Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

Z cyklu 'póki nie było internetu tylko rodzina wiedziała żeś debil'

@Roman176 pojechałeś ostro. Depresja zabija.

2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

No ma... I to jakie ma on zycie

Kot, czy mały?

Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

Oraz nowe ślady bytności dzika na polu😂 17ha TUZ - 11zniszczone w 100%.

Mokrych świąt i zdrowego, spokojnego dyngusa.

Na razie dziki ryją za robakiem, ale nie długo i ludzie do nich dołączą, jak już całkiem zryte berety mieć bedą. Wtedy to się będzie działo😁

Początkiem lat dwutysięcznych, jak jeszcze krowy na wsi hodowane były widziałem miastowych ze szpadelkiem i woreczkiem krowie placki zbierających. Teraz czas na pędraki😁.

Sucho na jare. Coś tam na wierzch wychodzi ale bez szału.

Opublikowano (edytowane)

no to jeszcze się ochłodzi i to "jare" całkiem siądzie
spokojnie, obiecują deszcze a nawet ze śniegiem, tylko - no właśnie - ma się ochłodzić do nocnych przymrozków włącznie a to bardziej opóźnia wegetację niż sucho wczesną wiosną
chm...

https://www.o2.pl/informacje/odkrycie-na-marsie-sukces-lazika-perseverance-6624725378640416a

już rzeczywiście nie mają o czym pisać
że co? że ja też?
no ale ja sobie chociaż jaja robię a Oni tak na poważnie

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

O tej porze w pobliżu granic Ukrainy gromadzi się więcej rosyjskich sił zbrojnych, niż kiedykolwiek widzieliśmy. Zachodni przywódcy wojskowi mówią, że obawiają się, że ruchy wojsk, których byliśmy świadkami w ostatnich dniach, mogą prowadzić do inwazji, a jeśli inwazja się wydarzy, będzie to wielka próba determinacji administracji Bidena, przywódców UE i członków NATO. W szczególności jastrzębie w administracji Bidena prawie na pewno nie byłyby skłonne po prostu usiąść i pozwolić Rosjanom podbić całą Ukrainę. Prawdopodobnie Stany Zjednoczone zareagują na poważną reakcję, co może wywołać reakcję łańcuchową, która ostatecznie może wywołać trzecią wojnę światową.

Co więc sprawiło, że Rosjanie nagle skierowali masowe siły inwazyjne na Ukrainę?

Otóż okazuje się, że prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski zasadniczo podpisał 24 marca wypowiedzenie wojny Rosji. Dokument, który podpisał, jest znany jako dekret nr 117/2021 i nie przeczytasz o nim nic w mediach korporacyjnych.

Kaczyński, Orban i Salvini oficjalnie tworzą wspólny obóz polityczny.

Dwóch największych europejskich przyjaciół Putina zakłada razem z Kaczyńskim klub ambasadorów Putina w UE.

Jest to do tej pory największa próba stworzenia prorosyjskiej frakcji w Unii Europejskiej. Miejmy nadzieję, że tak jak sojusz PiSu z Trumpem - okaże się klęską.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

widziałem miastowych ze szpadelkiem i woreczkiem krowie placki zbierających. Teraz czas na pędraki😁.

Blisko mi do miasta to taki widok nie pierwszyzna, jak nie było dostępu do zioła to chodzili i zbierali grzybki psycho. Jednego takiego grzybiarza byk wgonił na głóg, siedział tam ze trzy godziny drąc się o pomoc. Najlepsi są tacy co to z przyczepką pod pryzmę zajeżdżają, a na pytanie czy pozwolenie dostał, ze zdziwieniem odpowiadają, że oni tylko gówienka sobie wziąć przyjechali🤣.

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, witejus napisał:

Roman czasem lepiej się wyspać zanim coś napiszesz,wesołych świąt wszystkim na forum

mam na dzieje ze nie odebrałeś to ze to do ciebie .... wesołych świąt 

3 godziny temu, agromatik napisał:

@Roman176 pojechałeś ostro. Depresja zabija.

czemu ostro? ,prawdziwe słowa ...   niewiem czy zajarzyłeś o co chodzi.... chodziło co ulman napisał 

Opublikowano
Dnia 1.04.2021 o 20:42, Ulman napisał:

To typowe dla PISowskiego draństwa. Nawet przy Wielkim Czwartku trzeba szczuć, pluć i judzić a potem będzie śpiewał na cały kościół z pierwszej ławki. Po co bronić instytucji której praw sie nie przestrzega?

Dnia 1.04.2021 o 21:10, witejus napisał:

znalazł się cichy i pokornego serca

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

nie myśl ze pije  mam kwarantannę  

gdzież bym śmiał:D

1 godzinę temu, dysydent napisał:

z innej beczki... a nawet planety
"wielki sukces" (!) łazika na marsie bo znalazł... kamień:o
może to by i był sukces gdyby nie na pustyni ... kamienistej :P
https://www.o2.pl/informacje/odkrycie-na-marsie-sukces-lazika-perseverance-6624725378640416a

już rzeczywiście nie mają o czym pisać
że co? że ja też?
no ale ja sobie chociaż jaja robię a Oni tak na poważnie

sukces na miarę czasów ,jaki kraj taki sukces,jeśli w matematyce wynik np mnożenia ma być każdy prawidłowy aby uczniowi nie było przykro to raczej trzeba płakać

Opublikowano
13 minut temu, Roman176 napisał:

nie myśl ze pije  mam kwarantannę  🙄 dzisiaj 4 wymaz

A co Ty Roman, COVIDa nie przepijesz? 😂 Co to dla chopa ze ślunska?🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Wasz ukochany prezes od kotów też tam jest xD 

I specjalista od katastrof lotniczych i pancernych brzóz też xD 

sporo osób z tej listy zmarło nie mi ich oceniać już ale jest tam sporo sprzedawczyków majątku narodowego 

co do kaczyńskiego czy macierewicza są dwa rodzaje żydów tj . zły żyd i dobry żyd tych drugich jest mniej

• Haha 2
Opublikowano
44 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

co do kaczyńskiego czy macierewicza są dwa rodzaje żydów tj . zły żyd i dobry żyd tych drugich jest mniej

A toś se podział wymyślił.😂

• Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Pewnie jak ci sie film w styczniu zerwał to dopiero teraz świadomość odzyskałeś.

5 godzin temu, Ulman napisał:

O co tobie chodzi z tymi moimi postami?

no właśnie o to co piszesz up .. ja w tygodniu więcej dmucham niż ty przez całe zżycie odbijam dyskietkę i dmucham bo nie puści mnie bramka 

ty możesz mieć więcej mieć jak jeździsz samochodem 

jak tak pytasz to na czym ty straciłeś tyle szarych ?? jakiś wypadek 

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Żyd jak każdy inny, takie same sprzedawczyki, tylko z kim innym handlują ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v