Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zamkniete zakupy nawozów na rok  2022     NPK udało się kupić po   1680   dwa auta ultra 8   saletrę od 1250  do 1470  -  3 auta    18 ton saletrzaku po 1300   6 ton mocznika  po 1800 mały worek . auto mocznika po 2000 pln .  wydawało się drogo ale patrząc dzisiaj to była okazja. Do tego kilka ton mocznika z zeszłego roku kupionego po 1100.  Minus brak rsm  pusta beczka 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przetrzymaj i sprzedaj. Więcej zarobisz niż na uprawach

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
9 godzin temu, MrElQk napisał:

Nie źródło tv trwam....

Patrzę, że słabo się orientujesz. Spójrz na światowe pokłady gazu i jego wydobycie. Kto ma go najwięcej? Pewnie według Ciebie Niemcy. Putin nie gra gazem? Przypomnij sobie Pawlaka i zajebistą umowę z Gazpromem. Wszyscy wiedzą w Europie, że będą musieli i tak gaz od ruskich brać. Bo od kogo innego? Mniej wysyła to podnosi stawki. Ostatnio zwiększył przesył do turasów i więcej z arabami współpracuje więc kasa mu się zgadza. Polski rząd niepotrzebnie wtrącał się w sprawy Białorusi, kiedy zachód miał wszystko w d*pie. Na tym Polska najwięcej straciła. To są czyste interesy i nie ma sentymentów. A od kiedy Józek Bidon jest prezydentem USA to chyba ucichła inicjatywa trójmorza i ściągania gazu LNG od amerykańców. 

po częśći masz racje ale zauważ żę to akurat teraz polska ma gaz a reszta europy ma braki , i to nie jest pierwsza zagrywka rosji  bo były wczesniej ale rosja się ogarneła , były sytuacje żę gaz płynął do niemiec przez ukraine z pominieciem  dostaw do polski ale było i odwrotnie płynął do niemiec z pominieciem ukrainy , gazociąg z norwegi troche  temat ureguluje  .

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał:

gazociąg z norwegi troche  temat ureguluje  .

Teraz ureguluje nas trzech dostawców. USA, Norwegia i Rosja. Zrobią to wedle swojego uznania.😂

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jarecki napisał:

teraz fajnie by było żeby zima doj**ała i zabrakło gazu w europie , ja to sobie chrustu na opał nazbieram , urok mieszkania na wsi . 

I stare łopony od ciągników 🤭 , nie zmarzniemy

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Tak będzie jeszcze kiedyś z żywnością jak u nas wszystko wyniszczą, ktoś inny podyktuje wtedy ceny.

Opublikowano

Kaczyński zaczął gadać z putinem się przeprasza nie będzie tak źle ,musi się dowiedzieć jak to się robi demokrację fasadową , "co nam z wolności kiedy będziemy głodni" E.Gierek głód nam nie grozi na razie ale chłód tak. A może sprzedadzą nowiczoka naszym służbom żeby sobie mogły lepiej radzić 

Opublikowano
11 godzin temu, slawekz1975 napisał:

cwl saletra przestala drozec bo 3 duze składy juz jej nie maja npk tez wszystko poszlo wapno zostalo w osiecinach saletra 2700br bb

Osięciny  ?   toć  to za stodoły  ,,Azoty Włocławek''  widać . 

Opublikowano
47 minut temu, witejus napisał:

Mam nadzieję że ruscy wybiją z głowy zielonym idiotom głupoty ,np zakaz palenia drewnem.

Dlatego zrobiłem duży zapas ekogroszku, bo coś się święci z cenami węgla. Wygląda na to, że sytuacja będzie podobna do nawozów.

Opublikowano
55 minut temu, jarecki napisał:

teraz fajnie by było żeby zima doj**ała i zabrakło gazu w europie , ja to sobie chrustu na opał nazbieram , urok mieszkania na wsi . 

Teraz to co drugi na wsi ma butle z gazem do ogrzewania. Juz im sie nawet z drzewem nie chce pier**lic.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Bugii napisał:

Teraz to co drugi na wsi ma butle z gazem do ogrzewania. Juz im sie nawet z drzewem nie chce pier**lic.

Ja mam gaz z sieci ale z sentymentu zostawiłem piec kaflowy więc i z drewnem trzeba się pierd.. za to tego surowca pod dostatkiem zima na łąki/pola chodzę i wycinam/przycinam to co przeszkadza 😉

Opublikowano

No u mnie rodzice maja na drzewo. To z samych sprzatan na kilka lat przygotowanego drzewa.  Jestem ciekaw co z tym drzewem jak zabronia palic drzewem. Moze za utylozacje brdzie trzeba placic. Ja mam juz nowy dom. Pompa ciepla + panele. Wygoda bez roboty ale koszta inne montazu. Bo rachunkow teraz brak.

• Like 1
Opublikowano
Mocznik 2800 saletra 2000 saletrzak zwykły 1800 na pytanie czy nawozy stanieją sprzedawca zaczął się śmiać I mówi że dopóki na wschodzie się nie uspokoi i gaz nie stanieje niema co liczyć na obniżki. W Anglii podobno już 2 tyg temu wygasili produkcję azotów bo niema gazu a wiosną i u nas może braknąć azotu a jak coś będzie to bardzo drogo
Opublikowano
32 minuty temu, Bugii napisał:

No u mnie rodzice maja na drzewo. To z samych sprzatan na kilka lat przygotowanego drzewa.  Jestem ciekaw co z tym drzewem jak zabronia palic drzewem. Moze za utylozacje brdzie trzeba placic. Ja mam juz nowy dom. Pompa ciepla + panele. Wygoda bez roboty ale koszta inne montazu. Bo rachunkow teraz brak.

Ogrzewanie podłogowe? 60-70 tys to też opału na parę ładnych lat ale bezobsługa niezaprzeczalna. Teraz większość zwykłych ludzi pracuje w delegacjach a w domu zakaz pracy fizycznej więc dla swojego spokoju każdy założy coś bezobsługowego...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v