Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na tą chwilę chyba najwyższą cenę ma Kluczbork 2380 netto a jak rzepak ma do 7% i olej dobry to są dodatki jakieś 30 zł za tonę. ale kolejki tam są straszne. ja wczoraj czekałem 23 godz

Opublikowano
9 godzin temu, aprochota napisał:

na tą chwilę chyba najwyższą cenę ma Kluczbork 2380 netto a jak rzepak ma do 7% i olej dobry to są dodatki jakieś 30 zł za tonę. ale kolejki tam są straszne. ja wczoraj czekałem 23 godz

kto w Kluczborku skupuje? 

Opublikowano
kibix napisał:

9 godzin temu, aprochota napisał:

kto w Kluczborku skupuje? 

bioagra tychy

Opublikowano

Panowie 24 godz to i tak nic.  Pamiętnych i lepszych czasów do pzz Werbkowice stałem 5 dni oczekując aż ruszy skup 1 września na agencję. 

Rotex Grabowiec 9 proc wilgotności 3 proc zanieczyszczenia i 40 proc olej cena 2370 brutto. Płatność 24 godz.

Jutro wieziemy ciekawe jak wyjdzie. 

Opublikowano

2370 brutto to mam bez spełniania warunków a kasa do 3 dni.

Opublikowano
1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

Panowie 24 godz to i tak nic.  Pamiętnych i lepszych czasów do pzz Werbkowice stałem 5 dni oczekując aż ruszy skup 1 września na agencję. 

Rotex Grabowiec 9 proc wilgotności 3 proc zanieczyszczenia i 40 proc olej cena 2370 brutto. Płatność 24 godz.

Jutro wieziemy ciekawe jak wyjdzie. 

Ale to było z pszenicą

Opublikowano

Dziś skoszony rzepak. Górny Śląsk. Mały, okoliczny skup - 2250zl/tonę netto. 3,1 hektara w sumie dało 12.1 tony. Rzepak wyglądał na dużo słabszy więc pozytywne zaskoczenie. 

Wilgotnosc 8.5%.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, smertin napisał:

Dziś skoszony rzepak. Górny Śląsk. Mały, okoliczny skup - 2250zl/tonę netto. 3,1 hektara w sumie dało 12.1 tony. Rzepak wyglądał na dużo słabszy więc pozytywne zaskoczenie. 

Wilgotnosc 8.5%.

Jakie okolice?

Opublikowano
30 minut temu, Zbyszek3939 napisał:

Mircze   nowy  skup  otwarty   po starym  POM   rzepak 2400  zł tona brutto a na dole  2350 zł

Na 1 tonie to niewiele ale na kilku to już robi różnicę.

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, miwigos napisał:

Ale to było z pszenicą

To ja swego czasu stałem z rzepakiem 3 dni co ciekawe w tym samym PZZ co teraz :P. Mało tego rzepak był wilgotny bielał w oczach i grzał się. Kolejki niewyobrażalne, miasto zabite, posesje zablokowane policja na miejscu.  Nie brali więcej i trzeba było jechac 50km do nieznanego punktu w zamian za nawóz. To były czasy :P

Opublikowano
5 godzin temu, Andpol napisał:

Na 1 tonie to niewiele ale na kilku to już robi różnicę.

Niesamowicie mądra i odkrywcza filozofia nam się tutaj ukazała! hahahahaah:DD 😲😲😲

coś w stylu - lepiej zarobić więcej niż mniej! Paulo Coelho by się nie powstydził ❤️ 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, smertin napisał:

Okolice Pszczyny

W nocy był deszcz u nas to musiało cię jakoś minąć

Swoją drogą to wiesz może kto miałby bobik i łubin na sprzedaż?

Opublikowano
19 godzin temu, miwigos napisał:

Ale to było z pszenicą

No tak, z rzepakiem stał tato 2 dni w Skierbieszowie .

Rzepak sprzedany, cena 2340 zł brutto, termin już 14 dni. Z hektara wyszło mi 3,7 tony.

Opublikowano
2 godziny temu, Damianek20 napisał:

Rzepak sprzedany, cena 2340 zł brutto, termin już 14 dni. Z hektara wyszło mi 3,7 tony.

2 dni w kolejce stać??

Masakra, w dodatku za zwykłą cenę

Opublikowano
3 godziny temu, Damianek20 napisał:

W grabowcu cena spadła czy potrącenia miałeś? 

Opublikowano

W Kluczborku kolejka na co najmniej dobę. Z małych skupów wywożą prosto do Kluczborka i mają co najmniej +100 zł na tonie bez roboty. Ciekawe czy kolejka się zmniejszy do końca tygodnia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v