Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Akurat to dobrze ,może mniej chleba się będzie marnowało.

pinset plusy szacunku nie nauczą, a wręcz odwrotnie.

Opublikowano
3 minuty temu, rocco0987 napisał:

Ale swoje ugrali, trzeba przyznać że teraz inaczej patrzy się na te 2700 jak tydzuen temu na 2700

Trudniej podjąć decyzję czy kupić czy nie kupić. 

Dalej drogo 

Opublikowano
9 minut temu, king12 napisał:

Da radę to ogarnąć tak jak mówisz tylko co jeśli bank chce powiedzmy 50 tyś rocznie 

To macie problem. Kredyt jest kredyt wziac latwo splacic trudno. Dobrze ze nbp tak nie jezdzi mocno ze stopami procentowymi bo Ci co maja to by sie posrali wtedy...

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Troker1979 napisał:

U mnie te same nawozy na placu z 2800 na 3600 netto po świętach. To powinno być karalne. Spekulacja robi swoje. Takich sprzedawców to trzeba szerokim łukiem omijać. Spotkać uczciwego  handlarza to już raczej nierealne. Jak zwykle jak ciężkie czasy nadchodzą to musi to dźwignąć ten "doceniany, szanowany" przez resztę społeczeństwa rolnik.

To jest biznes, idąc twoim tokiem rozumowania to ci co sprzedają pszenicę po 1400 powinni sprzedawać po 900 bo wyprodukowali z ,, taniego,, nawozów. 

Jak na wiosnę będzie saletra po 7,5tys to sprzadaje swoje 20t które kupiłem po 1400. Będę miał 120tys zysku bez roboty plus dopłaty i jako taki plon. 

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

pinset plusy szacunku nie nauczą, a wręcz odwrotnie.

Co Ty Panie opowiadasz ? Dzieci widocznie nie masz i w teorii madry kolejny. W calej europie stac panstwo by dawac a u nas czemu ma byc inaczej skoro nalezymy do tej calej cudownej unii?

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, poosa21 napisał:

Jak na wiosnę będzie saletra po 7,5tys to sprzadaje swoje 20t które kupiłem po 1400. Będę miał 120tys zysku bez roboty plus dopłaty i jako taki plon. 

I zrobiłbyś największą głupotę w życiu. Dlaczego? A no dlatego że za te pieniądze z nadwyżki mógłbyś wielkie gu... kupić.

A mając tani nawóz nadal możesz walczyć o dobry plon wyprodukowany na tanich kosztach.

Duże prawdopodobieństwo że przy tej chorej inflacji i małej podaży zbóż na żniwa, ich cena może bić rekordy.

I najważniejsze - będziesz miał rzeczywisty towar w magazynie A nie pusty pieniądz na wirtualnym koncie.

Opublikowano
1 minutę temu, arek_124711 napisał:

Co Ty Panie opowiadasz ? Dzieci widocznie nie masz i w teorii madry kolejny. W calej europie stac panstwo by dawac a u nas czemu ma byc inaczej skoro nalezymy do tej calej cudownej unii?

Ci  co  nie mają dzieci  krytykują  pińcet plus  ci  co  nie mają  hektarów krytykują  dopłaty  a  ci co  nie mają  rozumu  mówią  że to  wszystko  wina  PIS u

• Haha 8
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, arek_124711 napisał:

A z jakiej racji mają Ci dawać na dzieci które sam sobie zrobileś, pieniądze na które ktoś inny musiał za***rdalać, bo wyobraź sobie, że państwo pieniędzy na drzewach nie hoduje 

• Like 6
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Bo te pieniądze które dają są komuś zabrane, w sumie każdemu 

Tu sie zgodze z Toba ale jako ojciec nie zgadzam sie na to zebym ja ponosil tylko koszty wychowania kolejnych pokolen polakow niejednokrotnie odmawiajac sobie roznych rzeczy a osoby ktore dzieci nie maja nie ponosily z tego tytulu zadnych obciazen finansowych pomijam juz fakt ze nie poswiecaja swojego wolnego czasu nerwow itp... mnie nie stac zeby jechac na wakacje za granice a moje kuzynostwo bez potomstwa jezdzi sobie dwa razy do roku? Z tej perspektywy uwazam ze takie osoby powinny byc obciazone jeszcze wiekszym podatkiem.

• Thanks 2
  • Haha 6
  • Confused 1
Opublikowano
39 minut temu, czesio200 napisał:

Po 100kg ha i to wszystko. Większość jest na oborniku. Opryskane od chwasta jest Grzybowki nie będzie bo i po co.

Grzyb atakuje tam gdzie plon 1 tona i tam gdzie 10 ton, tylko moim zdaniem na pochyłe drzewo każda koza wlezie, na słabe rośliny grzyb ma łatwiej.

37 minut temu, mf362 napisał:

Wysadzić ten nawóz w niebo .

Jak w Bejrucie?

Opublikowano

Czyli według ciebie ja powinienem płacić większy podatek bo nie mam dzieci a Ty je masz i przez to tracisz nerwy. 

Ty jesteś może nawet większy artysta niż ci artysci

4 minuty temu, arek_124711 napisał:

Tu sie zgodze z Toba ale jako ojciec nie zgadzam sie na to zebym ja ponosil tylko koszty wychowania kolejnych pokolen polakow niejednokrotnie odmawiajac sobie roznych rzeczy a osoby ktore dzieci nie maja nie ponosily z tego tytulu zadnych obciazen finansowych pomijam juz fakt ze nie poswiecaja swojego wolnego czasu nerwow itp... mnie nie stac zeby jechac na wakacje za granice a moje kuzynostwo bez potomstwa jezdzi sobie dwa razy do roku? Z tej perspektywy uwazam ze takie osoby powinny byc obciazone jeszcze wiekszym podatkiem.

Opublikowano
8 minut temu, yaroslaw napisał:

Ci  co  nie mają dzieci  krytykują  pińcet plus  ci  co  nie mają  hektarów krytykują  dopłaty  a  ci co  nie mają  rozumu  mówią  że to  wszystko  wina  PIS u

Maciarewicz wydał 22 mln zł na komisję smoleńską ( to nasze pieniądze   ) raport schował do sejfu na 50 lat, czy to nie jest wina pisu ?

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, yaroslaw napisał:

Ja mam hektary i jestem i zawsze bylem przeciwnikiem doplat... niech pozwola nam normalnie zarabiac na produktach a te doplaty i dotacje sobie wsadza w dupe bo ma to na celu tylko robienie z rolnikow zawodu bardziej uprzywilijowanego i roszczeniowego. Ciekawe ze w osiemdziesiatych latach za tej ciezkiej komuny ojciec mial 30 ha i co 2-3 lata nowy mtz albo ursus byl na podworku a  doplat nie bylo...

• Like 3
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v