Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co do tego artykułu że braknie SOR k**wa ktoś w to wierzy? Co firmy zakłady pozamykaly czy nagle komponentów do produkcji brakło? Jak dla mnie ściema aby teraz sprzedać i ceny podnieść. Zawsze każda firma dzwoniła i wciskała "swoje gówno" bo lepsze sprawdzone itp. a teraz nikt nagle chemii nie ma śmiechu warte

Edytowane przez Pcheella
  • Like 1
Opublikowano
57 minut temu, Pcheella napisał:

Co do tego artykułu że braknie SOR k**wa ktoś w to wierzy? Co firmy zakłady pozamykaly czy nagle komponentów do produkcji brakło? Jak dla mnie ściema aby teraz sprzedać i ceny podnieść. Zawsze każda firma dzwoniła i wciskała "swoje gówno" bo lepsze sprawdzone itp. a teraz nikt nagle chemii nie ma śmiechu warte

Dzis z bralem leki w aptece dla syna i kolezanka ktora tam pracuje mowi ze brak antybiotykow w hurtowniach.

Chemie i leki te same koncerny robia.

Juz miesiac temu w rmf informowali ze basf w niemczech i belgii zaklady ma zamkniete z powodu drogiego gazu i brakow komponentow z chin

Opublikowano
6 godzin temu, XTRO napisał:

Po co ten medax stosujecie jak on drogo wychodzi. Są dużo tańsze rozwiązania i równie skuteczne. Dla mnie może i nie być go 

Dokładnie, ja skracam ccc i trineksapak, medax to można na żyto czy jęczmień stosować jak faza ucieka szybko wiosna. 

Opublikowano
PanAres napisał:

Ja dawałem w tym roku 0,35 trineksapaku plus ccc do tego grzybówka (akurat poszedł soligor)

Natomiast w ogóle nie trafiona była t2 (tebukonazol+azoksytrobina), w czerwcu upały wszystko przypiekły

Wiosną usłyszymy jaki to wielki wpływ na ceny nawozów mają ceny energii elektrycznej...

stosowałes tebu plus azoksy na T2 ? czemu nie byłeś zadowolony ?nie taka mieszanina czy pogoda spłatała figla ? pytam bo mam zakupiona podobna mieszaninę ;)

Opublikowano

Dokładnie a te ich wyliczanki suszowe cała aplikacja to pic i tyle mi nawet 1%nie przyznali a sąsiad zza między miał 20%  i nawet nie ma kogo wyśmiać nikt za to nie odpowiada bo nie jest to decyzja administracyjna i nie można wieść odwołania. Co zrobić? 

Co do cen ŚOR :

https://www.google.com/amp/s/www.sadyogrody.pl/agrotechnika/103/eec_2021_ciaglosc_produkcji_srodkow_ochrony_roslin_zagrozona,27754.amp

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Agrest napisał:

Jechałem na zamiennika moddusa,w tym roku postawię na medax , o ile właśnie będzie potrzeba stosowania. Bo pomimo że mam już azot to raczej i tak zejdę z nawożeniem.

Dziś podwyżki są napędzane plotkami i popytem. Za chwilę będą napędzane wzrostem kosztów pracownika, transportu , kosztem wytworzenia, a przede wszystkim dostępnością.

Trineksapak najlepiej lecieć solo albo  ccc. Ogólnie wszystkie regulatory. Tylko na to trzeba pogody i odstęp między zabiegami zachować. Dla mnie to nawet na plus jak jadę regulatorem solo bo na wydmach wyłączam w ogóle opryskiwacz i tak nie przyhamowuje zbóż. Ale to wszystko od pogody zależy i ważne żeby nie było przymrozku 

A co do nawozów Ile teraz kosztuje saletrosan? 

Edytowane przez XTRO
Opublikowano

Jesteśmy zależni od cen światowych. Myślisz że ktoś sprzeda towar za połowę ceny. Słyszałeś o przerwach w dostawach prądu w Chinach albo o zapowiedziach w Europie zachodniej pierwszych od wojny dostawach ciepła do domów?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tracker napisał:

Cena nawozów azotowych zależna jest od ceny gazu, a na kurek z gazem wpływ ma Włodymir :DDD

rok temu gaz był prawie darmo, a nawozy drozaly. 

Opublikowano
16 godzin temu, wojak1986 napisał:

120-130N to już starczy na 7 ton przy opadach i zadbanej glebie

według kalkulatora na polifoska.pl tyle mi pokazuje 100-120kg N tylko nie wiem czemu jakiego ph bym nie wybrał to pokazuje 3t/ha wapna xD

Opublikowano
12 godzin temu, Pcheella napisał:

hurtownie zaphane towarem, firmy hajsu z tarcz nabrali i teraz windują ceny.

Opublikowano

Ceny z dziś pszenica k 1200 pasza 1150 rzepak 3100 a wy jeszcze wierzycie w to że ceny nawozów spadną. Kto nie kupił tanio do tej pory to nie kupi chyba ze w maju na klos 😉 

Opublikowano

nie tylko ziarno potrzebuje nawozów. sam jestem przykładem klijenta na nawozy A 15 lat worka zboża nie sprzedałem. takich w okolicy była większość. od tego roku to się szybko zmienia. 

Opublikowano
11 minut temu, bravo2 napisał:

Ceny z dziś pszenica k 1200 pasza 1150 rzepak 3100 a wy jeszcze wierzycie w to że ceny nawozów spadną. Kto nie kupił tanio do tej pory to nie kupi chyba ze w maju na klos 😉 

Najważniejsze to czy teraz kupi więcej za te zboże czy po nowym roku. Siła nabywcza może w sumie spaść

9 minut temu, HF86 napisał:

nie tylko ziarno potrzebuje nawozów. sam jestem przykładem klijenta na nawozy A 15 lat worka zboża nie sprzedałem. takich w okolicy była większość. od tego roku to się szybko zmienia. 

Coś tam tych zwierzaków będzie potrzeba żeby nie kupować drogich nawozów a ziarno urosło

Opublikowano
4 godziny temu, kiko8 napisał:

Jakie ceny saletry macie?

u mnie około 2800 brutto to i tak nieco taniej niż dwa tygodnie temu jak pytałem. Rzad chyba czeka na oklaski bo zaraz będa krzyczec że to ich zasługa. Chory kraj i chore ceny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v