Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ceną dojedziemy to raz. Podatek katastralny od drogich magazynów wprowadzimy i mamy łańcuch na szyi za który będą nas prowadzać.

Opublikowano

magazynowanie za poprzednich lat to było może z 2 procent miesięcznie. jednym się opłacało budować i trzymać inni od razu na skup. teraz sytuacja trochę chora się zrobiła i każdy chce przechowywać. 

podobnie było z nawozem. I każdy sklad powoli ale systematycznie towar rozprowadzal. dziś nawet pomimo zaliczek zalegających na kontach ludzie się nie palą po nawozy. 

Opublikowano

Braknie im na opłacenie internetu i pisać nie będą, a ziemię przejmą ci co nie wapnują i nawozów nie sieją bo może przyjść susza grad, ulewa i straty tylko będą.

Opublikowano
7 godzin temu, pawelol111 napisał:

A przy cenie 1200 zl za saletre i cenie pszenicy 750zl było wiadomo ile zbierzemy?

Tyle,że wiesz przy tamtejszych cenach było mniejsze ryzyko i mniejsze straty jak przyszła jakaś klęska a przecież susze nękają pewne regiony kraju jak na przykład u nas kolejny rok więc jak miałbym teraz kupić tak drogi nawóz i kolejny raz przyszła by susza co jest w naszym regionie bardzo prawdopodobne to wolę jednak polecieć rok minimalistycznie. Po prostu mniejsze zło.Tak więc ja bynajmniej nawozu po 2,5 nie kupię a jeśli już to bardzo małe ilości na rzepak.

Opublikowano
55 minut temu, dzidzia202 napisał:

Ciekawe jak będą pisać ci co pokupuja drogi nawóz a za rok pszenica będzie po 800 albo 900a rzepaczek spanie na 2000. 

Mnie bardziej zastanawia jak niektórzy juz pisali ze kupuja na 2023, co bedzie jak spadnie i nawóz i ceny płodów.

Opublikowano

Resztę pieniędzy na psychologa wydadzą.

Ło matko🤦‍♂️ Kwaterę tylko kupić i czekać na koniec.

Opublikowano

to Ty jeszcze nie masz? toc to bardziej pewne że się przyda jak nawozy 🙉

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

to Ty jeszcze nie masz? toc to bardziej pewne że się przyda jak nawozy 🙉

No nie mam, ale jak coś to żona nawozy sprzeda I kwaterę wykupi

Opublikowano
6 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Ile set hektarów maja? Bo bak inwestowali w zakup ziemi, maszyn, to żeby myslec na 2 lata do przodu to z parudziesięciu ha chyba żywili sie trzcina i żadnych kosztów zycia nie maja. 

Średnio po 100 ha mają, 1/3 warzywa, pszenica i rzepak. Więc uwierz że są z kasą do przodu. Nie wiem gdzie mieszkasz ale zapraszam Cię w moje rejony pokaże Ci jak to wygląda. Nowe maszyny, domy i budynki. Ciągle się rozwijają wydając co roku w grubą kasę.

Opublikowano

Jak ktoś liczył na saletrę po 2tys czy poniżej to się może rozczarować. w grudniu saletra może nawet kosztować i 3,5tys

gaz drożeje i nie zanosi się na obniżki cen nawozów

Opublikowano
7 godzin temu, mysza103 napisał:

U mnie 30 ha , rzepak 10 ha, i pszenicy 20 ha . Rzepak sprzedaje w żniwa  38ton , a pszenicy ze 150 ton ciągle leży. Teraz rzepak zasiany , pszenica zasiana npk wysiany , rsm stoi w mauzerach , śor  kupione , no może w sezonie wiosennym wyjdzie że coś będzie trzeba dokupić , ale można powiedzieć że przy zerowym wydatku na wiosnę mogę to ogarnąć do żniw . kasę za pszenicę możesz inwestować np, w nawóz jak uznasz że jest tanio i jak są zwiastuny że zdrożeje 

Nie czepiam się, ale wcześniej gdzieś pisałeś, że uprawiasz cebulę. ?????

Opublikowano
1 godzinę temu, gustaww napisał:

Średnio po 100 ha mają, 1/3 warzywa, pszenica i rzepak. Więc uwierz że są z kasą do przodu. Nie wiem gdzie mieszkasz ale zapraszam Cię w moje rejony pokaże Ci jak to wygląda. Nowe maszyny, domy i budynki. Ciągle się rozwijają wydając co roku w grubą kasę.

Wszędzie dobrze jak w domu zgoda a o tą i podział kasy trudno więc jest jak. Tam gdzie ludzie z rodziny współpracują czy w biznesie czy rolnictwie mają dobrze.

Screenshot_20211120-174122.png

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Nie czepiam się, ale wcześniej gdzieś pisałeś, że uprawiasz cebulę. ?????

Pisałem że w tym roku nie mam posiane pszenicy po pszenicy  tylko 10 ha po rzepaku i 10 po cebuli , to po cebuli jest kolegi z którym się zamieniłem na pola na okres 3 lat , i on na moim będzie miał cebulę x3 lata , a ja na jego pszenica - rzepak - pszenica . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v