Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba każdy nowy użytkownik na początku ma z tym problem :-) Ale to tylko kwestia wprawy. No i dokładnie tak jak mówisz, powoli wjeżdżamy w pokos i w miarę wysokie obroty na wałku. Jak widzisz że prasa jeszcze nie zaczęła wciągać sama materiału to nie jedź do przodu na siłę, tylko trzeba czasem stanąć i poczekać aż słoma czy siano dobrze zacznie się obracać w prasie. U mnie tak jest że najważniejsza jest "pierwsza porcja" materiału wciągniętego do komory. Jeżeli po wyrzuceniu rolki za szybko wjadę, no to już koniec, trzeba wyłączyć maszynę i ręcznie wszystko wyciągnąć.

Opublikowano

A wy jakimi ciągnikami śmigacie ze swoimi prasami John Deere 550  :rolleyes: Ja kupiłem swoją prasę w zimę i będę ją ciągał Ursusem C-360 mam nadzieje że sobie poradzi.Może na jesieni sie kupi jakiegos Ursuska 912,902,385 lub zetorka 8011 ...

Opublikowano

Niby 60KM wystarczy do tej prasy ale do komfortowego prasowania i dla dobra ciągnika przy sianokiszonce lub kulkach 140cm wzwyż lepiej mieć mocniejszy ciągnik, nie wspominam już o górkach. Prasa swoje waży plus kulka w środku. Ja w górzystym terenie ciągam Belarusem 952 90KM i jest zapas mocy lecz z uciągiem bywa na styk w mokrych miejscach na stokach.

Generalnie do sianokiszonki to 60 KM to takie minimum po równym a ursusem to jest katowanie nie praca, do siana i słomy przy lekkim zgniocie może od biedy być.

Ale nie twierdzę że się nie da, jazda mniejszym biegiem, małe wałki ugrabić i pójdzie, tylko na dłuższą metę lepiej coś mocniejszego zapinać.

Opublikowano

a ta siatke wystarczy tylko wcisnac troche w te walki ?

a to mniejsze pokretlo było odkręcone a je je dokrecilem na max bo tak pisze w instrukcji przy owijaniu siatka, ''przekręć zgodnie  z ruchem wskazówek zegara '' jak ktoś ma instrukcje proszę sprawdzcie jak to jest

Opublikowano

Kolego zobacz sobie czy te siłowniki z tyłu chodzą prawidłowo, nie wiem jak powinny być pozostałe wiem że te małe powinno być odkręcone, razem z siatką musi też chodzić ramie od sznurka.

Nie wiem co pisze instrukcja, byłem przy takiej prasie przy uruchomieniu i był problem z działaniem siatki i pomogło odkręcenie tego zaworku (ale gospodyni coś wspominała że w instrukcji kazali zakręcić).

W instrukcji masz schemat elektryczny 550?

Opublikowano

Tak jak wyżej, sprawdzić siłowniki w pierwszej kolejności bo często zdarza się że przepuszczają wewnątrz a z zewnątrz jest ok. Dodatkowo upewnij się że pokrętło sie kręci, może być tak że krążek na ośce sie obraca a zawór stoi w miejscu. ;) Jeżeli obie powyższe możliwości wykluczysz to do wymiany oringi w rozdzielaczu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Mateuszek12
      Witam pomoże ktoś może miał ktoś problem tego typu. Niekce działać mi klimatyzacja w john deere 6910s co to może być za przyczyna.
    • Przez Dominik4321
      Witam mam do wyboru dwie prasy pasowe. Jedna z nich to McHale V660 która posiada 3 pasy. Drugą z nich jest John Deere V451M która posiada 6 pasów. Proszę o wypisanie wad i zalet  tych pras i czy lepsze bele są z prasy 3 pasowej czy 6 pasowej.
    • Przez czmochu97
      Witam, ten oto kawał...... robi sobie ewidentnie z nas zarty. Temperatura zewnętrzna powyżej 20 stopni i już wali go w łeb. Aczkolwiek, podczas pracy, o ile to można nazwać pracą, przejechałem jakieś 700 metrów z agregatem i gaśnie, nie odpale, bo zapowietrzony. Delikatne psikniecie plakiem i znowu chodzi i tak później może przejade z kilometr, a może już nie. Co mu może być, dodam że rok temu pod koniec prac letnich też tak zaczął robić, ale tylko jak temperatura zeszła niżej, było okej.
    • Przez endrju
      Witam. Niestety nie znalazłem podobnego tematu pod który mógłbym się podpiąć więc zakładam nowy. Mam otóż taki problem z John deerem 6610 z 1998 roku. Silnik po odpaleniu pracuje równo zarówno na niskich jak i wysokich obrotach, z komina nie wydobywa się żaden niepokojący dym. Natomiast, gdy ciągnik schodzi z wysokich obrotów (np. z około 2tys )  i puszczam gaz to gaśnie po czym można go odpalić  bez problemów i znów pracuje bez zarzutów . Filtry wymienione, zero brudu w filtrze, paliwo z baku spuszczone również nie budzi zastrzeżeń. Gdzie szukać przyczyny ?  Poniżej filmik

2019-06-10_09_21_56.mp4
    • Przez AchimR
      Udało nam się przerobić eS-kę na wersję brazylijską.
      Nieważne czy wersja z 9l czy z 13l silnikiem. Wszystkie kombajny JD z DPF i dodatkowym kompresorem śrubowym można przerobić na wersję brazylijską, czyli z odłączonym kompresorem co dodaje mocy!!!
      Wkrótce więcej zdjęc.
      Kombajn już po testach.

Tak było

A tak jest teraz.
  • Dodaj nową pozycję...
v