Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rogas71 napisał:

No jak Ci za drogo to sam się bierz za robotę i piel cwaniaku 500 plus to żadne pieniądze wielkie dziś więcej ludzi pracuje jak przed wejściem 500 plus

za robotę się zabierz żonę i dzieci gnaj do roboty pasozycoe

Tępa dzido czy ja napisałem ze drogo? Płaciłem im po 20 złotych za godzine w 2017 roku gdzie dziś nawet legalnie godzinowka jest mniejsza, nie chcą robic bo maja kasę z innych źródeł? Czego nie pojołęś tępaku w moim wpisie? No juz widzę jak 10ha pielisz z rodzina 3x. Wiesz wogole jak wyglada 10ha pola? Pozdrawiam środkowym palcem

Edytowane przez przemek28_28
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, przemek28_28 napisał:

A ja jestem zdania za każdy socjal powoduje patologie, wszystkie zasiłki, dodatki, 500 plusy i inne gowna. To tak jak w Biblii jest napisane. Lepiej dać wędkę niż rybę, bo rybę zje i bedzie głodny jutro a wędką złapie następna. 
kiedys siałem kilka ha kwiatków na nasiona, obróbka tylko ręczna, pielenie, rwanie chwastów koło lipca żeby nasiona były czyste na kombajn. 
jak nie było 500+ to milem na polu co rano koło 12-15 osób, 2 lata rządów pisu i ludzie mi powiedzieli ze 20/godzina(2017 to stawka były dobra według mnie) to oni po polu w czerwcu nie bedą chodzić i pielić- za gorąco.

Zapomniałeś jeszcze napisać o tych co są na KRUSie i o tych co biorą dopłaty a oni tylko  spią i im w polu rośnie.

Opublikowano
przemek28_28 napisał:

6 minut temu, Rogas71 napisał:

No jak Ci za drogo to sam się bierz za robotę i piel cwaniaku 500 plus to żadne pieniądze wielkie dziś więcej ludzi pracuje jak przed wejściem 500 plus

za robotę się zabierz żonę i dzieci gnaj do roboty pasozycoe

Tępa dzido czy ja napisałem ze drogo? Płaciłem im po 20 złotych za godzine w 2017 roku gdzie dziś nawet legalnie godzinowka jest mniejsza, nie chcą robic bo maja kasę z innych źródeł? Czego nie pojołęś tępaku w moim wpisie? No juz widzę jak 10ha pielisz z rodzina 3x. Wiesz wogole jak wyglada 10ha pola? Pozdrawiam środkowym palcem

A co to za wielką kasa z tych innych żrudeł? bo na pewno nie z 500 plus

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pafnucy napisał:

toż kupili tanio

Oj tanio po wuju🙄

No ale chcemy więcej 😊

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Dla gospodarstw z najniższymi dochodami będą dopłaty do prądu. Globaliści planują zniszczyć klasę średnią, a do tego trzeba poparcia najbiedniejszej części społeczeństwa. Gdyby wszyscy na raz zaczęliby strajkować to by sobie nie poradzili, a tak ograbiają społeczeństwa z dóbr krok po kroku. Generalnie są to przygotowania do wprowadzenia dochodu podstawowego.

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 3
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, przemek28_28 napisał:

A ja jestem zdania za każdy socjal powoduje patologie, wszystkie zasiłki, dodatki, 500 plusy i inne gowna. To tak jak w Biblii jest napisane. Lepiej dać wędkę niż rybę, bo rybę zje i bedzie głodny jutro a wędką złapie następna. 
kiedys siałem kilka ha kwiatków na nasiona, obróbka tylko ręczna, pielenie, rwanie chwastów koło lipca żeby nasiona były czyste na kombajn. 
jak nie było 500+ to milem na polu co rano koło 12-15 osób, 2 lata rządów pisu i ludzie mi powiedzieli ze 20/godzina(2017 to stawka były dobra według mnie) to oni po polu w czerwcu nie bedą chodzić i pielić- za gorąco.

Pracownik to nie niewolnik. Dużo zależy od tego jak się traktuje pracowników, jak dawałeś w 2017r 20zł na godzinę i nie miałeś chętnych to chyba coś jest z tobą nie tak.

Nawet dzisiaj mam pracowników za 17zł na godzinę, ale idę z nimi razem do pracy i pracujemy razem. Jak trzeba to się robi przerwę, jak trzeba to się jakiś posiłek załatwi i jakoś to idzie do przodu. Pewnie grałeś wielkiego bambra to ci pokazali środkowy palec i sam sobie plew.

500 plus to działało w 2014, dzisiaj te pieniądze mają realną wartość może 200zł tego co w 2014 i to są grosze a nie realne wsparcie. Jak ktoś pisze, że ludzie nie chcą pracować bo dostają 500 plus to chyba dalej żyje w 2014.

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Dla gospodarstw z najniższymi dochodami będą dopłaty do prądu. Globaliści planują zniszczyć klasę średnią, a do tego trzeba poparcia najbiedniejszej części społeczeństwa. Gdyby wszyscy na raz zaczęliby strajkować to by sobie nie poradzili, a tak ograbiają społeczeństwa z dóbr krok po kroku. Generalnie są to przygotowania do wprowadzenia dochodu podstawowego.

To już jest uchwalone czy tylko gadają?

Rysiek bój się Boga i reszty rolników korzystać z tej patologii. 

Opublikowano
4 minuty temu, oregano napisał:

Pracownik to nie niewolnik. Dużo zależy od tego jak się traktuje pracowników, jak dawałeś w 2017r 20zł na godzinę i nie miałeś chętnych to chyba coś jest z tobą nie tak.

Nawet dzisiaj mam pracowników za 17zł na godzinę, ale idę z nimi razem do pracy i pracujemy razem. Jak trzeba to się robi przerwę, jak trzeba to się jakiś posiłek załatwi i jakoś to idzie do przodu. Pewnie grałeś wielkiego bambra to ci pokazali środkowy palec i sam sobie plew.

500 plus to działało w 2014, dzisiaj te pieniądze mają realną wartość może 200zł tego co w 2014 i to są grosze a nie realne wsparcie. Jak ktoś pisze, że ludzie nie chcą pracować bo dostają 500 plus to chyba dalej żyje w 2014.

500+ to uproszczenie i ludzie pisząc to, często mają na myśli cały pakiet socjalny. Z tego co się słyszy, to można wyciągnąć znacznie więcej niż 500 zł miesięcznie, a po szczegóły udaj się na Fejsbuka do grup z "mamami 24 godziny na dobę". One są tak oblatane w tych sprawach, że głowa mała. Im naprawdę nie opłaca się pracować za minimalną. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale w Wielkopolsce ręczne prace na polach wykonują w większości sami rolnicy z rodzinami bądź Ukraińcy.

@Agrest, od tego ucieczki już nie ma. Ludzie sami będą chcieli tych zapomóg, bo duża część społeczeństwa nie ma żadnych oszczędności (podobno 40%), o chociażby skromnych zapasach pożywienia nawet nie wspominam, do tego część ma kredyty i ilu będzie takich jak Ty w skali kraju, którzy przetrwają bez rządowych kroplówek tę pełzającą paranoję dla niepoznaki nazwanej pandemią?

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, oregano napisał:

500 plus na drugie dziecko jest dopiero chyba od 2016, a na pierwsze chyba od 2018, tak se piszesz żeby pisać widzę.

• Thanks 1
Opublikowano

U nas to warzywnicy cieszą się z tego że dzięki 500 plus część pracowników z musu już nie przychodzi. Ci co zostali chcą pracować i lepiej jest mieć ich mniej na polu a nie potrzeba ich pilnować, poganiać. 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, migacz napisał:

U nas to warzywnicy cieszą się z tego że dzięki 500 plus część pracowników z musu już nie przychodzi. Ci co zostali chcą pracować i lepiej jest mieć ich mniej na polu a nie potrzeba ich pilnować, poganiać. 

i teraz sami zapierdzielajo na polu z dziecmi

Opublikowano
29 minut temu, rolnik34 napisał:

i teraz sami zapierdzielajo na polu z dziecmi

Dzieciaki i właściciele zajmują się jak zawsze logistykom i żarciem. Tak było od zawsze. Ludzi jest tam zawsze sporo. A ten co żyd i każe na głodnego robić i płaci co do sekundy odliczając nawet czas na jedzenie to musi sam ryć. Myślę że tu jest klucz tego wywodu 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

A mnie się znowu gnojowica wozi i pier😎olić ten nawóz

Za 400 zł wszystkie mendelejewy dostanie hektar.

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Tak na te co nie dostały przed siewem,  30 000

Wszystkie pola już mają 2x w tym roku.

To chyba jakiś kretyn ci wozi 30 M3 za 400 zł. Albo rozwodniona na pół z wodą, a głupi się cieszy i wmawia fantastycznie zbawicielskie właściwości

Edytowane przez damianzetor9540
Opublikowano

no mocno tanio. ja po 80 za samą usługę wywozu na bliskie kawałki płacę za beczkę 11tys 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v