Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, RU68 napisał:

Z tymi placami zawalonymi nawozami to prawda ale u dystrybutorów nie w zakładach .Byłem wielokrotnie w azotach K-Koźle i nigdy nie widziałem ani jednego BB na placu.Dlatego że nawóz jest przechowywany na pryzmach w magazynach poniżej poziomu gruntu tam na bieżąco tak jak podjeżdżają auta maszyna w rodzaju kombajnu pobiera nawóz i gdzieś obok załadunku następuje workowanie niekiedy na samochodach  .Dodatkowo zakaz składowania saletry w BB chyba 100 ton -to nie stodoła bauera .Natomiast dystrybucja upycha to u siebie na gospodarstwach z bazą magazynową halach namiotowych itd . 

A tak nawiasem dobrze że czynsz w pszenicy a nie saletrze lub moczniku -było by ciekawie choć i tak czynsze pójdą w górę 

Kilka lat temu na Litwie w Achemie takie nasze Azoty Puławy załadunek był dachem była wpuszczana rura a na naczepie chłopak zakładał na nią bb i wpuszczali nawóz. Trwało to z godzinę no i za***iscie darło w nos i gardło podziwiam chłopaków co tam pracują 

Opublikowano
9 minut temu, karolr2 napisał:

Pojawił się mocznik po 3200zł chyba trzeba wziąść 2 palety. Polidap 3600zl 

Gdzie mocznik po 3200 ?

Opublikowano

Taka prawda że nikt, nie bierze ale każdy grudniową podwyżką się wystraszył i poszła karuzela, ostatnio byl u mnie przedstawiciel i mowil zeby chociaz do nowego roku te auto saletry wzialąć bo tak naprawdę nie wiadomo co to bedzie

Opublikowano

Jest chyba jakaś nagonka na rolników, bo chwilowo tanieją płody rolne(już tydzień przed obniżką ceny w skupie ogłaszali, że będzie obniżka, a przecież powinni siedzieć cicho, żeby nakupić pszenicy po obniżce), fasoli co nie którzy w ogóle nie kupują(przecież mogliby dać np śmiesznie niską cenę i nakupić towaru). Byki staniały o 1zł/kg, ale znajomy handlarz powiedział, żeby teraz nie sprzedawać bo w styczniu mają ponownie zdrożeć. Świnie też staniały. To się teraz dystrybutorzy boją że zostaną z drogim nawozem bo jak by nie patrzeć obroty mają niskie w tej jesieni.

Opublikowano

Zamowione auto rsm 32 po 2470, chciałem 26+s ale w ciągu 8 dni podrożało o 95 zł na tonie, a 32 nie podrożała w tym okresie. Dzwoniłem do 4 firm. Wszyscy mówią brać bo taniej nie będzie. W marcu sie okaże...

Opublikowano

Widzę że muszą podnieść ceny nawozów ponad 5 tyś wtedy będą wszyscy szczęśliwi  kupując w przedziale 2500- 3000 muszę się zatrudnić w azotach w marketingu i im to wytłumaczyć jak sprzedawać 

Opublikowano
2 godziny temu, Servio napisał:

Tak wszystko dobrze sprzedałes i nie stać Cię na nawoz,  a gdzie inwestycja w ziemię w gospodarstwo, maszyny śmieszny jesteś,  rsm  28% 2550 brutto 

Nie ma gwarancji po ile będzie pszenica po żniwach 2022. Może 600 zł, 1100 zł a może 1800 zł. Nikt tego nie wie. Ja czekam do lutego/marca zanim coś kupię, w tym czasie zaczną coś kontaktować to mniej więcej będzie się można do czegoś odnieść. Dziś to wróżenie z fusów. Ten kto ciężko zarobił pieniądze dziesięć razy myśli nim je wyda. Pozdrawiam 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Nh89 napisał:

Gdzie mocznik po 3200 ?

2 godziny temu, karolr2 napisał:

Powiat Łuków 

Za mocznik 46 N czy ten plulgran s co ma 40 N. ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kas_nowa napisał:

Nie ma gwarancji po ile będzie pszenica po żniwach 2022. Może 600 zł, 1100 zł a może 1800 zł. Nikt tego nie wie. Ja czekam do lutego/marca zanim coś kupię, w tym czasie zaczną coś kontaktować to mniej więcej będzie się można do czegoś odnieść. Dziś to wróżenie z fusów. Ten kto ciężko zarobił pieniądze dziesięć razy myśli nim je wyda. Pozdrawiam 

Jak nikt nie wie? Minister Kowalczyk wie że zarobimy bo nasze produkty będą drogie 😂

Edytowane przez krilan06
  • Haha 1
Opublikowano
48 minut temu, Zdzinio napisał:

Dzisiaj kupiony polidap po 3500 brutto i już wszystko w komplecie teraz pozostaje nie zaglądać tu i spokojnie czekać do wiosny!😂😂

Pod co będziesz sypał Polidap ? 

Opublikowano

Masakra z wami... wystarczy ze spekulacja podniesie ceny drogich nawozow i zaraz barany kupuja... jednak ten mechanizm dziala niezmiennie od kilkudziesieciu lat. To samo ze zbozem to samo z swiniami i ze wszystkim. Wystarczy 100 zl opuscic na pszenicy i juz kolejki w skupach. 

Ja czekam nie kupuje nie bede nabijal kasy zlodziejom z rzadowych spolek... mocznik w porcie gdynia 2100 podobno z algerii

• Like 8
Opublikowano

Ktoś coś powie na temat mocznika uff i uwzbogacania nim zbiorników z gnojowicą?!? Ciekaw jestem tego rozwiązania coś ktoś na temat?? Warto?

Opublikowano
40 minut temu, arek_124711 napisał:

Masakra z wami... wystarczy ze spekulacja podniesie ceny drogich nawozow i zaraz barany kupuja... jednak ten mechanizm dziala niezmiennie od kilkudziesieciu lat. To samo ze zbozem to samo z swiniami i ze wszystkim. Wystarczy 100 zl opuscic na pszenicy i juz kolejki w skupach. 

Ja czekam nie kupuje nie bede nabijal kasy zlodziejom z rzadowych spolek... mocznik w porcie gdynia 2100 podobno z algerii

Kto jest dystrybutorem tego mocznika z Algierii ?

Opublikowano
27 minut temu, M-A-T-E-U-S-Z napisał:

Kto jest dystrybutorem tego mocznika z Algierii ?

Tego nie wiem. Znajomi pracuja na porcie na linni pakujacej i jest to pakowane w worki bez oznaczen. Ale nie miejmy zludzen cala bedzie ta sama zarobi tylko posrednik

1 godzinę temu, Xion napisał:

Ktoś coś powie na temat mocznika uff i uwzbogacania nim zbiorników z gnojowicą?!? Ciekaw jestem tego rozwiązania coś ktoś na temat?? Warto?

Dostalem probke i powiem tyle ze parametry trzyma bo robilem badania. Robilem tez doswiadczenie i fajnie sie rozpuszcza w wodzie. Kolejnego dnia rozdzieli sie na dwie widoczne warstwy z dolu zostanie mocznik a z gory zbierze sie ten olej. Podobno mozna pryskac opryskiwaczem no i chyba powinno to isc z tego co widze. Do gnojowki jesli masz mieszadlo i weze doglebowe to chyba super sprawa. Rosiewac to najwyzej wapniarka bo ma to postac hmm... kartoflanka? Cos takiego. W zwyklym nie pojdzie napewno. Ja ogolnie jedyne obawy co mam to do dystrybucji tego produktu bo w tej firmie z ktorej kupilem ta probke to tylko przedplata a ja z tych ostroznych.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, arek_124711 napisał:

Stare ceny nawozów to już historia i już raczej niewrócą... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v