Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 30.07.2021 o 22:04, tom1985 napisał:

Ja kilka dni temu pytałem o RSM to powiedzieli 1150 powiat wieluński a ty skąd? 

Brzeziny a kupowałem w Jeżowie

Opublikowano
4 godziny temu, ZELKOW napisał:

narazie połowe rzepaku wykosiłem to 3t sypną reszta widze koło 4t sypie, pszenice większość 6,2t, a u Ciebie jak wykosiłeś już pszenice?

To rzepak ładnie Ci sypie. Pszenice też ok. Tak, wczoraj skończyłem. Średnia z całości na pewno z przodu 7

Opublikowano

Czy ja wiem, może jakoś deszcze inaczej chodziły bo w koło domu nigdy niżej 4t nie było a teraz jest porażka bo poniżej 3t tylko dalsze działki podciągają średnią i te dziewicze pola

Opublikowano

RSM32 dziś zamówiony i już jutro przyjedzie z Puław. Cena Mało atrakcyjna 1208 netto/t. Chciałem kupić w czerwcu/lipcu. Cena była 1100 ale nigdzie nie można było kupić.

Sprzedający mi powiedział, że już po południu podniósł cenę o 30 zł a słyszał, że może dojść do 1500 zł.

Pomyśleć, że rok temu w czerwcu kupiłem po 700 netto.

Przynajmniej z Polifoską w tym roku trafiłem. Kupiona 6-ka w maju po 1630 netto co mi się wtedy też wydawało wysoką ceną...

Opublikowano
16 godzin temu, yacenty napisał:

może nie pod a na raps. bo wielu daje herbicyd z rsmem. inna sprawa że w lipcu rsm bywał najtańszy w ostatnich latach.

U mnie najtańszy był w grudniu, już prawie po niego jechałem i myk 260 w górę

Opublikowano
Dnia 2.08.2021 o 07:16, masa24 napisał:

Mozesz przedstawic swoj sposob liczenia?  Jeżeli 1 tona saletry kosztowała 900 zł, teraz kosztuje 1200.  Zużywając 500 kg saletry na hektar  nasz koszt wynosil  450 zł, po podwyżkach 600

Npk dawka 200 kg kosztowała nas 300 zł na ha,  teraz kosztuje nas 400 zł na hektar    przy cenach 1500  przed i 2000 po podwyżkach

Azot i npk podrożały na tonie ale nasz koszt na hektar nie wzrosł o 300 zl z powodu podwyzki azotu

przeczytaj całość to zrozumiesz

Opublikowano
14 godzin temu, Alio napisał:

RSM32 dziś zamówiony i już jutro przyjedzie z Puław. Cena Mało atrakcyjna 1208 netto/t. Chciałem kupić w czerwcu/lipcu. Cena była 1100 ale nigdzie nie można było kupić.

Sprzedający mi powiedział, że już po południu podniósł cenę o 30 zł a słyszał, że może dojść do 1500 zł.

Pomyśleć, że rok temu w czerwcu kupiłem po 700 netto.

Przynajmniej z Polifoską w tym roku trafiłem. Kupiona 6-ka w maju po 1630 netto co mi się wtedy też wydawało wysoką ceną...

Rsm 32 1200 netto i dalej jest problem z dostępnością. Miesiac się dopiero zaczął a już im zostało tylko parę beczek. Jakbym pod rzepak nie potrzebował to jeszcze bym się wstrzymal. Przy takim popycie to ciężko będzie o obniżkę. Ktos widział jakaś prognozę cen nawozów, w której chociaż podwyżek już nie zapowiadali? 

Opublikowano

jak bedzie mrozna zima i wczesnie wezmie to możę dodatkowo zabraknąć gazu dla grupy azoty , rosja blokuje tranzyt przez ukraine i zapasy króre powinny rosnąć nie rosną i są tak niskie stany w magazynach jak nigdy na te pore roku a zużycie gazu stale rosnie .

Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał:

jak bedzie mrozna zima i wczesnie wezmie to możę dodatkowo zabraknąć gazu dla grupy azoty , rosja blokuje tranzyt przez ukraine i zapasy króre powinny rosnąć nie rosną i są tak niskie stany w magazynach jak nigdy na te pore roku a zużycie gazu stale rosnie .

Pora przeżucić się na węgiel, którego też od pewnego czasu brakuje na składach na Śląsku 🤔

Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał:

Solary dachowe i pompy ciepła nas ogrzeją przy -25 przez 3 tyg. 

Przynajmniej euroekogłąby są o tym przekonani

Opublikowano
33 minuty temu, Mecha napisał:

Pora przeżucić się na węgiel, którego też od pewnego czasu brakuje na składach na Śląsku 🤔

U nas się przez płot przesypuje

Opublikowano (edytowane)

Z jsw, nie widziałem bieda szybu na poziomie 900m

Edytowane przez MarcinNH
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v