Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj spotkałem kolege,ma transport.Mowi ze w ubiegłym tyg dwa razy był na ANWILU po saletre.Zero kolejki,plac pełen towaru.U nas od miesiąca nie ma saletry w okolicy,wszyscy czekają za dastawą.Nie wiem o co chodzi,hmmm,może sie domyślam ale ugryze sie w język

Opublikowano

Tego paliwa nie wykorzystuję mimo dwóch aut diesla,  a oni mi 10 chcą dorzucić.

Wiedzą że i tak z 60% wogóle na tym nie skorzysta.

Podwyżka ON o 20 groszy skutecznie ściągnie tą dychę 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tego paliwa nie wykorzystuję mimo dwóch aut diesla,  a oni mi 10 chcą dorzucić.

Nie możliwe , to co te auta stoją tylko w garażu , czy jak?  U mnie 30 ha i przepale z 5.000 litrów , mimo braku samochodów na diesel . Oczywiście nie cały przepał jest na moim polu .

Opublikowano
17 godzin temu, MarcinNH napisał:

Oj w tym roku polifoski tyle aby było czyste sumienie 

Resized_20210610_125703.jpeg

Z tego cennika to jedynie salmag z Kędzierzyna bym wybrał , reszta za drogo jak posieją rzepak to 1 września będzie coś wiadomo czy staniało 

Opublikowano
39 minut temu, mysza103 napisał:

Nie możliwe , to co te auta stoją tylko w garażu , czy jak?  U mnie 30 ha i przepale z 5.000 litrów , mimo braku samochodów na diesel . Oczywiście nie cały przepał jest na moim polu .

Dwoma na raz nie jeżdżę. Przez pandemię zrobiłem około 11000km w roku.

Na hektar zbóż idzie mało paliwa, zwłaszcza że kombajn najmuję.

Jeszcze na 8ha dzierżaw nie składam.

Opublikowano
59 minut temu, mysza103 napisał:

Nie możliwe że aż taki masz przepał...Na takim areale u Mnie nie zużyję nawet połowy tego co Ty...Fakt tylko taki że najdalsze pola są 1 km od gospodarstwa i nie posiadam kombajnu.  Jak widać każdy ma inne zużycie..

Opublikowano
2 godziny temu, Andpol napisał:

A gdzie Ty to słyszał żeby aż tyle wierzyć się nie chce i od kiedy?

Jak potroją chorobowe to pewnie składkę podwoją. Skądś muszą na to pieniądze. Lepiej żeby tego nie ruszali. 

1 godzinę temu, Bugii napisał:

Saletra anvil 2 tiry 1200 brutto. 

jaki rejon/powiat? 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, zbyszek8201 napisał:

Nie możliwe że aż taki masz przepał...Na takim areale u Mnie nie zużyję nawet połowy tego co Ty...Fakt tylko taki że najdalsze pola są 1 km od gospodarstwa i nie posiadam kombajnu.  Jak widać każdy ma inne zużycie..

Jak napisałem ten przepał nie jest tylko na moim polu . nie spisuję co gdzie i ile , ale samym kombajnem przepale 2000 - 3000 litrów . gdyby tylko liczyć to co ciągnik robi na tych 30 ha , to by było max 2000 litrów . 

Opublikowano

Okolice Włocławka saletra 1190brutto anvil. Co do chorobowego to powinni podnieść ale w pierwszej kolejności powinni zabrać się za te renty przyznawane za łapówki i tych co chodzą do lekarzy po zwolnienia z ZUS trochę tego pilnują ale w KRUS nadal burdel . I emerytura od składki a nie płacę na kwartał przeszło 2tys i będę miał renty tyle co wszyscy chore. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, mysza103 napisał:

Jak napisałem ten przepał nie jest tylko na moim polu . nie spisuję co gdzie i ile , ale samym kombajnem przepale 2000 - 3000 litrów . gdyby tylko liczyć to co ciągnik robi na tych 30 ha , to by było max 2000 litrów . 

Kiedyś się ciebie pytałem za co spłacasz ten nowy kombajn z 30 ha to odpisałeś że praktycznie kosz tylko u siebie i coś tam sąsiadom pomożesz. A tu się jednak okazuje że kładziesz ze 200 ha w roku :)

• Haha 2
Opublikowano
tomhim1 napisał:

Okolice Włocławka saletra 1190brutto anvil. Co do chorobowego to powinni podnieść ale w pierwszej kolejności powinni zabrać się za te renty przyznawane za łapówki i tych co chodzą do lekarzy po zwolnienia z ZUS trochę tego pilnują ale w KRUS nadal burdel . I emerytura od składki a nie płacę na kwartał przeszło 2tys i będę miał renty tyle co wszyscy chore. 

można wiedzieć u kogo saletra ?

Opublikowano
17 godzin temu, Zigi94 napisał:

pszenżyto na działce pH 4.3 w ubiegłym roku sypało 6 ton, ale tylko dlatego, że warunki były sprzyjające. Jakiś deficyt wody i plon by się redukował ekspresowo

przy pH 3,8 żyto zamiera już jesienią, sprawdzone :) wiosną nie rosnie nic, nawet chwasty

Opublikowano

Z pH różnie jest, w lutym na działce miałem pH 4,6  P bardzo niski, K bardzo niski, M niski. Teraz rośnie tam ładna pszenica jara.

IMG_20210614_181504.jpg

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, ZELKOW napisał:

ładn cena gdzie zamawiałeś?

13 godzin temu, ZELKOW napisał:

ładn cena gdzie zamawiałeś?

Powiat plocki. A nawozy z agrochemik z Pultuska. 

Dzwonilem pytalem sie to 1240 proponowali za kilka dni sami zadzwonili ze za 1200 ale planosc jeden dzien.

Edytowane przez Bugii
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v