Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Roman176 napisał:

matys dj kris i inni 

wegiel i ta druga 

Ci pierwsi tworzą mało popularną muzykę i znani są w niedużych kręgach. I na pewno nie są popularni za granicą.

A te dwie panienki znane są tylko u nas w kraju, bo Kurski je rozpromował a Eurowizja Junior pozwala na głosowanie na kandydata z własnego kraju.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

dzieki you tube wiele wokalistek czy zespołów ma szanse na wiekszą kariere lub na zarobek , wiki gabor ma niezły głos ta z filmu co Roman wkleił ,, zero kalori '' sama napisała tekst i jest z sensem , po Polsku bardzo cięzko się spiewa ogólnie jak by tak przetłomaczyć najwieksze przeboje anglojęzyczne to było by poniżęj poziomu disko polo np . HELLO  które spiewa ADEL 3 mld wyswietleń a robote robi tylko głos bo tekst bez składu 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

nnooo, Klawiter wydybał jeszcze jednego co za granicą polską muz... znaczy nie wiem czy nazwać to muzyka ale zawsze
(pierwsze może 3min dalej nie warto oglądać)

:P
chociaz Cypiesek (zanim podrósł na "Cypisa") chyba był Czechem po Rumcajsie i ...;) przynajmniej Hanka tak utrzymywała

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
galan99 napisał:

Bo czym więcej to gówno warte i traci klasę .

Ciekawe... Lambo ma napęd na dwie osie hamowane ceramiką. Zarówno rozkład momentu między osiami, kołami jak i balans jest sterowany elektronicznie. No i to są zrobotyzowane skrzynie biegów. Auto w manualu z mocą 600 koni wymaga od kierowcy dobrej dyspozycji a to treningu inaczej auto jest w jego rękach eksponatem. Napisz który to system jest zbytkiem i to niepotrzebnym bo zasadniczo takie Lambo w całości to ujowy samochód.

Jarecki - tekst Hello bez ładu? Nie rozumiem.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, deSilva napisał:

Ty w ogóle coś robisz, czy jesteś pasożytem społecznym, noż, k**wa kiedy tu zajrzę ten pisze na forum, no troll i tyle.

Ty po prostu jesteś zwykłym trolem co ma sieczkę we łbie. Ta sieczka nie pozostawia już miejsca na choćby cień myśli, że aby napisać na forum nie trzeba mieć od rana do wieczora obu rąk zajętych by nie mieć czasu po przysłowiowym tyłku się podrapać. Ja wiem, że ty tak ryjesz i uważasz, że aby coś w necie napisać to trzeba do domu iść i przy kompie usiąść. Ale wyobraź sobie sieczko głowy, że jest XXI wiek na forum można napisać siedząc w biurze, jeżdżąc kombajnem czy traktorem lub jedząc obiad, czy siedząc w parku czy nad jeziorem. Ty nie masz czasu na nic a ja na wszystko. Pomijam już fakt, że umieszczasz tu więcej wpisów niż ja trolu. W różnych tematach.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

tekst po polsku nie nadaje się do spiewania  , ma za za***isty głos . A  sobie sam Włącz tą piosenke z naciskiem na tekst , choć słow raczej nie da sie pominąć słuchając  HELLO 

Opublikowano

to w sumie dziwne ze zadna gwiazda z polski nigdy nie zrobila kariery w showbiznesie- kazdy nawet najmniejszy kraj w europie ma taka gwiazde tylko nie my ...

jakies blyski sie zdarzaja typu chopin w chinach i japonii, gwiazda kina niemego pola negri[ale kiedy to bylo] joanna pacula i teresa orlowska w latach 80.

w muzyce to tylko vader zrobil miedzynarodowa kariere ale w niszowej kategorii. jeszcze muzyka filmowa troche sie broni.

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

matys dj kris i inni 

wegiel i ta druga 

Kto tego słucha poza granicami Polski?

Teraz są bardziej znani polscy dj-e za granicą niż taka wungiel czy inna jakaś małolata. 

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Jeśli ma się problem z ogarnieciem nowoczesnego auta to znaczy że delikwent zatrzymał sie w rozwoju kilkadziesiąt lat temu. 

Podejrzewam że jakbyś dał konia wóz i bat, to delikwent też miałby problemy z ogarnięciem jazdy.😂 W takim razie rodzi się pytanie. Kiedy właściwie gościu się zatrzymał?🤣

33 minuty temu, jacus napisał:

to w sumie dziwne ze zadna gwiazda z polski nigdy nie zrobila kariery w showbiznesie- kazdy nawet najmniejszy kraj w europie ma taka gwiazde tylko nie my ...

Teresa Orlowski wychowała całe pokolenia na swoich produkcjach.😂

1 godzinę temu, jarecki napisał:

HELLO  które spiewa ADEL 3 mld wyswietleń a robote robi tylko głos bo tekst bez składu 

Noooooo pozwolę sobie zaprotestować w kwestii "bez składu". Jedna uwaga, jeśli chodzi o tłumaczenie tekstów piosenek jak i poezji. Język polski posiada wiele więcej niuansów niż angielski. Angielski jest bardziej podobny do matematyki, jest suchy i przeniesienie emocji wygląda trochę inaczej.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ty po prostu jesteś zwykłym trolem co ma sieczkę we łbie. Ta sieczka nie pozostawia już miejsca na choćby cień myśli, że aby napisać na forum nie trzeba mieć od rana do wieczora obu rąk zajętych by nie mieć czasu po przysłowiowym tyłku się podrapać. Ja wiem, że ty tak ryjesz i uważasz, że aby coś w necie napisać to trzeba do domu iść i przy kompie usiąść. Ale wyobraź sobie sieczko głowy, że jest XXI wiek na forum można napisać siedząc w biurze, jeżdżąc kombajnem czy traktorem lub jedząc obiad, czy siedząc w parku czy nad jeziorem. Ty nie masz czasu na nic a ja na wszystko. Pomijam już fakt, że umieszczasz tu więcej wpisów niż ja trolu. W różnych tematach.

Uspokój się chłopiec bo zaczynasz przeginać ojcu popyskuj. 

Opublikowano (edytowane)

Nie strasz nie strasz bo wiesz co zrobisz. Sam zaczynasz a potem masz pretensje. Co prawda o sieczce w głowie boli? Jak draki kręcić na forum to pierwszy. A jak pomyśleć, że w dzisiejszych czasach to nawet przy robocie czy będąc gdzie kolwiek na forum można coś napisać to już za duży wysiłek.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
jarecki napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

tekst po polsku nie nadaje się do spiewania  , ma za za***isty głos . A  sobie sam Włącz tą piosenke z naciskiem na tekst , choć słow raczej nie da sie pominąć słuchając  HELLO 

A na wuj to tłumaczyć jak się rozumie? Poza tym że ona jest melancholijna do wyżygania to można tego słuchać.

PRIMO napisał:

7 godzin temu, Roman176 napisał:

matys dj kris i inni 

wegiel i ta druga 

Kto tego słucha poza granicami Polski?

Teraz są bardziej znani polscy dj-e za granicą niż taka wungiel czy inna jakaś małolata. 

No ale wungiel to Romanowi łatwiej zapamiętać niż "tę drugą"

• Haha 2
Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

Jeśli ma się problem z ogarnieciem nowoczesnego auta to znaczy że delikwent zatrzymał sie w rozwoju kilkadziesiąt lat temu. 

Jednak ta szczepionka ci trocha zaszkodziła czy wież ile kosztuje naprawa takich nowoczesnych rupieci widocznie nie .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v