Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No nie gadaj nie każda ziemia ma taki potencjał jak uważasz nie jeden by był na tyle pomysłowy i nie latał po okolicy w poszukiwaniu dodatkowego hektara tylko by sypną na swój pidwójnie i po sprawie tak to nie działa w pewnym momencie więcej się nie da

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie to może być saletra i po 10000zł. I tak jej nie kupię.  Na użytki zielone pójdzie 50-60m3/ha gnojowicy. To wniesiemy te 170kg azotu

Edytowane przez czareczek85
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Wczoraj liczyłem koszt nawozu na trawę, dać skromnie to będzie 13000 na 7ha. 

Z tych traw zbiorę około 160 bel. Plus robocizna. 

Za tą kwotę kupię w tej chwili 180 bel siana. Tylko przywieźć. 

za 13 tys to ja Ci sprzedam 260 bel siana, szukaj transportu

Opublikowano
pawel885 napisał:

51 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie no ale poważnie jakby kto mistera miał do sprzedania to bym kupił. Może bym i innej odmiany spróbował byle słodki. 

na łubinie to Ty biznesu nie zrobisz... łubinu i grochu będzie w opór , może w cenie psznicy sprzedasz 

Ale za to bez kosztów a jakie stanowisko zostawią że azotu połowę dasz

popo73 napisał:

Parę lat temu wszyscy przeklinali Pawlaka(PSL)że podpisał umowę na gaz z Rosją po wyższej cenie niż zachód i co mieliśmy taki drogi nawóz.A pisiory robią wojenki z każdym sąsiadem,unia,USA i nie wiem czy oni dostarcza nam ten gaz żeby wyprodukować nawóz.

Pawlak i PSL zniszczyli polską wieś to największe pasożyty na szczęście już nigdy nie wróci do władzy

rocknrollnik1 napisał:

Będę miał biały  słodki  Tango na sprzedaż z 10 ton .Jak potrzeba to jest z certyfikatem eko. Tylko co do ceny to się boję pisać, ale tanio to chyba nie będzie.Myślę ,że na wiosnę będzie ok 3 tys.

To już lepiej groch zasiać lepiej plonuje i łatwo sprzedac

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, PAN88 napisał:

Jak coś będę wiedział to Ci napiszę

Należność się ureguluje na pijanej górce 😁

Opublikowano
56 minut temu, Mateusz1q napisał:

Rodzice mogą cofnąć zapis gospodarstwa jak udowodnią że źle gospodarze? Nie wiem czy mnie tylko straszą ale nie kupiłem nic nawozu bo akurat remont domu wleciał i kupno auta 

ŻE CO ZAPIS COFNĄ NIC NIE ZROBIĄ PRZEPADŁO .

Gaz tanieje Amerykanie płyną do Europy z gazem odsiecz będą tańsze nawozy .

• Haha 5
Opublikowano

kto by się spodziewał że największy handel nawozami na wigilię przypadnie 🤭

I ile te przedstawiciele, dystrybucja i producenci życzeń zbiorą 🙉

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

Rodzice mogą cofnąć zapis gospodarstwa jak udowodnią że źle gospodarze? Nie wiem czy mnie tylko straszą ale nie kupiłem nic nawozu bo akurat remont domu wleciał i kupno auta 

teoretycznie mogą ale to bardzo trudne, musiałbyś dosłownie przepijać tą gospodarkę. a to że robisz coś inaczej niż oni chcą to ich problem

Opublikowano
1 godzinę temu, marcianjargit napisał:

Jeśli będzie tak dalej drogi nawóz i sypać będziemy 50 procent nawozu na hektar, to nie opłaci się brać dzierżawy i sypać tam 50 procent nawoZu ,lepiej sypnąć 100 procent nawozu na swoje pole i zebrać 8t a nie 4, mniej roboty kasa większą,robić na kogoś....

a pomyśl że ludzie dają po 2tyś za dzierżawę. i teraz dzierżawcy przy tej cenie pszenicy i tej inflacji też powiedzą że mało dostają. po prostu cyrk się robi.

Opublikowano

za pewne 2 do hektara i dotacje, to napewno nie przewalal bym ziemi. 

Opublikowano
1 godzinę temu, sznajdik napisał:

No nie gadaj nie każda ziemia ma taki potencjał jak uważasz nie jeden by był na tyle pomysłowy i nie latał po okolicy w poszukiwaniu dodatkowego hektara tylko by sypną na swój pidwójnie i po sprawie tak to nie działa w pewnym momencie więcej się nie da

U nas jest centrum mleczne, była walka o każdy ar, do czasu. 

Ludzie zobaczyli że wychodzą na zero na niektórych dzierżawach, a że dopłata właściciela i jeszcze parę zł czynszu to rzucili to w pioruny. 

W okolicy też jest dużo dwu zawodowców co ani myślą pozbywać się pola, oni mają też łąki z których zbierają siano które muszą sprzedać. 

Wartość siana wiadomo jaka będzie, ale dla mnie to starczy, aby przeżyć i coś zarobić. 

Opublikowano

Dzwonilem na sklady: sprzedaż wstrzymana, ponoć zabrakło saletry :). Cena w Dzialoszycach saletry 4650 zł brutto, w Skalbmierz ponad 4200 ale dziś nie sprzedają. W rozmowie telefonicznej powiedzieli ze im samym trudno uwierzyć w taki gwałtowny skok cen i poczekają jak sytuacja będzie po świętach. Nie chcą odstraszać swoich klientów.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

U nas jest centrum mleczne, była walka o każdy ar, do czasu. 

Ludzie zobaczyli że wychodzą na zero na niektórych dzierżawach, a że dopłata właściciela i jeszcze parę zł czynszu to rzucili to w pioruny. 

W okolicy też jest dużo dwu zawodowców co ani myślą pozbywać się pola, oni mają też łąki z których zbierają siano które muszą sprzedać. 

Wartość siana wiadomo jaka będzie, ale dla mnie to starczy, aby przeżyć i coś zarobić. 

Jak chcesz mój kolega ma bele siana na sprzedaż i to chyba sporą ilość ze stodoły zapisał się w kolejkę do sprzedaży zamiast słomy pod byki do sporego gosp. BBI

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Marl napisał:

Dzwonilem na sklady: sprzedaż wstrzymana, ponoć zabrakło saletry :). Cena w Dzialoszycach saletry 4650 zł brutto, w Skalbmierz ponad 4200 ale dziś nie sprzedają. W rozmowie telefonicznej powiedzieli ze im samym trudno uwierzyć w taki gwałtowny skok cen i poczekają jak sytuacja będzie po świętach. Nie chcą odstraszać swoich klientów.

Ale was robią w h*ja za przeproszeniem i się śmieją w  oczy .

• Like 1
Opublikowano

Saletra kupiona 1440 zł tona w bb 

Cena z końca sierpnia. 

😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v