Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Od 2022 roku będziemy mieć zdrowszą żywność , to chyba jedyny plus z tych podwyżek na azoty .

ŚOR też poszły już w górę ?

52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Od 5 do 20% w góre ŚOR, do tego problem z dostępnością niektórych substancji.  Ale ty Mariusz ponoć sporo socjalu dostajesz, to ci starczy xD

Coś to niedoszacowane.. niektóre środki w tej chwili to praktycznie pod 100% do góry poszły!! Sprawdzałem te same środki co brałem na wiosne a jakie ceny na internecie.. masakra, jadę po jeszcze większej taniosci niż dotychczas.. już prawie mam tyle co mi trzeba żeby obgonic sezon na minimum 

Opublikowano

wkurza Was cena nawozów. Najgorsze może jeszcze przyjść. Polecam kanały na Youtube o geopolityce. Od roku straszą wojną. Sam w to nie wierzyłem.Ale tak naprawdę już od roku jesteśmy w stanie wojny gospodarczej i informacyjnej. Najpierw nam to pasowało bo Chiny wyssały całe nadwyżki zboża ,choć magazyny miały pełne,to budowali nowe i zasypywali je zbożem. Jednocześnie wprowadziły embargo na wywóz nawozów. Teraz Rosja zwąchała okno strategiczne. Czas aneksji Ukrainy lub w najgorszym razie zarobią miliardy na nawozie i pszenicy. Dziękujemy za nord strem. Drogo to będzie nas to kosztować. A niech uchodźcy z Ukrainy przyjdą...

Opublikowano
4 minuty temu, Andrzej44 napisał:

Dziękujemy za nord strem. Drogo to będzie nas to kosztować.

O właśnie najważniejsze , to wskazać wroga. W tym przypadku Nord Stream.:lol:

Opublikowano
8 minut temu, Andrzej44 napisał:

Teraz Rosja zwąchała okno strategiczne.

Rosja nie zwąchała to okno, tylko sama je stworzyła. Zagrali węglem a teraz gazem. Ciekawe że naszym to tak bardzo odpowiadało iż nie potrafili przewidzieć mało wesołego końca.

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Tylko patrzeć jak i UE rozleci się.

I oby ku🤬 jak najszybciej bo ten sztuczny twór tylko niszczy wszystko od środka jak rak. 

1 minutę temu, mirro napisał:

Ciekawe że naszym to tak bardzo odpowiadało iż nie potrafili przewidzieć mało wesołego końca.

Byli zbyt zajęci propagandą cowidową żeby to zauważyć. 

Opublikowano

Dzisiaj byłem na jednym lokalnym składzie to jeszcze cen nie zmienili ,kilka osobówek z przyczepkami przyjechało po nawozy sam kupiłem saletrzaku po 2600 i NPK plonowit po 2050  .W innym składzie polifoska 6 po 2900 .Drugi lokalny biznesmen zamknął skład do nowego roku .

Opublikowano

I tak się robi rolasów w h🤬

Postraszyć podwyżkami a zaraz się mało nie pozabijają który pierwszy. 🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

No dokladnie i jeszcze sie ciesza ze udalo sie wyrwac 😉

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, arek_124711 napisał:

No dokladnie i jeszcze sie ciesza ze udalo sie wyrwac 😉

W tej chwili trwa gra psychologiczna i kto cienias to leci i kupuje. 

Opublikowano

Trzeba mieć też nadzieję, że Putin rzuci jakąś transzą nawozu na Europę. Co nie zmienia faktu, że idziemy w złą stronę. Najbardziej mnie śmieszą chłopki, które mają kupione nawozy i myślą, że wygrali w lottka. Każdy zdrowo myślący człowiek ma świadomość tego co nas czeka. Tak jak wspomniałem we wcześniejszym poście, że cena nawozu to pikuś. Cała gospodarka europejska i światowa po części zaczyna się chwiać. I to, że masz już kupiony nawóz g... znaczy, bo zaraz zaczną padać firmy, bo nikt takich kosztów energii nie wytrzyma. Ludzie stracą pracę i dopiero zacznie się kryzys. WNIOSEK KOŃCOWY albo ceny wrócą do normy albo wszystko jeb... w p.... i to w dość szybkim czasie.

• Like 4
Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał:

Pamiętacie jak szczękali że Pawlak podpisał umowę na drogi gaz. Że musimy brać od ruskich gaz który jest drogi. Gazoport miał nam zapewnić tani gaz i widać jak zapewnia🤦

Masz  szczęście  że  głupota  nie  boli   bo  byś  umarł z  bólu .  Gazprom  przegrał  nawet  proces  bo  stosował  wobec  Polski  zawyżone  ceny  na gaz   ale  dla POmylonych  to  nic  nie  znaczy

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Spokojnie, to może się okazać że jeszcze okazja po te 5000, niedawno w wywiadzie w rmf nasz minister mówił, że nawóz podrożałby dziewięciokrotnie, gdyby nie działania naszego wspaniałego rządu, więc 9000/t przed nami. 

A poważnie mówiąc, to nie jest to już do śmiechu. 

Opublikowano
2 minuty temu, yaroslaw napisał:

Masz  szczęście  że  głupota  nie  boli   bo  byś  umarł z  bólu .  Gazprom  przegrał  nawet  proces  bo  stosował  wobec  Polski  zawyżone  ceny  na gaz   ale  dla POmylonych  to  nic  nie  znaczy

🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Propagandowe PIS-owskie bzdury!!!!!!

2 minuty temu, driver24 napisał:

Spokojnie, to może się okazać że jeszcze okazja po te 5000, niedawno w wywiadzie w rmf nasz minister mówił, że nawóz podrożałby dziewięciokrotnie, gdyby nie działania naszego wspaniałego rządu, więc 9000/t przed nami. 

A poważnie mówiąc, to nie jest to już do śmiechu. 

To co się dzieje na rynku nawozów sztucznych w tej chwili to jest czysta spekulantka. 

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Po ile będzie zboże  , tytoń , buraki czy warzywa jak azot dojdzie do 5000 zł. ?

po tyle co były, toć ktoś pisał że za buraki oferują 145zł/t xD

Opublikowano
2 minuty temu, Kas_nowa napisał:

Trzeba mieć też nadzieję, że Putin rzuci jakąś transzą nawozu na Europę. Co nie zmienia faktu, że idziemy w złą stronę. Najbardziej mnie śmieszą chłopki, które mają kupione nawozy i myślą, że wygrali w lottka. Każdy zdrowo myślący człowiek ma świadomość tego co nas czeka. Tak jak wspomniałem we wcześniejszym poście, że cena nawozu to pikuś. Cała gospodarka europejska i światowa po części zaczyna się chwiać. I to, że masz już kupiony nawóz g... znaczy, bo zaraz zaczną padać firmy, bo nikt takich kosztów energii nie wytrzyma. Ludzie stracą pracę i dopiero zacznie się kryzys. WNIOSEK KOŃCOWY albo ceny wrócą do normy albo wszystko jeb... w p.... i to w dość szybkim czasie.

Na to, że wszystko jebnie to nie ma nikt z nas wpływu. Jak ktoś zaś kupił saletrę po 1300 to ma co cieszyć. Czemu nie. Ceny zaś mogą nie wrócić szybko do normy bo inflacja obecnie napędza inflacje. Ceny rosną, pensje rosną i tak w kółko. Cena parzenicy prawdopodobnie też będzie rosła, więc może da się to jakoś przetrwać, ale trzeba będzie się szybko pozbywać gotówki. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Pieniądz będzie bezwartościowy i później wprowadza cyfrową walutę. Po ile teraz chcą za saletrę? Bo podobno już kosztuje ponad 4 tys...

Bezwartościowy pieniądze to tylko na etacie .Ja będę wymieniał towar za towar .😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v