Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, nie napisał:

rekordowa nadwyżka w handlu towarami - 12 miliardów euro 

rekordowa nadwyżka w handlu usługami - 24 miliardy euro 

cały rok 2020 kończymy z rekordową nadwyżką na rachunku bieżącym w wysokości 3,5% PKB, to rekord wszechczasów

@hubertuss

znawco ekonomii i umiejętności liczenia, która liczba jest większa 225,5 czy 237,5? :D , tylko nie licz tak jak liczyłeś procenty :D :D 

które to już samozaoranie??

Nawet przy założeniu, że tamtego roku była nadwyżka to to co tłumaczyłem działa dokładnie tak jak tłumaczyłem. Przyznaję nie znam roczników statystycznych na pamięć. Ale przynajmniej nie myle importu z eksportem.

Jakie procenty liczyłem?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

@pafnucy  zapytaj  innych   bo  nie tylko  ja  tutaj  wrzucam  memy  :P 

165338403_3887169371305467_3657916253549

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Kurcze przewód mi jebłbył od siłownika w łyżce i olej wywaliło prosto do oczka. Chciałem złapać ale wszystko tonie. Skąd wziąć kulki styropianowe i taką kiszkę szmacianą jak mają strażaki?

Opublikowano

@DenwerRóżnica jest taka, że Pan Komorowski podejmował decyzję o państwowej formie pochówku gen Jaruzelskiego, zaś Pan Morawiecki przychodzi tylko pod kościół w czasie pogrzebu Pana Lityńskiego. Jak widać nawiedza też mieszkanie Pana Jerzmańskiego, ale nic za tym nie idzie. Ci ludzie odchodzą a Pan Morawiecki podciera sobie nimi dupsko. Ot wrażliwość made by PiS.😂

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Trzeba przyznać że minister Sasin trzyma poziom. Co prawda denny ale trzyma  Tomaszów Lubelski. W mieście powstanie łuk triumfalny - WP Turystyka

Kto wie jak pokrętnymi drogami myśl Pana Sasina podąża? Nam maluczkim nie dane zrozumieć zamysłów, tak pokręconych umysłów.😂

• Like 1
Opublikowano

Niemiecki Trybunał Konstytucyjny zakazał Prezydentowi podpisania traktatu o Europejskim Funduszu Odbudowy na 750 mld euro. 

ciekawe co niemcy knują?

------------------------------

Jedna z czołowych posłanek trzeciej co do wielkości grup politycznych Renew Europe (Odnowić Europę), Sophie In't Veld przyznała się na jednym portali społecznościowych, że tak naprawdę w zgodzie z europejskim prawem nawet po przyjęciu tzw. rozporządzenia dotyczącego warunkowości nie będzie można ukarać Polski i Węgier, potrzebne są tutaj decyzje polityczne.
Napisała ona następujący komentarz „problemy związane z rządami Polski i Węgier mają charakter polityczny, a nie prawny. Zatem technokratyczna prawna reakcja nie rozwiąże sytuacji. Wymagana jest odpowiedź polityczna"

Zgodnie z prawem nie mogą ukarać Polski i Węgier, domagają się decyzji politycznych

obcy robią to dla pieniędzy a tylko pier... o wymyślonej praworządności i demokracji

a europosłowie z polski (z po i z lewicy) jeszcze ich namawiają do szkodzenia polsce,@#$%&^* - jak takich nazwać? 

.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

Napisała ona następujący komentarz „problemy związane z rządami Polski i Węgier mają charakter polityczny, a nie prawny. Zatem technokratyczna prawna reakcja nie rozwiąże sytuacji. Wymagana jest odpowiedź polityczna"

A oczywiście że mają charakter polityczny. Problemy te stworzyli polscy politycy, działaniami stricte politycznymi. Nie miało to nic wspólnego z reformą, choć zapewniali że tak właśnie jest.😂 Działania prawne ze strony Unii będą długotrwałe i nieskuteczne, bo nasi zdążą stworzyć już nową rzeczywistość. Jedynie odpowiedź poltyczna, czyli szybkie przyjebanie po łapach może tu dać jakiś efekt. 

5 godzin temu, nie napisał:

a europosłowie z polski (z po i z lewicy) jeszcze ich namawiają do szkodzenia polsce,@#$%&^* - jak takich nazwać? 

Tak samo jak posłów z PiS tu w kraju.😂

• Haha 1
Opublikowano

@mirro tylko problem jest taki, że o tych politykach prawdy nie można mówić, bo cię pozwą do sądu za znieważenie, tak jak Duduś, chociaż tutaj raczej bym myślał, że chodzi bardziej o ujawnienie tajemnicy państwowej niż o znieważenie prezydenta xD 

Opublikowano (edytowane)

jakoś  nie wydaje mi śię  żęby niemcy przez polske nie przyjeli ustawy o odbudowie , możę zdają sobie sprawe coraz bardziej żę porzyczka pieniedzy przez  UE  jest  głupim pomysłem , pewno pomysł  dobudowy przejdzie i tak ale lepiej chyba żeby nie wszedł .              A co do łuków triumfalnych lub  bram wjazdowych mi się podobają , akurat ten sasina to raczej do gustu mi nie przypadnie              

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

podobno przez uporczywe walenie byków można dostać bana

9 godzin temu, dysydent napisał:

odblokowałem na chwilę u siebie na lapku twittera i w ramach testu link czy zadziała

a nie pier*ol głupot 🤣

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jarecki napisał:

możę zdają sobie sprawe coraz bardziej żę porzyczka pieniedzy przez  UE  jest  głupim pomysłem

Ale chyba nie zdają sobie sprawy że brak takiej pożyczki, to utrata całkowita kontroli nad drukowaniem kasy przez miłościwie panujących.😂

Nikt przecież nie wie ile jeszcze Glapiński ma tych palet z pieniędzmi w piwnicy, ani jak wielka ta piwnica.🤣

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

nawet dzisiaj??

A  co  cenzura  dzisiaj  ??

Opublikowano
nie napisał:

Niemiecki Trybunał Konstytucyjny zakazał Prezydentowi podpisania traktatu o Europejskim Funduszu Odbudowy na 750 mld euro. 

ciekawe co niemcy knują?

------------------------------

Jedna z czołowych posłanek trzeciej co do wielkości grup politycznych Renew Europe (Odnowić Europę), Sophie In't Veld przyznała się na jednym portali społecznościowych, że tak naprawdę w zgodzie z europejskim prawem nawet po przyjęciu tzw. rozporządzenia dotyczącego warunkowości nie będzie można ukarać Polski i Węgier, potrzebne są tutaj decyzje polityczne.

Zgodnie z prawem nie mogą ukarać Polski i Węgier, domagają się decyzji politycznych

obcy robią to dla pieniędzy a tylko pier... o wymyślonej praworządności i demokracji

.

No co karierowicze dla paru srebrnikow gotowi sprzedać ojczyznę. Oby ciepłe posadki były i fajna pensja czują skąd wieje dzisiaj wiatr i ze jest to wiatr z lewej strony. Oportunisci.

Opublikowano
41 minut temu, pafnucy napisał:

@Denwer musiałeś? nawet dzisiaj??

Nie zwracaj uwagi na tego PISowskiego trola bo po za wklejaniem bzdurnych memów nie ma nic ciekawego do powiedzenia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v