Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
galan99 napisał:

Skoro za PiS znalazła się kasa na 500 + , 300 wyprawka , 13 Emerytura i typ .

Za PO NIE MA I NIE BĘDZIE PIENIĘDZY to gdzie się podziały te pieniądze za***ali .

Teraz Tusk powiada że nikt nic nie straci nic nie zostanie nikomu zabrane to już kasa jest a wtedy nie było wiec jak to ma być .

A masz link .

https://wlocie.pl/wiadomosci/swiat-w-szoku-zarty-sie-skonczyly-putin-wydal-wlasnie-wyrok-na-sorosa/?fbclid=IwAR27mTtAQNPO_temEikH0fuEFtx_mMfC71Jyc0J3BiNPH40puHk2pHSbWno

Czyli miałem rację...

Opublikowano
galan99 napisał:

Skoro za PiS znalazła się kasa na 500 + , 300 wyprawka , 13 Emerytura (...)

A ile śmigłowców kupiono? Ile budów dróg stanęło na 4 - 5 lat? Kasa się znalazła w innej przegródce przyjacielu a, że prognozy były optymistyczne, bez pompowanych baniek czyli powolnego wzrostu to wyszło jak wyszło.

galan99 napisał:

(..)mechanizm transgraniczny ECBM zakładałby obowiązywanie prawa z sąsiedniego państwa na przykład przy współnych działaniach gospodarczych np. polsko-czeskich. (..)

Co dla Ciebie znaczy słowo "wspólnych"? A czy to będzie zagrożenie to zależy jak będzie ten mechanizm nadzorowany. Ciekawe, że gdy Orlen zmienia się w federację to Ci nie przeszkadza... Jedno jest prawdą - kiedy moloch zmoloszeć dalej już nie może - przestaje być wydajny i wydolny. Rozpada się. Przy zachowaniu zdrowej odrębności można to jakoś utrzymać. Pytanie do mojego porównania: jakie szanse zachowania tej odrębności a tym samym przetrwania są w Orlenie a jakie w UE?

Opublikowano

Za przeproszeniem gówno mnie obchodzi ile kupiono śmigłowców czy nie kupiono mniej straty będzie bo i tak by szybko zestrzelili wiec mniejsza strata , jakieś tam drogi budują .

Za PO tak budowali że na Euro nic nie oo dali .

Wolna Polska od Niemca i Ruskiego i Żyda  taka powinna być polityka i gospodarka .

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał:

po co ci argumenty? przecież ty żyjesz urojeniami

Czyli jak zazwyczaj argumentów brak😁

2 godziny temu, galan99 napisał:

Nie boję się napisać czy tam Ruski czy Polak chodzi o bardziej agresywne powiedzenie Jak Szwabskie ścierwo i typ .

O żydach to nie wspomnę i zdania co do nich nie zmienię .

Przedstawiać argumenty i wyjaśniać tylko Wrócił rudy i 40 % dostaje orgazmu w raz z tobą widocznie .

Czy to popaprańcy czy PiS jedni i drudzy jedno dno i bagno tylko z małą różnicą jedni dali ludziom i choć trochę nie za***ali wszystkiego dla siebie jak to było NIE MA I NIE BĘDZIE .

Największą tragedią jest że tak "myślą" miliony i mają prawa wyborcze z których korzystają.

Właśnie chciałbyś odebrać ludziom to prawo i żyć w swoich urojeniach o rudym i jego wielbić jak bożka .

Całe szczęście że są jeszcze ludzie odważni co stawiają opór tak jak z tymi szczepionkami kazali to polecieli zaraz będzie można 3 dawkę sobie za szprycować .

A kto ci każe PISać obraźliwie? Możesz operować narodowościami i kazdy z pewnością to zrozumie. Problem jest w tym że ty żyjesz w sferze emocji rozbudzonych przez propagandę i sPISkowe teorie więc z trzeźwym rozumowaniem masz poważny problem.

Czy chciałbym odebrać prawo głosu? A i owszem. Głupki nie powinny mieć głosu bo zawsze wybiora głupotę a to jest wyłącznie destrukcyjne.

Ty jesteś odważny bo nie chcesz się szczepić wierzac w dziwne teorie? Tu zastosowanie ma akapit powyżej.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Tusk dopiął swego! Polska straci władzę na terenach przygranicznych . jeśli tak się stanie na prawdę a już dawno o tym wspominałem i dalej będą cieszyć się barany jaki on wspaniały że ro***erdala kraj .

Unia Europejska idzie krok dalej w swoich absurdalnych pomysłach. Najnowsza koncepcja brukselskich eurokratów jest poważną ingerencją w suwerenność państw członkowskich.

– Bruksela proponuje, by na terytoriach przygranicznych obowiązywało prawo państwa sąsiadującego. To niebezpieczne dla polskiej suwerenności – dowiadujemy się z portalu „Nasz Dziennik”. Według zamieszczonych tam informacji dowiadujemy się, że mechanizm transgraniczny ECBM zakładałby obowiązywanie prawa z sąsiedniego państwa na przykład przy współnych działaniach gospodarczych np. polsko-czeskich. 

Zapisy o ingerencji w polskie prawodawstwo prawa innego kraju muszą budzić wątpliwości i sprzeciw. Nie może być tak, że na części terytorium Rzeczypospolitej Polskiej czy każdego innego państwa członkowskiego UE będzie obowiązywać prawo innego kraju – stwierdził poseł Kukiz’15.

Projekt ma być dopiero w początkowym stadium prac. Jego pomysłodawcami są w głównej mierze urzędnicy Komisji Europejskiej.

Niestety Bruksela w niebezpiecznie szybki tempie tworzy nowe regulacje, które w coraz większym stopniu zagrażają suwerenności państw członkowskich. Na wszystko spogląda spokojnym okiem Donald Tusk, ponieważ warto wspomnieć, że to pomysł autorstwa urzędników UE, którzy znajdują się pod jego bezpośrednią kontrolą.

Unia już dawna odeszła od swojej początkoowej koncepcji europejskiej wspólnoty, która miała się przede wszystkim opierać na współpracy gospodarczej krajów Starego Kontynentu. Dziś obserwujemy ruchy Brukseli, które otwarcie dążą do stworzenia z UE państwa federalnego.

tuskgranica.jpg

Czyli Tusk kontroluje urzędników UE  aco za tym idzie działania UE? No to szacun dla niego bo nikt z Polaków takich wpływów nie ma🤣

49 minut temu, galan99 napisał:

Skoro za PiS znalazła się kasa na 500 + , 300 wyprawka , 13 Emerytura i typ .

Za PO NIE MA I NIE BĘDZIE PIENIĘDZY to gdzie się podziały te pieniądze za***ali .

Teraz Tusk powiada że nikt nic nie straci nic nie zostanie nikomu zabrane to już kasa jest a wtedy nie było wiec jak to ma być .

A masz link .

https://wlocie.pl/wiadomosci/swiat-w-szoku-zarty-sie-skonczyly-putin-wydal-wlasnie-wyrok-na-sorosa/?fbclid=IwAR27mTtAQNPO_temEikH0fuEFtx_mMfC71Jyc0J3BiNPH40puHk2pHSbWno

Kasa jest z nowych podatków danin i opłat ale tacy jak ty tego nie pojmą. Cieszą się że dostali 500 a zapłacili 700🤣

No i oczywiście zadłużenie rośnie idzie w górę ale jak coś rośnie to elektorat PIS jest w euforiiO.o

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Sam jesteś urojeniem i fanatykiem jak Niemiec nazywa Polaka Polska świnia to jest dla ciebie ok .

Ja mam inne poglądy i ich nie zmienię zależy mi tylko na jednym by zapewnić sobie i rodzinie najlepszy byt .

Co będzie za 20 lat czy 50 lub 100 lat to nie ma znaczenia ważna jest chwila .

Opublikowano

Nie jest ok ale nie wierzę że wszyscy Niemcy tak mówią. To ci wmówiła propaganda albo sie czterech pancernych naoglądałeś🤣

Ważna jest chwila? To jest motto nierobów i ludzi bez zadnych ambicji i planów. Ot takich których głównym zajeciem jest zamienianie tlenu w CO2🤣

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Czyli Tusk kontroluje urzędników UE  aco za tym idzie działania UE? No to szacun dla niego bo nikt z Polaków takich wpływów nie ma🤣

O.o

tusk-schrodingera-pelni-wylacznie-funkcj

14 minut temu, galan99 napisał:

Za przeproszeniem gówno mnie obchodzi ile kupiono śmigłowców czy nie kupiono mniej straty będzie bo i tak by szybko zestrzelili wiec mniejsza strata , jakieś tam drogi budują .

Idąc tym tokiem myslenia, to w zasadzie najlepiej pozbyć się całego sprzętu i ludzi. Było w razie agresji skończyłoby pewnie jak te śmigłowce. W sumie minimalizowanie strat

Opublikowano

Gówno prawda jak dziś mogę pozyskać dla przykładu 100 tyś to przytulę nie odrzucę od siebie jeśli by dawali .

Liczy się szybki zarobek a nie ciężka praca .

Nic mi nie mówi propaganda nie jestem zwolennikiem ani Po czy PiS . 

Opublikowano

tak sobie chodze wsrod turystow z niemiec i nie wiem co oni mowia- niemiecki znam tyle co tusk w kurwizji powie......

jak jest po niemiecku polnisze szwajne-zebym wiedzial kiedy uciekac ???

to jest najsmieszniejsze ze ci co nigdzie w zyciu nie byli i nic na wlasne oczy nie widzieli -jak galan-wypowiadaja sie o swiecie

znasz niemiecki ?? byles kiedys w niemczech?? rozmawiales z niemcem ???

tutaj to wschodniopolskie rejestracje to ze swieca szukac... jeszcze jakis lublin,rzeszow sie znajdzie na parkingu nawet  czechow ,nie wspominajac o niemcach ,jest wiecej.

Opublikowano

Zamach Przecie był bo nie możliwe żeby samolot się rozleciał jak ładuje w lesie. Taki Tupolew ty nawet na Giewoncie powinien bez problemu przyziemić.  Ciekawe kiedy odzyskają wrak co przecież było oczywiste po przejęciu władzy 🤣

Opublikowano

Ciekaw jestem jakie sPISkowcy mają teraz na to wytłumaczenie. No i Tuska mieli przecież zamknąć ale nie mogli bo go Bruksela do spółki z Merkel chroniła  a teraz chłop jeździ po kraju i też bidoki nie potrafiom. 😅😂🤣

Opublikowano (edytowane)

A co oni będą Tuska zamykać. jakie pretensje do Merkel mogą mieć? Skoro pis tak niemiecką gospodarkę wspomaga to i do Merkel zarzutów mieć nie mogą. Gro forsy z tarcz antykryzysowych poszła na niemieckie samochody przecież. Tylko ciemnocie wciskają, że Niemcy to wróg i będą reparacji żądać. A w realu tych Niemców wspomagają.

Nawet Damian tu się w zeszłym roku chwalił, że za forsę z tarczy dla firmy transportowej kupił nowego niemieckiego suva. Jak to patriota z pisu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Z tej tarczy chyba nikomu 100% nie umorzyli a ja znam takich co dawali z tego pensję na przestoju...

galan99 napisał:

Za przeproszeniem gówno mnie obchodzi ile kupiono śmigłowców czy nie kupiono mniej straty będzie bo i tak by szybko zestrzelili wiec mniejsza strata , jakieś tam drogi budują.

Jakieś tam drogi... Nie jeździsz to masz gdzieś? A te śmigłowce miały być także ratownicze. To także Cię nie interesuje?

Opublikowano
Dnia 9.07.2021 o 09:29, Ulman napisał:

Za dużo socjalu i sie robić odechciało.

najniższe bezrobocie w historii pomiarów w polsce i jedno z najniższych w eu

15 godzin temu, Ulman napisał:

Totalny chaos intelektualno mentalny 

----------------------------------------------------------------------------------

Polityk PO na posadce w urzędzie na Pradze ukradł 700 tys.PLN tworząc fikcyjne etaty. Jaka reakcja partii? Żadna!

#AferaPraska nie ma konsekwencji ani wobec burmistrza dzielnicy ani nawet wobec dyrektorki urzędu(!)

Wraca stare...to jest ten #EfektTuska

misja na froncie wschodnim "żeby było, tak jak było"

Opublikowano
Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

Wolna Polska od Niemca i Ruskiego i Żyda  taka powinna być polityka i gospodarka .

Ale od amerykanina to już nie koniecznie musi być wolna.😂

1 godzinę temu, nie napisał:

misja na froncie wschodnim "żeby było, tak jak było"

A może "żeby nie było, tak jak jest"?😂

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał:

Problem jest dużo szerszy niż ci to mówią w TVPis. Aktywność zawodowa Polaków 2018 r. Dane GUS (businessinsider.com.pl)

trochę się nie zgodze , znam   kobiety które miały wysokie stanowiska ,teraz mają kilku letnie dzieci i pracy nie szukają i pewnie już tak zostanie , i znam też  taka osobe która ma najmłodsze dziecko 7 lat pracuje na czarno i na razie pracy stałej  nie szuka bo tak jej wygodnie  , więc bez dokładnej analizy co jest powodem bierność osob wymienionych w linku trudno cokolwiek stwierdzić 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v