Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, thor1984 napisał:

za PO podobno stali Niemcy i Żydzi więc rodzi się oczywiste pytanie kto stoi za PiS?

Żydzi, amerykanie, izraelici, semici i chyba hebrajczycy🤪

A, i nizinni górale. Ale ci są za każdą opcją polityczną. Zawsze są za, a nawet i przeciw😁

Opublikowano

Brak dochodów i koszta stałe

Już ponad 32 mld zł - to kwota, jaką straciła branża, z powodu trzykrotnego ograniczenia funkcjonowania obiektów handlowych w kraju. Przedłużenie restrykcji o kolejne dwa tygodnie stycznia zwiększy straty o dodatkowe 2 mld zł powodując, że w pierwszym miesiącu roku łącznie w kasach sklepów może zabraknąć ok. 6 mld zł obrotów - wyliczyła PRCH.

Mimo ogromnych strat, właściciele obiektów handlowych cały czas ponoszą stałe koszty z tytułu utrzymania nieruchomości, zarządzania nimi oraz obsługi długu bankowego - piszą przedstawiciele Polskiej Rady Centrów Handlowych w komunikacie prasowym. Brak dochodów i konieczność pokrywania stałych kosztów utrzymania prowadzi do sytuacji, kiedy przedsiębiorcy ze względu na problemy finansowe i płynnościowe nie są w stanie wywiązywać się ze zobowiązań kredytowych.

https://www.facebook.com/waszymokiem/videos/734497773854444

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Prawdziwe czym większe pojawiają pieniądze tym większe są problemy .

Jak w firmie nie idzie, to się odpuszcza rozwój. Rozwój a obroty to dwie różne sprawy. Czasem trzeba zainwestować w maszyny żeby nie męczyć się na starych. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Mi nie chodzi o takie problemy że maszyny i typ ale o bardziej większe problemy jak komuś się spodoba ten biznes i zechcę go przejąć za 1 zł jak w Filmie Układ Zamknięty , OGLĄDAŁEŚ  gra tam Janusz Gajos prokuratora Generalnego jeśli nie to warto zobaczyć .

Tak jak teraz chcą przejąć  Hotele .

@Ulman Tak się nie ciesz bo jakiemuś żydowi spodoba się posiadłość to ci wy***ią i nic nie zrobisz wedle prawa .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Morawiecki  dużo  rzeczy  mówi

Ty mu i tak bezmyslnie wierzysz nawet jak mówił że nie podnosi podatków

2 godziny temu, Denwer napisał:

Tu  nie  chodzi  oto że się  boję  że  nie  przeżyję   a   o  skutki  uboczne.

Skutki uboczne na pewno ci nie zaszkodzą. Co najwyżej może ci się poprawić.

2 godziny temu, marulekk napisał:

Czyli jesteś pisowskim działaczem a może  🤣

I to najgorszy z mozliwych bo ma misje i bedzie to robił z poświęceniem i za darmochę. Za komuny działacze aktywu partyjnego i przodownicy pracy tacy sami byli.

1 godzinę temu, henio2 napisał:

Przecież nie ma pandemi to co chcesz się szczepić 😋

To czemu rząd zaleca sie szczepić?  Kłamią?

1 godzinę temu, henio2 napisał:

Ta marne banda nierbow dostała jak by mieli za grosz honoru to by łap nie wyciągali ale przecież im się należy

Ty za to honorowy i dziadujesz sfrustrowany że ci nic w zyciu nie wychodzi.

19 minut temu, daron64 napisał:

488a4163f3dc4736c4cf21ea00b0f0f6.jpg

Prawdziwe czy fejk

Ale o co chodzi? Co to ma być i po co? Promowanie bycia dziadem bez ambicji?

16 minut temu, galan99 napisał:

Prawdziwe czym większe pojawiają pieniądze tym większe są problemy .

Masz racje . Jedyne zmartwienie dziada i lenia jest takie żeby miał co wypić i na czas dostac socjal. Jakby miał więcej to by mu mogli kumple ukraść przy wódce albo by po pijaku stracił prawo jazdy bo byłoby go stać na auto 

Elon Musk, Gates, Zuckerberg  musza być najbardziej nieszczęśliwymi ludźmi na planecie.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Ale o co chodzi? Co to ma być i po co? Promowanie bycia dziadem bez ambicji?

Pan Tomasz, ojciec czwórki dzieci, nagle odkrywa że biznesowo wystarcza mu to co ma. Oczywiście chce się podzielić tą jakże radosną nowiną z reszta społeczeństwa. 

Od tej chwili będzie już tylko uważał aby mu się przypadkiem biznes bardziej nie rozwinął, Oczywiście ma taki biznes że sięgnięcie po większe pieniądze to tylko kwestia kaprysu, ale on nie chce i jest z tego dumny,

Opublikowano

Jak jeszcze raz przeczytałem to wygląda to na uspokojenie sumienia i wymówkę dla jełopów. Zawsze mogą powiedzieć ze przecież mogli być jak Bill Gates ale nie chcieli bo by cierpiała ich rodzina.  Ministerstwo promuje co prawda postawę pro rodzinna ale obarczoną pochwałą dla dziadostwa i je usprawiedliwiającą. Pan Tomasz w tej reklamówce jest takim dziadem co się nie chce wyrózniać od proletariatu a to dobrze bo lud takich osobników nie lubi.

W normalnym kraju taka reklama pokazywała by wielką firme Pana Tomasza która świetnie sie rozwijaa on jest tak zaradny i zorganizowany że i tak ma wystarczająco dużo czasu dla rodziny. Właśnie zaczyna wdrażać swojego nastoletniego syna żeby za kilkanaście lat przejął firmę i dalej ja rozwijał.  Niestety doły społeczne i lewacka władza nie lubią ludzi sukcesu, prywaciarzy, przedsiębiorców ale za to lubia ludzi im  podobnych czyli niedouków, leni, nierobów, frustratów i nieudaczników wszelkiej masci.

• Like 2
Opublikowano

wiecie czemu najdalej w trzecim-czwartym  pokoleniu wielkie majatki rodzinne ida w pis-du ??? bo dziadkowie i ojcowie mysla tak jak ulman..dobrze ze on nie ma dzieci bo zajety pomnazaniemmajatku nie mialby czasu je wychowac i szybko by roztrwonili te wolynskie czarnoziemy.

Opublikowano (edytowane)

Nadają sie tylko do wydawania naszych pieniędzy i ciemny lud sie cieszy ze będą wyższe podatki bo ukochana władza będzie mogła jeszcze więcej na bzdury wydać.

A kto ci naopowiadał że ja dzieci nie mam? Chyba Marecek albo.....a nie , to Szmergiel był bo nie jest w stanie pojąć jak można kilka rzeczy na raz robić. Mam fajne i dorodne dzieciaki i nieraz maja bekę z tu piszących PISocjalistów.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

wiecie czemu najdalej w trzecim-czwartym  pokoleniu wielkie majatki rodzinne ida w pis-du ??? bo dziadkowie i ojcowie mysla tak jak ulman.

Takie to życie. Jeden buduje, by ktoś  mógł to roztrwonić. Jakby nie było czego roztrwonić, to by ludzie nie mieli o czym gadać. 

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Nadają sie tylko do wydawania naszych pieniędzy i ciemny lud sie cieszy ze będą wyższe podatki bo ukochana władza będzie mogła jeszcze więcej na bzdury wydać.

Jakie wyższe podatki, toc sam Pinokio mówił, że 

"Jedynym gwarantem tego, że podatki będą służyły Polakom i nie będą podnoszone, jest prezydent Andrzej Duda"

(Ukradzione ze strony RMF)

• Haha 2
Opublikowano

A nie bierzecie pod uwagę, że za chwilę Panu Tomaszu przestanie wystarczać? Oczywiście bez sensu jest się przeinwestować i dlatego znana prawda określa stabilność prowadzenia interesu na jakieś 10 lat.

Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

"Jedynym gwarantem tego, że podatki będą służyły Polakom i nie będą podnoszone, jest prezydent Andrzej Duda"

Zaplułem ekran ze śmiechu.

1 minutę temu, DTaras napisał:

A nie bierzecie pod uwagę, że za chwilę Panu Tomaszu przestanie wystarczać?

Zanim się ogarnie. to już go nie będzie.

Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

A kto ci naopowiadał że ja dzieci nie mam? Chyba Marecek albo.....a nie , to Szmergiel był bo nie jest w stanie pojąć jak można kilka rzeczy na raz robić. Mam fajne i dorodne dzieciaki i nieraz maja bekę z tu piszących PISocjalistów.

Pogratulować dzieci i jak piszesz że mają bekę z PiS to bez badaniaTwoje .Najgorzej jak zmienia opcje. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ulman napisał:

i nie śmie sie wybijac i robić kariery. Swój chłop👍

Karierę może robić, byleby nie zarabiał. Tak to ma wyglądać,

A jak już zarabia, to niech się tego choć wstydzi i przeprasza,

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Przedstawię taką sytuację z Filmu Ziemia Obiecana , można mieć i  nic nie mieć takie życie . Od 24 min zobaczyć  10 min , a potem 1 godzina 23 min zobaczyć co się dzieje . 1 godzina 23 minut zobaczyć . 2 godziny 44 minuty tak są uroki biznesu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
44 minuty temu, mirro napisał:

Zaplułem ekran ze śmiechu.

Może nasz dyżurny propagandysta  PiSu na forum Ci wytłumaczy, że błąd popełniłeś, gdyż nic zabawnego w tym zdaniu nie ma.

Opublikowano
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2, tacy rolniko-PiSowcy idioci jak ty to już od dawna za piątką się opowiadają ;) A żaden zdrowo myślący ROLNIK tego nie poprze ;) Sam mimo tego, że nie hoduję zwierząt, wiem, że zakaz uboju rytualnego to nic dobrego. Tą głupią ustawą likwidujemy sobie kilka kierunków exportowych. Tylko idiota, z własnej nieprzymuszonej woli tak robi.

dokładnie później coś jak się zakaże ciężko odbudowuje rynek nie lubi próżni ... za POjebacuw  straciliśmy cały potencjał hodowli jak wprowadzili zakaz uboju 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v