Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, 6465 napisał:

Co ty masz za tura że sięgniesz wsypać na ciężarówkę. Chyba że załadunek w workach na paletach.

Ładowałem na niskie naczepy bo mam mały ciągnik. Znajomy swoim większym ciągnikiem mówił że jeszcze nie miał problemu z załadunkiem jakiejś naczepy, ale pewnie nie przyjechała jakaś najwyższa.

Opublikowano

Trafiło się (takie wyproszone bo nie chciałem) - do prasowania i owinięcia siano - 40 szt. -120 cm dojazd 4 km. Policzłem prasowanie 12 zł/szt. moja siatka. Owinięcie (folia moja 400 zl rolka) + mój ciągnik z operatorem do załadunku (beż zwożenia) na owijarkę 26 zł/ szt.. Myślę że w komplecie cena usługi ok nawet w okolicy co prasują to 15 zł/szt. -  120 cm biorą. Koszenie 350 zł/ha ale tylko 1,5 ha bo nie robię usług. 

Rozrzucenie wapna rozrzutnikiem + ciągnik tylko tak 3-4 t/ha w pobliżu było jak pytałem 500-600 zł za wannę 25-26 t. 

Opublikowano
Dnia 26.08.2021 o 16:45, Norman napisał:

Trafiło się (takie wyproszone bo nie chciałem) - do prasowania i owinięcia siano - 40 szt. -120 cm dojazd 4 km. Policzłem prasowanie 12 zł/szt. moja siatka. Owinięcie (folia moja 400 zl rolka) + mój ciągnik z operatorem do załadunku (beż zwożenia) na owijarkę 26 zł/ szt.. Myślę że w komplecie cena usługi ok nawet w okolicy co prasują to 15 zł/szt. -  120 cm biorą. Koszenie 350 zł/ha ale tylko 1,5 ha bo nie robię usług. 

Rozrzucenie wapna rozrzutnikiem + ciągnik tylko tak 3-4 t/ha w pobliżu było jak pytałem 500-600 zł za wannę 25-26 t. 

Jak owijarka nie twoja to jeszcze ,ale tak to d*pa .  !2 zl zrobienie beli ,owinięcie samozaladowcza 8 zł ,jak plus siatka 2 zl ,sznurek 1 zł ,folia12 zł,ustawianie bel przy stogu to zależy ,jak  kilka ,kilkanaście  ,a przy okazji to i na flaszce się obędzie

Opublikowano
2 godziny temu, Neveragain napisał:

Orka+ obrobienie bruzd talerzówką + siew rzepaku  500 zł/ Hektar będzie ok? 

Ile za sam siew rzepaku agregatem  liczyć?

500 zł będzie ok. A co do siewu to znajomy siał rzepak jakimś nowym zestawem amazone i brał 200zł/ha, jeden ze wsi jak usłyszał ile za hektar to za głowę się złapał i powiedział- "to ile Ty byś chciał zarobić przez cały dzień"? Co za ludzie!🙆‍♂️🤯

Opublikowano

Tego nie ,,przejdziesz ''i nie przekonasz . On pyta ile pali za godzinę ,bo maszyny    Mikołaj ci dał ,a   napraw ,dokonują jego ,,trole''',o garażach już w ogóle nie wspominam,  czy dojeżdzie ,liczy jako czysty zysk te pieniądze poza paliwem,tylko już takich coraz mniej ,blyskawicznie znikają ,bo nie ma komu im robić . I jeszcze bardzo mnie wk***ia    ,,podjedż tam blisko drzew ,bo ja jeżdżę blisko'' Jego trzydziestofka z kabiną czy bez ,bez lusterek ,   jeszcze w tym tunelu tłumika nie złamie  . To ja wskazuję na lusterko i mówię    ,,lusterko 160 zł ,kogut 200,jeden led 80,szkło w drzwiach 800,jechać ?,o mina bezcenna ,brwi pod czapką,a japa jak u stomatologa . Za pierwszym razem działa ,na drugi raz już ma gotowy patent odpowiedzi👍

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

To h... nie interes ,trzymać cały rok i naprawiać ,  Chociaż i ja pożyczam sprzęty w ten sposób ,nie wiesz jak policzyć ,a póżniej efekt wiadomy . 1,45 ha przez 3 dni jeżdziłem orać ,za pierwszym razem zdążyłem zajechać na pole i  plug opuścić i ani kroku dalej iiiiii za 2-3 godziny do domu.😐👍. Trzeciego dnia to już pełna prohibicja ,trzeba gdzieś mieszkać😐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Yaokim
      Witam panowie, ile w tym roku bierzecie za koszenie bizonem z056 od hektara? 
    • Przez pio066
      Let her brighten up your night - No Selfie
      https://PrivateDates.live

[url=https://PrivateDates.live] She's not a bot [/url]
    • Przez Piotrpiotrek89
      I Dare You To Call Her. - No Selfie
      https://PrivateDates.live

[url=https://PrivateDates.live] She's real, she's ready, she's yours [/url]
    • Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez Kwiatek12
      Ile bierzecie za prasowanie sianokiszonki prasa łańcuchowa new Holland  i owinięcie folia plus transport ?
  • Dodaj nową pozycję...
v