** jest w temacie o tych traktorkach :)

Opublikowano

Jeśli wybierasz między MF 5435 a JD 5080M to zdecydowanie wybierz MF. W standardzie ma o wiele lepszą skrzynię, EHR, pneumatyczny fotel, ciężarki i wiele innych rzeczy które są przydatne.

Opublikowano

Jak na razie to tak:

drzwi mogły by się trochę szerzej otwierać, siedzenie pasażera trochę ogranicza wsiadanie (wystający zamek od pasa bezpieczeństwa), denerwujący dźwięk kierunkowskazu (ale to da się wyłączyć), bardzo cicha kabina, dobra widoczność w wszystkich kierunkach, duży plus dla skrzyni biegów.

Opublikowano

Moim zdaniem jeżeli zależy ci na bezawaryjności to bierz JD a jak na komforcie pracy to bierz MF nie mam styczności z takimi ciągnikami ale sam Jeździłem JD 6920S ma 5500 mth i nie było w nim poważniejszych uszkodzeń.Znam takiego co ma MF 170 Km skrzynie już była w naprawie i siadł komputer.

Opublikowano

Nie masz takich ciągników ale dużo wiesz o awaryjności. Poczytaj sobie tematy o jd to dowiesz się, że też się psują i to nawet te nowsze. Dziwi mnie troche takie gadanie o jakichs tam wyjetych przypadkach awarii z niewiadomo jakiej przyczyny itd.

Opublikowano

Hubertuss-ale przyznasz chyba że bardzo mało jest o awariach serii 5020 i R ?-moim zdaniem jednak więcej w internecie jest o awaryjności 54xx niż tych JD.

Opublikowano (edytowane)

No tak z pompą jakieś historie były ale żeby reszta się psuła to jakos nie specjalnie. Myśle, że jedna marka od drugiej jakos specjalnie się tu nie odróżnia

Edytowane przez hubertuss
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zdecydowanie John deere 5090R lub 5100R,masseye to Śmieci,i szybko spadaja na wartosci w poruwnaniu z JD,bo są gówna.

Opublikowano (edytowane)

jakieś merytoryczne argumenty na uzasadnienie tych wynurzeń czy tylko własne urojenia. Jak porównasz ceny mf 42xx i jd 6x10 to mf będzie deczko droższy. Seria mf 62xx tez jest minimalnie droższa. Ale generalnie przyjmimy, że ceny są na podobnym poziomie.

Edytowane przez hubertuss
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Pompa paliwowa i skrzynia to główne co sie psuje w MF,silniki głosno chodzą od john deere,jak na zajechaniu.Ale ogulnie to nie muwie ze są złe,tylko poprostu są lepsze od mf. Dlaczego wszędzie w większych kombinatach,spułdzielniach,czy bardzo duzych gospodarstwach posiadają John Deery,i fendt. No powiedz i są drozsze od Mf. Ponieważ tyle co one zrobią to Mf by musieli 2 razy kupić heheh tak jak PANIE HUBERTUSS.

Opublikowano (edytowane)

po pierwsze jakie to się skrzynie teraz psują w MF?, a po drugie popracuj nad ortografią... tylko nie pisz, ze jesteś dyslektykiem, bo w obecnych czasach walenie takich byków w przeglądarce może tylko świadczyć o bardzo niskim rozwoju intelektualnym i "technologicznym"

Edytowane przez b0gdan
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Po co te nerwy Gościu,nie rozumiesz tekstu to przyjdz z Mamą,co bo zamiast ó otwarte jest u zamknięte i to Ci nie pasuje co czytać od razu nie umiesz!!!.Power control i sporadycznie Dynashift. hehe

U John deere też sie zdarzają felery w powerquad

Opublikowano (edytowane)

@Roland1993 skoro takie argumenty przedstawisz to podam ci przykład z mojego podwórka. Ostatnio jak byłem u przedstawiciele korbanka spotakłem faceta, który ma 250 ha i posiada JD 5820, 6610 i 7710. Kiedy go zapytałem co tutaj robi to powiedział że szuka pożądanego ciągnika. trochę się zdziwiłem i pytam co mu nie odpowiada w jego JD. powiedział ze zostawia tylko 5820 a reszty nie chce już widzieć na oczy. Ma już ich dość no i teraz kupuje MF-a z serii 74xx. Jednemu odpowiada JD drugiemu MF. W obu markach sa awarie. Co powiesz o felernej hydraulice starych JD. Moze należy już tez im przypiąć łatkę wadliwych.

Jak chcesz to mogę ci podawać adresy mechaników, którzy akurat maja JD na warsztacie. Jak juz powiedziałem wszystkie się psuja. Ja akurat zajmuję się starszymi MF-ami wiec coś wiem na temat ich największych bolączek i nie powiem że sa idealne i nigdy się nie psuja. O żadnej marce nie można tak powiedzieć. Nawet tak wychwalany fandt sie psuje.

Edytowane przez rafik256
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dla mnie jest dziwne żeby ktos z Johna przeszedł na MF to jest nie wytłumaczalne,absurd. Troche mi się nieche wierzyc żeby nie wzioł7530 abo 7730 poruwnując do seri 7XXX. Nawet wierze że hydraulika się pasuje w JD,wierzę ale co do tego że bierze Mf zamiast Jd to Ci nieuwierze-SORY Pozdrawaim