Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@DTaras możesz się odwołać do Pawłowicz z Piotrowiczem

to wszystko zakrawa na ponurą kpinę z rzeczywistości co się dzieje i pora zacząć myśleć jak z tym skończyć

o masz; następna strona ale nie cytuję do "czegojato" bo @mirro już to niżej..

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Koniec końców upierdzielili nam w imię kasy i luzu w Sądach kawałek tego, no... tego co niby gwarantuje Konstytucja.

To jest porównywalne z prawem do aborcji. Masz do tego prawo, ale sam decydujesz czy chcesz skorzystać z niego.

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

A ja sądzę że te sądaże są poprostu wyssane z *iuta po to aby manipulować opinią publiczną. 

A to zależy kto go zleca i gdzie jest przeprowadzany. Czy Biedroń będzie miał poparcie na wsi a PSL w mieście ?

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, pafnucy napisał:

takich co popierają pis jest coraz mniej. coraz dziwniejsze ruchy będą robić przed odejściem.

W 2018  roku  pisałeś   to  samo  a  potem  poleciałeś  i na  PiS  zagłosowałeś.

Nie bój  nic  PiS  wygra  wybory  w 2023  roku. Ja  już  mam  pomysł  na  kampanię  jak  obnażyć  obłudę  AU 😎💪💪

36 minut temu, dysydent napisał:

kto to jest

?
bom nie w temacie

Kanalia  w  temacie  cen  trzody  nawoływał  do   nienawiści   i  przemocy  względem  PiSowców    

29 minut temu, PRIMO napisał:

Taki jeden PISowski kapuś z AF doniósł na Kanalie do płokułatuły. 

Chyba  porządny  obywatel  trzeba   eliminować   takich  trolli  jak kanalia   aby  nie  powtórzyły  się   wydarzenia  z Łodzi     czy  Gdańska.

Gdyby  ludzie  więcej  reagowali   i  nie bali  się  zgłaszać  do   służb   nieodpowiednich  zachowań  innych    wielu  nieszczęść  można  by  uniknąć.

Tylko że  w nie których   jeszcze   siedzi   komuna   głęboko  w głowie  i  każdego  kto  poinformuje  policję  o łamaniu  prawa  nazywa  się  ,,kapusiem,, 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

Chyba  porządny  obywatel  trzeba   eliminować   takich  trolli  jak kanalia   aby  nie  powtórzyły  się   wydarzenia  z Łodzi     czy  Gdańska.

Gdyby  ludzie  więcej  reagowali   i  nie bali  się  zgłaszać  do   służb   nieodpowiednich  zachowań  innych    wielu  nieszczęść  można  by  uniknąć.

Tylko że  w nie których   jeszcze   siedzi   komuna   głęboko  w głowie  i  każdego  kto  poinformuje  policję  o łamaniu  prawa  nazywa  się  ,,kapusiem,, 

Ty, to jak to jest, jak @ogarek niby donosi( czy donosi to nie wiem ;) ) to jest wg ciebie zły kapuś, ale taki @henio2 to już porządny obywatel ?? Jakieś podwójne standardy czy jak ?? Aaa rozumiem @henio2 należy do waszego układu to ok, a drugi kolega to już nie od was to jest bee :) 

Czyli tobie siedzi jeszcze głęboko w głowie komuna bo ogarka nazwałeś kapusiem, donosicielem czy jak tam ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Kanalia  w  temacie  cen  trzody  nawoływał  do   nienawiści   i  przemocy  względem  PiSowców   

W jaki sposób chciał zidentyfikować tych PiSowców, aby wskazać ich z imienia i nazwiska, aby czuli się zagrożeni?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ty, to jak to jest, jak @ogarek niby donosi( czy donosi to nie wiem ;) ) to jest wg ciebie zły kapuś, ale taki @henio2 to już porządny obywatel ??

Bo to takie  szmaciarstwo PISowskie.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano

W 2018  roku  pisałeś   to  samo  a  potem  poleciałeś  i na  PiS  zagłosowałeś.

teraz nie zagłosuję. najwyżej wcale nie pójdę jak nie pojawi się ktoś z pomysłem na przyszłość. 

sporo osób będących wcześniej za pis, mocno ich przeklina.

Opublikowano (edytowane)

już wiem @Denver i tylko dodam że to af bywa ciekawe i pewnie dowiemy się co z tego ... ciągu dalszego

czasem mnie wkurza to plumkanie przeglądarki jak ktoś coś nowego napisze ale cały czas mam af na lapku czynne w otwartej karcie
w sumie jako jedna z niewielu rozrywek - że tak powiem - na żywo w czasach propagandy i komercji

no ale wychodzenie po za ten portalik "w sądy" to nieco - jak dla mnie - przesada
nie potrafisz się obronić w sieci to do niej nie wchodź - chociaż sam do końca nie wierzę w to ostatnie bo dzisiaj bez ieci jest się na marginesie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

no ale wychodzenie po za ten portalik "w sądy" to nieco - jak dla mnie - przesada

PiS musi zmienić nazwę na "Najwyższy Porządek" i wtedy wszystko będzie jasne.

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

W jaki sposób chciał zidentyfikować tych PiSowców, aby wskazać ich z imienia i nazwiska, aby czuli się zagrożeni?

A w jaki  sposób  zidentyfikowała  ich   AU  żeby  wywalić   obornik przed  posesją.

Mnie  tutaj  też  dwóch  ,,orłów,,🤣  próbowało  zidentyfikować   nie wiedzieć  w  jakim  celu🤔   tylko  że  trafili  kulą  w płot 😂

4 minuty temu, dysydent napisał:

już wiem @Denver i tylko dodam że to af bywa ciekawe i pewnie dowiemy się co z tego ... ciągu dalszego

a jak chcesz  sobie  przeczytać  wypociny  tego  kanali  to  proszę  https://www.agrofoto.pl/forum/topic/286274-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2021/page/19/

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

PiS musi zmienić nazwę na "Najwyższy Porządek" i wtedy wszystko będzie jasne.

z takim liderem i " Najwyższy"?
kabaret by wyszedł a nie porządek już z samej nazwy

• Haha 1
Opublikowano

A w jaki  sposób  zidentyfikowała  ich   AU  żeby  wywalić   obornik przed  posesją.

Mnie  tutaj  też  dwóch  ,,orłów,,🤣  próbowało  zidentyfikować   nie wiedzieć  w  jakim  celu🤔   tylko  że  trafili  kulą  w płot 

Widocznie AU była zdesperowana aby to zrobić, Poszli do swoich reprezentantów i swoim podziękowali. W tym wypadku rozwód był śmierdzący.

3 minuty temu, dysydent napisał:

z takim liderem i " Najwyższy"?

Podeścik Panie Kolego, podeścik czyni cuda i maluczkiego wielkim czyni.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, pafnucy napisał:

teraz nie zagłosuję. najwyżej wcale nie pójdę jak nie pojawi się ktoś z pomysłem na przyszłość. 

sporo osób będących wcześniej za pis, mocno ich przeklina.

Nie  bój  żaby   zwyciężymy. Skoro  wybory  prezydenckie  wygraliśmy  podczas  takich  obostrzeń  restrykcji  to  parlamentarne  za prawie 3 lata  na  spokojnie   wygramy.

I  ty  także  za  PiS  zagłosujesz  do  tego  czasu  zrobisz  rachunek  za  i  przeciw  i  te  za  przeważą. 😎💪💪

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

nie. tak mnie kurdupel wpienił tą piątką, że....łoj . a prezydenckie o włos wygrali.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

Nie  bój  żaby   zwyciężymy.

Do Sejmu i Senatu to też tak pół na pół wygraliście ;) I teraz wam ten Senat trochę jakby solą w oku ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

nie. tak mnie kurdupel wpienił tą piątką, że....łoj . a prezydenckie o włos wygrali.

Do  tego  czasu  ci  przejdzie. 

No  o  włos     jak  każde  prezydenckie  od  kilku  lat    a  teraz  doszły  ataki  z wszystkich  stron   a  i  tak  wygraliśmy  😎💪

2 minuty temu, mirro napisał:

A nie moglibyście zwyciężyć w jakimś innym kraju? 

My  zwyciężamy  w  naszym  kraju  

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Denwer napisał:

Mnie  tutaj  też  dwóch  ,,orłów,,🤣  próbowało  zidentyfikować   nie wiedzieć  w  jakim  celu🤔   tylko  że  trafili  kulą  w płot 😂

a właśnie
chodziło o ustalenie czy jesteś tylko uwarunkowany politycznie z własnej woli czy tylko najemnym trollem i tak na prawdę to nie wiesz czy zostałeś zidentyfikowany czy nie i przez kogo a zidentyfikowany jako kto to sobie poczytaj własne posty bo nie trzeba "orła' aby wyciągnął wniosek ktoś zacz.
Personalnie nikogo nie interesuje kim jesteś ale jedno trzeba przyznać - kontrolujesz emocje i za to szacun bo to podstawa aby się nie dać sprowokować.
Czasem trzeba być mendą (bo "kanalią" to już niekoniecznie ;) )aby wyrobić sobie o kimś zdanie.

ja tam temu "Kanalii" dałbym szansę na wyedytowanie posta i wyjaśnił dlaczego powinien i tym się różnimy a kto na lepsze niech już ocenią inni

ten kraj jest też i mój i wielu innych i pamiętajmy o tym  i wcale jakiś PiS nie jest właścicielem niczego nawet jeśli się chwilowo tak wydaje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Nie  bój  żaby   zwyciężymy. Skoro  wybory  prezydenckie  wygraliśmy  podczas  takich  obostrzeń  restrykcji  to  parlamentarne  za prawie 3 lata  na  spokojnie   wygramy.

I  ty  także  za  PiS  zagłosujesz  do  tego  czasu  zrobisz  rachunek  za  i  przeciw  i  te  za  przeważą. 😎💪💪

Ty się identyfikujesz tak jak w sektach albo za komuny klakierzy Gierka i Gomułki robili. Naszość jest cacy a nie naszość jest zła O ile mnie pamieć nie myli to naszość w wydaniu opozycji uznawałes za  haniebną, patologiczną i niemoralną ale jak widze w wydaniu PISowskim cie to nie razi. 

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

ten kraj jest też i mój i wielu innych i pamiętajmy o tym  i wcale jakiś PiS nie jest właścicielem niczego nawet jeśli się tak wydaje

I nigdy nie wiadomo kto dla niego obciążeniem a kto zbawcą. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, dysydent napisał:

a właśnie
chodziło o ustalenie czy jesteś tylko uwarunkowany politycznie z własnej woli czy tylko najemnym trollem i tak na prawdę to nie wiesz czy zostałeś zidentyfikowany czy nie i przez kogo a zidentyfikowany jako kto to sobie poczytaj własne posty bo nie trzeba "orła' aby wyciągnął wniosek ktoś zacz.
Personalnie nikogo nie interesuje kim jesteś ale jedno trzeba przyznać - kontrolujesz emocje i za to szacun bo to podstawa aby się nie dać sprowokować.
Czasem trzeba być mendą (bo "kanalią" to już niekoniecznie ;) )aby wyrobić sobie o kimś zdanie.

ja tam temu "Kanalii" dałbym szansę na wyedytowanie posta i wyjaśnił dlaczego powinien i tym się różnimy a kto na lepsze niech już ocenią inni

Tego  to by  raczej  nie  sprawdzili   choć  do  Inowrocławia  daleko  nie  mam  ale  nie  pracuje  tam.  Wiem    kogo   zidentyfikowali.  Oni  są   za mało  rozgarnięci  żeby  kogokolwiek  namierzyć  chyba  że  ma  imie  i  nazwisko  w  nicku  wtedy  to  nawet   potrafią  namierzyć  ile  dopłat  bierze 😂  .   Myślą  że  jak  zdobędą  nielegalnie   adres e-mali  to już  mają  kogoś  namierzonego  na  tej  podstawie.   

11 minut temu, mirro napisał:

Eee tam, gadanie. W Afganistanie i Izraelu nie macie szans.

No  nie  mamy    :(

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

To w zasadzie bez znaczenia. Widziałem ten wpis i do ogółu się odnosił. Okraszone toto było takim ogromem wykrzykników, iż zacząłem się zastanawiać, czy z gościem(kanalią ów) aby napewno w porządku wszystko. Poza tym, to nie pierwszy jego popis tego rodzaju. Gdy na terenach zachodnich, ni stąd, ni zowąd asf się pojawił, ów kanalia(36bodaj) informował(?) że jeśli we wsi czy okolicy w której mieszka, w stadzie któregoś z producentów, czy hodowców tch, ów choroba wybuchnie, a ten producent, czy hodowca doniesie o tym do odpowiednich służb, to musi się liczyć z tym, że jego zabudowania(gospodarstwo) „z dymem puszczą”. 
Można oczywiście śmiać się i bagatelizować tego typu sygnały, ale można również zastanowić się, czy z człowiekiem (dorosłym) który tego typu wpisy publikuje, rzeczywiście wszystko Ok jest. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v