Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Paramonov napisał:

To policja ściągała pieniądze i zna temat a ogłoszenie dalej wisi ? To na prawdę nic tylko kraść w tym kraju. Pasowało by żeby do tego kreta ktoś dzwonił z nas co dziennie żeby mu truc d*pę dla jaj gdzie ten nawóz its i za ile i mu najlepiej nadzieij jeszcze narobić. Ja jutro dzwonie

"Proszę Pana, mieliśmy ich już w garści..., ale uciekli" tak dokładnie wygląda tłumaczenie policji w tym kraju

Opublikowano

Wiem bo żona miała tak samo ostatnio z ogłoszeniem na olx..... Właśnie się dziwię że policja nie działa w tym kierunku ze śledzi takie ogłoszenia  i ustawia wszystko i łapie na gorącym uczynku. A policja najchętniej chce żeby ktoś nie zgłaszał 😂 masakra robimy na wzystkich

• Like 1
Opublikowano
Michal014d napisał:

Panowie jaki konkretnie papier potrzebny do dofinansowania do wapna. Chodzi mi tylko o te pomoc z  de minimis. Redzte wiem. Bo tylko z tego co patrzyłem to od 19do 2021r tylko z tej puli działkę kupilem w 2019r. I pytanie co wyslac we wniosku z aktu notarialnego kopie czy jak co?

nie trzeba aktu notarialnego, nie musisz być właścicielem działki tylko użytkownikiem

Opublikowano
RU68 napisał:

10 minut temu, maciej napisał:

W uprawie kukurydzy z odpowiednim sprzętem da się utrzymać dobry plon bez grama azotu z nawozów sztucznych. Potrzebna jest beczka z jak najszerszym aplikatorem i odpowiednio zrobione ścieżki do tego dostęp do gnojowicy.

dając 30 000 l na ha to się da  tylko pogłównie przepisy ARMIR  a przed siewnie to trochę może być problemów z siewem 

w tym roku nie zdążyłem wysiać mocznika poglownie w qq i było tylko fosforan 150 kg/ha+ sól 130kg i gnojowica 30 M3. plon ok 11 ton mokrej, od kilku lat zostawiana słoma + gnojowica

Opublikowano
1 godzinę temu, Paramonov napisał:

To policja ściągała pieniądze i zna temat a ogłoszenie dalej wisi ? To na prawdę nic tylko kraść w tym kraju. Pasowało by żeby do tego kreta ktoś dzwonił z nas co dziennie żeby mu truc d*pę dla jaj gdzie ten nawóz its i za ile i mu najlepiej nadzieij jeszcze narobić. Ja jutro dzwonie

Oddał dobrowolnie zadatek 7000 zł i po sprawie a jak się spytałem czy mieli już z nim do czynienia to odpowiedź że tak. Jak ja chciałem żeby mi oddał to nie było mowy a przez policję oddał.

Opublikowano
1 godzinę temu, yacenty napisał:

Policja nic nie robi, do momentu kiedy ktoś nie wyłudzi. Ostatnio sprzedawałem na OLX dostałem durna wiadomość na whatsupie z linkiem do klikniecia, 100% ze zczyścililby mi konto. Wyłałem scrreny na policje, po tygodniu odesłali maila z pytaniem czy na pewno chce zgłosić i czy ktoś mi ukradł pieniadze. Na tym się skończyło.

Tak działa melicja na naszym Śląsku dolnym. Ja niedawno złapałem w nocy typa w swoim garażu, został obezwładniony i zadzwoniłem na alarmowy. Po 3 godzinach oddzwonili i zapytali czy to dalej aktualne... Nie wiedziałem co powiedzieć, po 5 godzinach dotarli...

• Haha 1
Opublikowano
yacenty napisał:

Policja nic nie robi, do momentu kiedy ktoś nie wyłudzi. Ostatnio sprzedawałem na OLX dostałem durna wiadomość na whatsupie z linkiem do klikniecia, 100% ze zczyścililby mi konto. Wyłałem scrreny na policje, po tygodniu odesłali maila z pytaniem czy na pewno chce zgłosić i czy ktoś mi ukradł pieniadze. Na tym się skończyło.

Kolega tak sprzedawał. Dostał wytyczne gdzie ma wysłać towar i wysłał... 2500zł. Zostawili 50 zl na koncie

Opublikowano
21 minut temu, Camel_2159 napisał:

nie trzeba aktu notarialnego, nie musisz być właścicielem działki tylko użytkownikiem

Nie o to mi sie rozchodzi :) chodzi mi o to ze z mojej puli pomocy de minimis podatek PCC jest zwracany przez notariusza po kupnie dzialki w 2019r i zrobieniu aktu notarialnego a przeciez do wniosku o dofinansowanie do wapna trzeba dac wykaz czy i na jaka kwote sie korzystało z pomocy de minimis. A z puli de minimis jedynie ten zwrot podatku "moze" sie wliczac bo na nic wiecej nie używałemtych środków w tych latach 2019-2021r typu material siewny itp. Prosciej rozpisac o co mi chodzi juz nie umiem :)

Opublikowano

To dostałeś zaświadczenie o udzielenie pomocy de minimis z urzędu skarbowego. Jeśli składałeś o ulgę w podatku rolnym to też dostałeś zaświadczenie z UG.

I powinieneś je złożyć. Dokumenty się zbiera i przechowuje a nie w piecu rozpala🤭😉

Tu się wpisz i będziesz wiedział czy więcej pomocy nie miałeś

https://srpp.minrol.gov.pl/index.php?act=report

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Agrest napisał:

To dostałeś zaświadczenie o udzielenie pomocy de minimis z urzędu skarbowego. Jeśli składałeś o ulgę w podatku rolnym to też dostałeś zaświadczenie z UG.

I powinieneś je złożyć. Dokumenty się zbiera i przechowuje a nie w piecu rozpala🤭😉

Tu się wpisz i będziesz wiedział czy więcej pomocy nie miałeś

https://srpp.minrol.gov.pl/index.php?act=report

Wiem. Niestety moj haotyczny styl bycia wszystko gdzies porozrzucal :) a ta strona nic mi nie zachodziła i teraz to samo chyba ze zle cos robię. Bo wpisuje imie nazwisko pesel i przeznaczenie pomocy D1 i szukaj klikam i nic nie znachodzi. Chyba że cos zle robie to byłbym wdzięczny za podpowiedz.

Edytowane przez Michal014d
Dodanie informacji
Opublikowano
11 godzin temu, Minkes napisał:

Tak działa melicja na naszym Śląsku dolnym. Ja niedawno złapałem w nocy typa w swoim garażu, został obezwładniony i zadzwoniłem na alarmowy. Po 3 godzinach oddzwonili i zapytali czy to dalej aktualne... Nie wiedziałem co powiedzieć, po 5 godzinach dotarli...

Jak ci dzwonili czy jeszcze aktualne , to było powiedzieć że nie , bo złodziej  już raczej nie żyje , i zamiast po 5 godzinach przyjechali by po 5 minutach , jeszcze w dodatku w asyście antyterrorystów .

• Like 2
Opublikowano
11 godzin temu, Michal014d napisał:

Wiem. Niestety moj haotyczny styl bycia wszystko gdzies porozrzucal :) a ta strona nic mi nie zachodziła i teraz to samo chyba ze zle cos robię. Bo wpisuje imie nazwisko pesel i przeznaczenie pomocy D1 i szukaj klikam i nic nie znachodzi. Chyba że cos zle robie to byłbym wdzięczny za podpowiedz.

Ja wpisuje imię, nazwisko i mi wyszukuje, a o zwrot akcyzy nie składasz wniosku?

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Ja wpisuje imię, nazwisko i mi wyszukuje, a o zwrot akcyzy nie składasz wniosku?

Składam. Spróbowałem imie i nazwizko wpisac i znalazlo wiekszosz akcyzy zwrot i suszowe 2razy ale to nie z de minimis wedlug tej stronki.

Opublikowano
13 godzin temu, yacenty napisał:

Ja podejrzane wiadomości i podejrzenia  (a trochę ich było )zgłaszam do CSIRT NASK. Tam sprawdzają i dają odpowiedź czy hakerskie doradzą również na co zwracać uwagę -zawsze uprzejmie i rzeczowo .Gdyby ściganie było możliwe może by próbowali ale idzie to przez tyle zagranicznych serwerów że nie są w stanie z tym nic zrobić .Najgorsze są wiadomości z adresu niby znajomy a różni się jakąś literką a dodatkowo tekst przypomina nam sprawę która miała kiedyś miejsce - i tak można wpaść w problemy 

Opublikowano
36 minut temu, Michal014d napisał:

Składam. Spróbowałem imie i nazwizko wpisac i znalazlo wiekszosz akcyzy zwrot i suszowe 2razy ale to nie z de minimis wedlug tej stronki.

Tam jest opcja do zaznaczenia - formą pomocy. Wybierasz de minimis w rolnictwie

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Tam jest opcja do zaznaczenia - formą pomocy. Wybierasz de minimis w rolnictwie

W "formie" pomocy nie ma takiego czegos. W "przeznaczenie pomocy" wybralem D1 czyli pomoc de minimis w rolnictwie i brak wyników wyskakuje.

Opublikowano

Może i tak. Z pamięci pisałem.

A miałeś w ogóle ulgę w pcc?

To tyczy zakupu powyżej 1ha w gospodarstwie powyżej 11ha?

Edit: wybierasz program pomocowy i tam poz.1

Opublikowano

Cos mi sie wydaje ze dlugo ta cala unia nie wytrzyma jesli tak bedzie. Nie wiem czy oni wgl zdaja sobie sprawe jak spadnie produkcja zboz co bedzie sie dziac w przyszlym roku w sklepach a wtedy dopiero ludzie sie wkur naprawde

Opublikowano

ejezdzałem dziś obok znajomego,widze ze nawoz rozładowany,heh nie zapamiętłem nazwy,8-19-29(3)s-zapytałem-ze składu w kuznicy,2200,made in białoruś

Może maxfos?        -Bel Fert

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v