Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, zajac1 napisał:

Panowie jak ustawie rozsiewacz do wysiewu Ultry 8 tak samo jak pod Polifoske 6 to będzie dobrze? 

Ustaw tak jak siałeś polifoske , wysiej jakiś kawałek żebyś miał porównanie ile wysiewałeś polifoski . Jak będą jakieś różnice to skoryguj w jedną lub w drugą stronę .

• Thanks 1
Opublikowano

Ciekawie dzisiaj z czystej ciekawości zadzwoniłem do Agroloku po ile saletra loco dolnyslask pani 1500 zł brutto!!!

W mojej okolicy niektórzy małorolni  nawet azotu nie mają na podwórku. Rolnicy koszący 1-3 ton żyta które sprzedawali w żniwa  po 540 zł brutto. Obstawiam że nawozu już w tym roku u nich nie zobacze 🙊

OSadkowski cebulski rsm 32 1040 netto cena ze wtorku .

Ciekawa sytuacja może być w czerwcu jak każdy będzie chciał kupić tani azot a tam cena 1300 netto za saletre, coś mam takie wrażenie ...

• Like 1
Opublikowano

Grupa azoty załapała że płody rolne do góry to się obłowią, co się dziwicie że azot będzie drogi kontrakty na rzepak podpisywane teraz około 1900 netto ! trzeba było brać na dwa lata kto ma kasę chociaż npk bo na jesień arcy pewne będzie polifoska 1700zł

Opublikowano (edytowane)

na dziś w lokalnym składzie

mocznik 1900 brutto

saletra 1350

saletrzak 1150

dap import 2140

polifoska 6 1750

sól 1400

korn kali 1260

Edytowane przez Dream1990
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj zamówiona sól potasowa 24t cena 1120 netto dawno w tak niskiej cenie soli nie kupowałem. Zakup mocznika wstrzymuje pójdzie na kukurydzę pogłównie. Mam nadzieję że w czerwcu cena zjedzie do dołu. Najbardziej zaboli zakup 18-46NP bo drogi.

Edytowane przez czareczek85
Opublikowano
47 minut temu, czareczek85 napisał:

Dzisiaj zamówiona sól potasowa 24t cena 1120 netto dawno w tak niskiej cenie soli nie kupowałem. Zakup mocznika wstrzymuje pójdzie na kukurydzę pogłównie. Mam nadzieję że w czerwcu cena zjedzie do dołu. Najbardziej zaboli zakup 18-46NP bo drogi.

Totalna głupota, pogłównie to w powietrze pójdzie duża część. Kup saletrzak/superstart

Opublikowano
8 godzin temu, mtz55 napisał:

Ciekawie dzisiaj z czystej ciekawości zadzwoniłem do Agroloku po ile saletra loco dolnyslask pani 1500 zł brutto!!!

🙊

Ta sama firma w województwie warmińsko mazurskim za saletrę wola 1350brutto

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kupowałem cement paletowo i w jednym składzie ten sam tona 470a w innych po 600i tam też leży sobie saletra amonowa pulan po uwaga 1180tona brutto a wszędzie w okolicy po 1300-1380 pytam czemu taka cena facet mówi wystarczy mi zarobku po 400zł na tonie zapasy zrobił całego placu w lipcu  w sumie zostało tego może z 30ton ale mówi lepiej troszkę mniej i sprzedać nic trzymać na placu i patrzeć

Edytowane przez Dzikusss
Opublikowano

Nie wprowadzaj w błąd. Skoro ma 400 zarobku na tonie przy cenie 1180 brutto, to w lipcu saletra musiałaby kosztować 690 netto, a takiej ceny na pewno nie było...

No ale niech każdy wierzy w co chce...

• Root Admin
Opublikowano
45 minut temu, Peron napisał:

Nie wprowadzaj w błąd. Skoro ma 400 zarobku na tonie przy cenie 1180 brutto, to w lipcu saletra musiałaby kosztować 690 netto, a takiej ceny na pewno nie było...

moze nie aż tak, ale coś jest na rzeczy. W czerwcu kupiłem rsm32 po 700zł dziś jest po 1050 netto - 50% :)

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, skywalker89 napisał:

Może 40zl na czysciocha...

Za 40 zł to by palcem nie ruszył. Te moczniki kupione latem po 1200 lub niżej teraz pchają za 1800 i więcej. 600 zł* 24t = 14 tys. 

Tylko co w przyszłym sezonie będzie tego nikt nie wie, jak ze zbożami i rzepakiem :)

• Like 1
Opublikowano

Zawiozłem dwa mauzery na rsm, bo tyle mi braknie na n2 . Cena już 1140brutto.

Siarczan magnezu siedmiowodny Caldena 30zł/25kg

Mocznik już 1760, nowa dostawa 1880 w workach.

Opublikowano
3 godziny temu, Peron napisał:

można było dostać przy całym samochodzie ok 750 neto,a przy większej parti mógł dostać taniej

Opublikowano
Przed chwilą, MarekUA napisał:

u nas byl taki ksiądz i nazywał sie Oszust masz racje dzisiaj udupic mozna każdego widać jak sąsiedzi miedzy siba sie żrą jeden drugiego nagrywa telefonem..

Latem siedzi sąsiadka najebana na ławce i mówi o ten z lasu pojechał na co jemu te drzewo drugi gnoj powiózł a ona po co jemu tyle tych byków itd przyszła zima a u niej już Jabłonki za chałupa się kończą.!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v