Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

42 minuty temu, mirro napisał:

Nooo tylko musiał być zrobiony w technologii stealth, że go radary nie wyłapały.:lol:

Nie wyłapały,😜 bo pomykał nisko nad ziemią. A tak na poważnie, cherubin ślepo zawierzył nawigacji i wywaliło go poza sferę😆

Niewierny @dysydent-cie  zaraz cię glan albo kukuł zglanują

Opublikowano

lokalna lysa gora jest po drodze do lanckorony 😛.

musowo duch swiety sie obajtkowi pokazal- on i jego rodzina ma tam pare chat w kolo.......

to miejsce nieczyste- lokdauln byl a ja sobie siedzialem w otwartej restauracji, pilem kawke i zajadalem ciasto , ciezkie przestepstwo popelnilem..

Opublikowano

reaktor jadrowy maja w oswiecimiu stawiac a to kawalek jest taki rozrzut to nawet granatnik mirra nie mial😛

u was tez leje ?? kurna owies lezy, pszenica stoi, reszta na szczescie w magazynie. gdyby nie dojazd przez pszenice jara to bym jeszcze troche skosil.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

YjNjNjFjdgsvCDhZaRF7HmxQbAMvSHVIO0h0SGld
to tylko kropelka wody na szkle obiektywu kamery
O2 to wyjątkowej maści szmatławiec
poczytajcie tam komentarze. tego nikt nie moderuje u nich i wszelka qwa i złodziej tam sie reklamuje

anioły ich nawiedzają

...qwa ;)

ja mam zdjęcie czarownic na Łysej Górze tylko muszę poszukać a zrobione na prawdę jakieś 3km na pd od Werbkowic w miejscowości ... Łysa Góra

o, mam

ciekawe ile by mi dali za to zdjęcie z tego O2? :P

DSCN2940.JPG

Ta od prawej wyraźnie Ci salutuje?

Znajoma ta czarownica?

A zdjęcie czarownic to nic nadzwyczajnego. Pewnie wielu w albumach by takową znaleźć mogło. Zwłaszcza gdy już czar prysł🤭🤭🤭

Opublikowano (edytowane)

nie wiem czy salutuje ale jeśli nawet to nie mi a powiększ sobie to zdjęcie i :o... czyje to ślepia po prawej stronie drogi? (dopiero teraz zauważyłem)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Bo większość jest nietrzeźwa😂 Już nieraz była tu dyskusja o progresywnych stawkach podatkowych i nikt nie potrafi sensownie odpowiedzieć czemu nas karzą za lepsza pracę. Padają komusze argumenty ze powinni się dzielić bo mają a tak w ogóle to po co im aż tyle i że w innych krajach też tak jest😳

Opublikowano

Ach Ulman.. Podstawowy argument za: oni sami tak robią. Pompują pieniądze w rynek od strony niezaradnych zamiast zaradnych. Robią to tylko dlatego, że taki pieniądz wraca ekspresem do budżetu. Monopol na inwestycje chcą mieć dla siebie ale to... tak jak mirro napisał: sam bym im dał podwyżkę żeby tylko ludziom w paradę nie włazili...

Opublikowano (edytowane)

możę i chore ale dochodowe  , wyjasniałem na przykładzie bonu turystycznego  a oto twarde fakty                                 Pobyt z wykorzystaniem bonu jest dłuższy i droższy. Turyści, którzy go wykorzystali, wybierali nocleg średnio o 25% droższy niż ci, którzy nie skorzystali z rządowego programu. Rezerwowali też średnio o 3 dni dłuższy – tygodniowy – pobyt. Znaczący odsetek rezerwacji (34%) z bonem realizowany był w apartamentach                    https://www.pap.pl/mediaroom/917893%2Cboom-na-bon-czyli-dluzsze-i-drozsze-wakacje.html

1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

konfederacja trzeźwo patrzy na świat ale małe poparcie

chyba w niemczech było badanie opinni publicznej jesli chodzi o podatki to wynik był taki żę ludzie sa skłonni płacić podatki takie jak obecnie i mieć dobry  dostęp do infrastruktury jak parki , drogi  , baseny itp .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jarecki - a jaki mają VAT w Niemczech?

Ulman - no nie byłby taki sam. Ten co nie ma bonu i pincety na wakacje nie pojedzie. Apartmany będą tańsze i ja sobie pierdyknę z dziesięć dni (ale nie w Polsce) bo trza zapierdzielać plus ze trzy łykendy lokalnie. Inny pojedzie na te 5 dni między łykendami albo wcale dlatego z powodu bonu oszczędzam - taki paradoks. A jeszcze większy, że wydam to za granicą 😁

Opublikowano
7 godzin temu, pafnucy napisał:

przetrwa. nadal nie ma alternatywy.

Mają od nowa Tuska .

7 godzin temu, hubertuss napisał:

Jest alternatywa ko Hołownia i lewica. Już dziś w sondażach mają tyle poparcia by odsunąć pis od władzy. Trzeba tylko rozwiązać sejm.  Pis z Gowinem na pewno nie pójdzie do wyborów. Ziobro też jest problematyczny. Sam pis to teraz poparcie 30 %. I to sprzed podwyżek i innych kompromitujących pis wydarzeń. Tak naprawdę czym bliżej końca regulaminowej kadencji tym pis będzie jechał w dół.

A Pis , Konfederacja i PSL ile mają razem ? Tak jak ty liczysz razem partie tak to nie działa wygrany bierze władzę i dobiera sobie kogoś mniejszego .

Opublikowano
17 minut temu, DTaras napisał:

Jarecki - a jaki mają VAT w Niemczech?

nie mam pojęcia , na pewno dużo wiekszą kwote wolną od podatku ale z racji zarobków wyższych troche inaczej mają skonstruowany system podatkowy tzn wiecej ulg chyba dla rodziny 

35 minut temu, Ulman napisał:

Mają więcej kasy to wydłużają pobyty. Jakby obniżyli podatki też mieliby więcej do wydania i efekt byłby taki sam. 

ale to nie tak , przecież osoby pobierające 500 plus nie pracują i żyją z socjalu  to skąd mają wiecej kasy ? 

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Bo większość jest nietrzeźwa😂 Już nieraz była tu dyskusja o progresywnych stawkach podatkowych i nikt nie potrafi sensownie odpowiedzieć czemu nas karzą za lepsza pracę. Padają komusze argumenty ze powinni się dzielić bo mają a tak w ogóle to po co im aż tyle i że w innych krajach też tak jest😳

wiecej dostales-wiecej musisz oddac, to proste -czego tu nie rozumiesz ?? juz w pismie swietym ta zasada zostala zapisana...

plac za to ze nie musisz jezdzic z uzbrojona obstawa jak w krajach twojego ulubionego trzeciego swiata. ze do lekarz nie musisz jechac za granice, ze drogi masz dobre, ze prad masz z elektrowni a nie z generatora.............

wyjedz do afryki,azji czy ameryki poludniowej,zamieszkaj w osiedlu ogrodzonym murem z drutem kolczastym i kup sobie mlotek i walnij sie w lepetyne a pusty odglos zaniesie az do europy 😂🤣. moze wtedy przestaniesz narzekac- zreszta nie sadze zebys zaplacil wiecej podatkow niz zdecydowana wiekszosc polakow..

narzekasz jak bezdomny na podatek od nieruchomosci.🤣

Opublikowano

Jacuś - i poco to? Niemcy mają 19, 7, 0 stawkę VAT. Czyli są bogatsi o to co im Państwo nie zabiera, pią więcej piwa i kupują lepsze samochody. Idąc tym tropem Czesi tego piwa piją najwięcej... Wracając do Ulmana. On jest zwolennikiem obniżenia podatków a nie ich likwidacji. Możesz wyszukiwać kwiatki ale w ten sposób bijesz jedynie pianę...

Opublikowano

Stawki podatkowe. Podatek dochodowy w Niemczech jest progresywny, zaczynając od 1% i rośnie stopniowo do 42%, a nawet 45% dla bardzo wysokich dochodów. Stawka podatkowa 42% obowiązuje dla dochodów powyżej €57,051 za rok 2020. Dla dochodu powyżej €270,500 należne jest 45% podatku.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Mają od nowa Tuska .

może gdyby miał jakąś wizję na przyszłość. samo to że pozbyć się pisu może nie wystarczyć.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ale to nie tak , przecież osoby pobierające 500 plus nie pracują i żyją z socjalu  to skąd mają wiecej kasy ? 

Jak nie pracują to nie powinni mieć żadnej kasy. Pieniążki biorą się z pracy i to własnej pracy a nie pasożytowania na pracujących.

1 godzinę temu, jacus napisał:

wiecej dostales-wiecej musisz oddac, to proste -czego tu nie rozumiesz ?? juz w pismie swietym ta zasada zostala zapisana...

I właśnie tak by było - zarobiłeś milion oddajesz 150 tys w podatkach. Zarobiłeś 100 tys oddajesz 15 tys . Czego tu nie rozumiesz?

Resztę pominąłem bo to twoje wydumki.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Mają od nowa Tuska .

A Pis , Konfederacja i PSL ile mają razem ? Tak jak ty liczysz razem partie tak to nie działa wygrany bierze władzę i dobiera sobie kogoś mniejszego .

To tak nie działa jak myślisz. Owszem tradycją jest, że wygrany buduje koalicję jeśli sam nie ma większości. Ale jeśli takiej nie zbuduje to wcale nie musi mieć władzy. To tak ogólnie tłumacząc. Jeśli więc pis mając 30% wygra to musi dobrać koalicjantów. Konfa być może. Ale to długo nie uciągnie. Pis to socjalizm taka w zasadzie gospodarcza lewica. A konfa to raczej gospodarczy liberałowie. Zresztą im chyba lepiej być w opozycji i wszystko krytykować jak Kukiz kiedyś robił. Bez odpowiedzialności i zużycia władzą. PSL jak się dostanie to z pisem nie pójdzie rządzić. Będzie wolał dogadać się z obecną opozycją. Nie pamiętam dokładnie ostatniego sondażu. Ale pis z konfą będą miały mniej więcej tyle co KO i Hołownia. A zostaje jeszcze lewica i PSL. Nawet biorąc pod uwagę faworyzującego większe partie Donta pis nie ma szans na władze po wyborach. Szykujcie się zatem na premiera Tuska heheh.

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Jak nie pracują to nie powinni mieć żadnej kasy. Pieniążki biorą się z pracy i to własnej pracy a nie pasożytowania na pracujących.

I właśnie tak by było - zarobiłeś milion oddajesz 150 tys w podatkach. Zarobiłeś 100 tys oddajesz 15 tys . Czego tu nie rozumiesz?

Resztę pominąłem bo to twoje wydumki.

pomijasz fakt ze ten co zarobil milion ,nie zrobil tego wlasnymi rekami tylko pasozytujac- uzywajc twojego slownictwa- na pracy innych ludzi,  wiekszosc z tych majatkow powstalo na kradziezy,oszustwie, kombinacjach, konszachtach z wladza,korupcji, nepotyzmie -jesli nie samego wlascicela to jego przodkow-znajdz kogos kto calkowicie uczciwie wlasnymi rekami a nawet glowa dorobil sie wielkiego majatku ?????

jeszcze raz -czemu nie wyjedziesz do panstw,ktore realizuja twoje idealy ?? w tych czasach to zaden problem, sprzedajesz wszystko i sie wyprowadzasz, na co czekasz tyle lat ??po w.uj sie meczysz w tym zlym ustroju. dzesiatki panstw czeka na twoj kapital i zmysl do robienia biznesu..

nawet rzut beretem masz ukraine-tam moglbys rozwinas swoje talenty bez zmiany klimatu 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v