Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Marl napisał:

Ciekawe teraz będą filmy u youtuberów. Znowu 9 ton w żniwa? Ci co myślą to już zakupili zapasy nawozu na 2022 r. 

Pewnie tytuły odcinków tez będą inne np. 

"Ostatni worek saletry- siew na bogato".:lol:

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Marl napisał:

@racyl : kupiłeś tą saletre czy czekasz na wygraną w LOTTO :)

nie kupiłem i jestem wkurwiony. po za saletrą i salmagiem wszystko mam

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

Nikomu nie odmawiam pomocy ale bredni ze spokojem nie mogę słuchać

9ton to nie jest jakiś wyczyn gdy ktoś ma dobre pole, dba, dobrze nawozi to i ma

Bynajmniej u mnie 500kg saletry muszę dać żeby te 8 i więcej zebrać. Bez względu ile będzie kosztowała to i tak tyle dam bo nie po to obsiewałem żeby potem gówno zebrać

Warunek: dobrej klasy ziemia, 2-3 bo na 4-5 mozesz dać nawet 600 kg saletry a przyjdzie 2-3 tygodnie palącego słońca i z tych 8 przewidywanych zrobi sie 4-5 ton max.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

nie kupiłem i jestem wkurwiony. po za saletrą i salmagiem wszystko mam

W zasadzie juz nie musisz myślec o zakupie. Lepiej odpuścić i czekac na rozwój sytuacji... 

Jest ktoś na forum ktoś kto zdecyduje się na zakup saletry po nowej cenie 4500 zł?

Opublikowano

teraz to już tylko szukanie gdzie ktoś jeszcze może sprzeda po 3tys.

Opublikowano

no jak to pro wiejska partia będzie na wieś napuszczała miasto 😄

Opublikowano (edytowane)

Ta podwyżka mnie zachęciła, żeby zamówić ten mocznik uff. Miałem brać w poniedziałek zwykły a tu 5,5k za tonę, uff 1,5k i jest na miejscu. Jak przywiozę to podeślę zdjęcia co to za technologia wroga

Edytowane przez Murphys
Opublikowano
55 minut temu, pawelol111 napisał:

Plan Balcerowicza to plan USA. Mieliśmy stare technologie ale dość konkurencyjne- jak Chiny swego czasu.

jakby teraz wygladała Polska gdyby nie byl to plan balcyrewicza a jakis plan w stylu Marschalla

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Wicherek napisał:

Mam cały potrzebny nawóz ale jestem strasznie wk.......y na rządzących  !

Kto nie jest? Zamiast robić interesy z Białorusią, Rosją, Chińczykami to machają szabelką i ściągają portki przed wielkim bratem z za wielkiej wody

• Like 5
Opublikowano

chyba wybrani są ci którzy zakończyli karierę rolnika po zeszłych żniwach i mają jeszcze zboże na magazynie

WojciechFirus napisał:

chyba wybrani są ci którzy zakończyli karierę rolnika po zeszłych żniwach i mają jeszcze zboże na magazynie

wygrani*

Opublikowano
4 minuty temu, Murphys napisał:

Ta podwyżka mnie zachęciła, żeby zamówić ten mocznik uff. Miałem brać w poniedziałek zwykły a tu 5,5k za tonę, uff 1,5k i jest na miejscu. Jak przywiozę to podeślę zdjęcia co to za technologia wroga

Sprzedają to w mniejszych ilościach czy trzeba brać cały samochód , bo na olx jest ilości cało samochodowe ? Co prawda azot już mam , ale żeby było w normalnych dawkach jak co roku to jeszcze ze 2 tony bym tego UFF kupił . Miałbym sposobność okazyjnie sprawdzić jak to się rozpuszcza w opryskiwaczu ,czy nie zalepia końcówek , albo nie wpływa w jakiś inny negatywny sposób na rośliny czy na sprzęt , I być może w następnych latach można by przejść całkowicie na ten mocznik uff . Tylko pewnie jak się sprawdzi , to i cenę podciągną do cen nawozów mineralnych.

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

tylko że jeden i drugi coś osiągnął i ma dorobku zawodowego w porównaniu z czcigodnym kaczyńskim

Powiedz co? Że sprzedali za marne grosze naszą gospodarkę. Kaczafi też to potrafi

Opublikowano
4 minuty temu, mysza103 napisał:

Sprzedają to w mniejszych ilościach czy trzeba brać cały samochód , bo na olx jest ilości cało samochodowe ? Co prawda azot już mam , ale żeby było w normalnych dawkach jak co roku to jeszcze ze 2 tony bym tego UFF kupił . Miałbym sposobność okazyjnie sprawdzić jak to się rozpuszcza w opryskiwaczu ,czy nie zalepia końcówek , albo nie wpływa w jakiś inny negatywny sposób na rośliny czy na sprzęt , I być może w następnych latach można by przejść całkowicie na ten mocznik uff . Tylko pewnie jak się sprawdzi , to i cenę podciągną do cen nawozów mineralnych.

U mnie na miejscu mają, dzwoniłem to 2 samochody mają na placu tego i można przyjechać obejrzeć, i ładować na przyczepę i do domu wieźć

Opublikowano
14 minut temu, magnum123 napisał:

jakby teraz wygladała Polska gdyby nie byl to plan balcyrewicza a jakis plan w stylu Marschalla

plan marschale by się nie powiódł w Polsce , niemcy przygotowując się do wojny  tworzyli nowoczesne technologie i rozwiązania mieli sporo inżynierów tesla obecnie też buduje fabryke w niemczechbo liczy na dostęp do inżynierów w polsce dobre kadry dopiero się tworzą na wiekszą skale [ większość nowoczesnych rozwiązań wywodzi się z armi ]  

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał:

Powiedz co? Że sprzedali za marne grosze naszą gospodarkę. Kaczafi też to potrafi

że coś warta dana firma to się tak  wydaje ludziom co nigdy żadnej nie prowadzili. łatwo powiedzieć że sprzedali coś za tanio gdy się nie zielonego pojęcia

Opublikowano

Często wartość maszyn w kg na złomie przewyższała cenę zakupu . A gdzie wartość budynków, placu...

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

że coś warta dana firma to się tak  wydaje ludziom co nigdy żadnej nie prowadzili. łatwo powiedzieć że sprzedali coś za tanio gdy się nie zielonego pojęcia

Dobrze że Ty jesteś wszystkowiedzący. A firmę mam od paru lat 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

No tak, wszystko co było zbudowane za PRL-u, to warte po transformacji parę centów /fenigow/kopiejek/groszy. Plan był taki, żeby doprowadzić do upadku i przejąć za czapkę gruszek... Gratuluję, tytuł " moron of the year" już jest twój. 

Opublikowano

Nie mówię że jestem wszechwiedzący, gdy się ma nóż na gardle to sobie można pomażyć że to czy tamto jest tyle warte

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v