Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał:

Dystrybutor GA załadowany nawozem pod czubek, ruchu 0 wiatr hula. Wszedłem zapytać to ma być drożej powiedzieli. Pożegnałem się życząc wesołych świąt

O ty buntowniku...

Opublikowano
7 minut temu, Mateusz1q napisał:

Dystrybutor GA załadowany nawozem pod czubek, ruchu 0 wiatr hula. Wszedłem zapytać to ma być drożej powiedzieli. Pożegnałem się życząc wesołych świąt

u  mnie podobnie jak wczoraj byłem na składzie. Nawozu pełno dodatkowo magazynier mówił, że akurat odbierają transport z wagonów i upychają gdzie się da a ruch może nie zerowy ale słaby. I też mówił, że nie stanieje tylko mam iść do góry. 

Opublikowano

U mnie na rejonie sąsiad kupował to mocznik puławski w workach 3800zł brutto npk 4-12-12 2300zł brutto. I z tego co widać to coraz więcej ludzi kupuje bo na składach mówią że od nowego roku spore podwyżki znowu się szykują. 

Opublikowano

Coś mi się zdaje że w najbliższym czasie albo bankructwo państwa albo rewolucja. Tak jak to wszystko ma podrożeć to ludzie tego nie wytrzymają. Wątpię że nawozy potanieją przy tej całej chorej sytuacji

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, krilan06 napisał:

Coś mi się zdaje że w najbliższym czasie albo bankructwo państwa albo rewolucja. Tak jak to wszystko ma podrożeć to ludzie tego nie wytrzymają. Wątpię że nawozy potanieją przy tej całej chorej sytuacji

Mnie sie tez cos tak zdaje ze to cos da... na bankructwo panstwa sie nie zanosi bo czym wiecej placimy za produkty tym panstwo ma wiecej z vatu... wiec im nie zalezy zeby cokolwiek potanialo.  Myslalem ze te dwa tyg temu ruski zajma ukraine ale chyba odpuscili 

Opublikowano
7 minut temu, krilan06 napisał:

Gaz 50% w górę a więc o tańszych nawozach na razie trzeba zapomnieć ja się zastanawiam ile będzie kosztował chleb np po żniwach 2022? Bo przecież przy tych cenach nawozów to dużo osób zrezygnuje z nich a brak nawozow=mniejszy zbior=wyższe ceny pszenicy=droższe pieczywo-o wiele drozsze

Opublikowano

Dlaczego bez faktury?

Szukaj daty produkcji na worku. Jak nie ma to niech sobie zupę posoli

Opublikowano
28 minut temu, MariuszDe napisał:

Gaz 50% w górę a więc o tańszych nawozach na razie trzeba zapomnieć ja się zastanawiam ile będzie kosztował chleb np po żniwach 2022? Bo przecież przy tych cenach nawozów to dużo osób zrezygnuje z nich a brak nawozow=mniejszy zbior=wyższe ceny pszenicy=droższe pieczywo-o wiele drozsze

Przy tych cenach nawozów nie jest mówione że zboże w żniwa 2022r będzie droższe, bo po prostu to nie my narzucamy ceny. Nikt mnie nie przekona że wyższe ceny nawozów nam się zwrócą - nie mamy tego zagwarantowanego

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, krilan06 napisał:

Przy tych cenach nawozów nie jest mówione że zboże w żniwa 2022r będzie droższe, bo po prostu to nie my narzucamy ceny. Nikt mnie nie przekona że wyższe ceny nawozów nam się zwrócą - nie mamy tego zagwarantowanego

Niestety zapasy swiatowe z roku na rok coraz nizsze jesli chodzi o pszenice i zywnosc wgl. W tym roku ponad 3 %.  A z tymi zapasami to jak w elewarze... na papierze jest a magazyny puste.  Narazie troche pszenica sie zatrzymala bo australia kosi i probuja  nam wmowic ze rekordowe zbiory tam beda... mysle ze jak sie przekonaja na wiosne ile faktucznie bedzie tej pszenicy to cena skoczy do 1800

Opublikowano
41 minut temu, cinek1808 napisał:

A marchew na przemysł po 20 gr i ludzie kopią. Zawsze się znajdzie jakiś idiota co za darmo będzie robił

Tak będzie liczył że mu wyjdzie zarobek. Dzieci i żona pracują więc na dniówki nie wydał

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, arek_124711 napisał:

probuja  nam wmowic ze rekordowe zbiory 

To jak u każdego polskiego rolnika pszenica 12 ton z ha a jak sąsiad powie że miał 12.5 to na drugim polu będzie 13. 

Akurat 20 gr za marchew to koszt produkcji po cenach nawozów z tamtego roku i paliwa nie licząc pracy. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, cinek1808 napisał:

To jak u każdego polskiego rolnika pszenica 12 ton z ha a jak sąsiad powie że miał 12.5 to na drugim polu będzie 13. 

Akurat 20 gr za marchew to koszt produkcji po cenach nawozów z tamtego roku i paliwa nie licząc pracy. 

Tu masz racje tez mam takich sasiadow co tyle dostaja 😉

Opublikowano
51 minut temu, cinek1808 napisał:

dobrze, że na kaszty produkcji jest, bo do świń to trzeba dokladać i to dużo.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pitraszek napisał:

Tak będzie liczył że mu wyjdzie zarobek. Dzieci i żona pracują więc na dniówki nie wydał

Wystarczy zajrzeć do tematu ziemniaka jak panowie mówią, że nie ma rady "powinno coś zostać" 🤦 i trzeba podpisać kontrakty po 1,5zl za jednostkę. Na sam sadzeniak kwalifikat na tonę trzeba zdać 9t ziemniaka nie licząc kosztów. A na hektar 2,3-2,5t sadzonki. Jak nie ma mocnego sprzeciwu to po co płacić skoro za darmo też będą robić...

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, cinek1808 napisał:

Teraz widzę ogłoszenia że ktoś sprzeda odpady marchwi po 15 gr 100 ton. Dla byków jak znalazł

Koło Błonia i za 10 groszy kupisz jak poszukasz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v